Şimdi Ara

Anlık güç kesintisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 1 aydır yaşadığım sıkıntıdan bahsedecegim, 5-10 defa yaşanmıştır.

oyun oynarken, bilgisayar anlık güç kesiyor ve tekrar açılmaya başlıyor. tabi bu bazen hiç olmuyor bazen 3-4 saat sonra oluyor bazen daha kısa süre de 2 defa peş peşe oldugu da oldu, mesela dün 4-5 saat kullandım bir sorun olmadı fakat korka korka kullandım. Ekran kartı güncellemesini yaptım fakat sorun neyden kaynaklanıyor henüz çözemedim. yaklaşık 2 ay önce termal macunu yenilemiştim. kasayı da 1 yıl önce topladım.

not olarak yazayım: usb coklayıcı kullanmıyorum o esnada gamepad, kulaklık, mouse, klavye usb girişlerine takılı.

fan çoklayıcı kullanıyorum aynı anda 5 fan kullanmak için kullandıgım ürün:

Alfais 4354 Flexa P5 5 Port Çıkışlı PWM Fan Çoklayıcı Çoğaltıcı 4 2 Pin Splitter Kablosu.​

bir arkadaşım bios pili bitmiştir yenileyelim dedi sanırım ilk bunu deneyecegim sonra psu ve anakart sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum.

var mıdır önerisi olan?

RAM :Corsair Cmk16Gx4M2D3600C18 16Gb (2X8Gb) Ddr4 3600Mhz

SSD :Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD

Ekran kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 Gaming 8 GB GDDR

Anakart: MSI B550M-A PRO AMD AM4 DDR4

İşlemci: AMD RYZEN 5 5600

kasa : cougar mx350 mesh 700w lık 80+ psu ile birlikte.

• 2023 kasım ayında PSU'yu değiştirerek bu yaşadığım sorunu çözdüm. Üzerinden 8 ay geçti şimdi yine aynı sorunu yaşıyorum.

Şimdi kapandığı anda kendi kendine açılmıyor. PSU'da ki gücü kapatıp açmam gerekiyor bilgisayarın açılması için.

sorunun neyden kaynaklandığını anlayamadım.

• Merhaba.
    İlk olarak sıkıntı yaşamaya başlamadan önceki ekran kartı driverini, güvenli mod ile açarak ddu ile ile kaldırıp yeniden başlattıktan sonra normal açılış sonrası kurulum yapınız.
    Eğer düzelmediyse ekran kartı pinlerinin takılı olduğu konnektörleri kontrol ediniz. Ek kablo vs kullanılıyorsa iptal edip orijinalini bağlayınız. Düzelmezse tekrar yazarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.