Şimdi Ara

Annem benim SSK'dan nasıl yararlanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Annem benim SSK'dan nasıl yararlanır ? Babamın Bağkur'a borcu olduğu için ne annem ne babam sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Annemin benim SSK üzerinden sağlık hizmeti alabilmesi için SSK'ya gittim ancak babanızın Bağkur'a borcu olduğu için anneniz sizin üzerinizden yararlanamaz dediler. Evli değilim ve benim SSK'ya borcum yok. Çok anlamsız geldi bana. Bir yolu yok mudur bu işin ? Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theferman -- 1 Kasım 2015; 14:30:27 >

• Maalesef sizin üzerinizden yararlanamaz. Bakmakla yükümlü olan babanız gözüktüğü için SGK mevzuatına göre babanızın Sosyal Güvenliğinden faydalanması gerekir.
    Ancak anne ve babanızın geçimi sizin tarafınızdan sağlandığını SGK ya tespit ettirebilirseniz sizin üzerinizden faydalanabilir. Bu konu ile ilgili 5510 GSS kanunun 3. maddesinin 10. fıkrasının "c" bendinde açıklama da getirilmiştir.
  • nightwatchman kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Dilekçe falan mı vermem gerekiyor peki bunun tespit edilmesi için.
  • Hocam bu tespiti kaymakamlıkta yaptırabilirsiniz. Bu tespit için aileniz de gitmesi gerekiyor. Oradan aldığınız evrak ile SGK nın Sağlık servisine gitmeniz gerekiyor.
    Ancak şöyle bir durum var: Ana babaya geçim sağlamanın kriteri de; ana-babanın her türlü kazanç ve irattan elde etmiş olduğu gelirinin asgari ücretin net tutarından daha az olmasıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.