Merhaba arkadaşlar ben babamın vefatından ötürü 25 yaşıma kadar yetim aylığı alıyordum. 2 yıldır bu aylığı alamıyorum fakat aldığım para anneme geçmedi. Hâlâ bana ödenen zamandaki parayı alıyor. Bir yakınım benim aldığım paranında anneme geçebilmesi için SGK'ya bir dilekçe yazmam gerektiğini söyledi. Kaydımızın olduğu il Edirne fakat bu dilekçeyi kurumun hangi birimine postalayacağımı bilmiyorum. Bu konuda hem hakkımın, hemde almadığım süre zarfındaki birikmişimin anneme geçmesi durumu mevcut mudur ? Teşekkürler |
4/B Yetim Aylığı Devir Dilekçesi
Yetim aylığı, anne ve babasını kaybetmiş çocuklara bağlanan aylıktır. 4/B kapsamında yetim aylığı alan çocukların, aylıklarının annelerine veya kardeşlerine devredilmesi mümkündür.
Yetim Aylığı Anneye Devir Dilekçesi
Yetim aylığına hak kazanan çocukların anneleri, aylığın kendilerine devredilmesi için "Yetim Maaşı Anneye Devir Dilekçesi" doldurmaları gerekmektedir. Dilekçe, çocuğun ikametgâhının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüğüne şahsen teslim edilmelidir.
Yetim Aylığı Anneye Devir Nasıl Olur?
Anneye devir işlemi için gerekli belgeler şunlardır:
- Yetim aylığı almaya hak kazanan çocuğun kimlik fotokopisi
- Çocuğun annesinin kimlik fotokopisi
- Çocuğun vefat eden anne veya babasının ölüm belgesi
- Çocuğun annesinin banka hesap numarası
Yetim Maaşı Devir Dilekçesi Nereye Gönderilecek?
"Yetim Maaşı Devir Dilekçesi" SGK'nın il veya ilçe müdürlüklerine şahsen teslim edilmelidir. Dilekçeyi posta yoluyla göndermek mümkün değildir.
Yetim Maaşı Kardeşe Devir Dilekçesi
Yetim aylığına hak kazanan çocuğun kardeşi, aylığın kendisine devredilmesi için "Yetim Maaşı Kardeşe Devir Dilekçesi" doldurmalıdır. Dilekçe, SGK müdürlüklerine şahsen teslim edilir.
Yetim Maaşı Devir Dilekçesi Örneği
SGK'nın resmi internet sitesinde "Yetim Maaşı Devir Dilekçesi Örneği" bulunmaktadır. Dilekçe örneği, doldurulması gereken bilgileri içerir.
Not: Yetim aylığının devri işlemleri için SGK'ya başvurulması gerekmektedir. Detaylı bilgi ve güncel prosedürler için SGK'nın resmi internet sitesi ziyaret edilebilir veya SGK müdürlükleriyle iletişime geçilebilir.