Şimdi Ara

Öğretmenlerin 62 Bin TL maaş alması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam üç ay tatil yapıyor diğer zamanlarda da yarım gün çalışıyor aldığı maaş 62bin TL yazdığına göre.Foktor olsan acilde görev yapsan şiddeti kavgası gürültüsü günde 24 saat çalışması alacağın para eğer 150binden asagiysa yazık olur onca emeğe.Biri üniversitede her gün ders çalışıyor diğeri hayatını yasiyor biri mezun oluyor üç ay tatil yarım gün mesai yapıyor diğeri 24saat hastaların içinde şiddet kavga gürültüyle ugrasiyor

• Okullardaki yaklaşık 60 öğretmenin 3-5i bu maaşları alıyordur. Egenin ücra yerdeki okullarını saymazsak, egede ek ders hususu yok gibi(3-5ders gibi). Ortalama maaşları da yaklaşık 40bin civarında 10 yıllık bir öğretmenin(uzman olmamış). Ülke ortalamasının 45bin civarında olduğunu tahmin ediyorum.

Edit: Bir de haftada 1gün nöbet hususu var ki o da günlük 8saat ödemeye yapıyor, onu da eklemek lazım daha..

Ancak şu bir gerçek ki CB seçimleri öncesi yapılanlar kamuda tüm dengeleri değiştirdi. Memurlar uzman yapılarak şefler, müdürler, müdür yardımcıları, kurum avukatları artık uzman memurlar ile neredeyse aynı maaşı almakta. Bizim birimde kamu işçileri müdürümüzden fazla alıyor, hatta uzman memur bile fazla alıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 5 Mayıs 2024; 19:11:28 >
  • Bir de taksiye çıkıp onun da maaşını ekleseymiş :D

• kayisikent kullanıcısına yanıt

Malesef maaş ayarlarıyla oynandı bildiğim kadarıyla şuan bir işci doktordan daha fazla saatlik ek mesai ucrei aliyor

• dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt

Belki maaşta geçebilir başöğretmen ama doktorların döneri+nöbet+ameliyat vs maaşını geçebiliyor:) o kısımlar çok karışık.

• Bence öğretmenliğin kaldırılması lazim zaten YouTube da istediğin dersi anlatıyorlar boşuna okula git gel servis masrafı vs israf. Haftada bir gün okulda etüt olacak anlamadığını soracaksın öğretmen saysiini 5 te 1 e indireceksin en az yeterli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aylık 80 bin TL maaş.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt

Ben öğretmenim bunun yarısını zar zor alıyorum.

Sarhoşken falan mı yazıyorsunuz bunları?

Şimdi oturup öğretmenliğin zorluklarından bahsetmeyeceğim ama kardeşim pratisyen hekim benim maaşımı alsa evden çıkıp hastaneye yürümez bile.

Sizi anlamak cidden çok zor.

• sirreddot kullanıcısına yanıt

Bence ögretmenlere olan genel öfkenin sebebi çoğunun bu işi sadece 3 ay tatil ve para için yapmasi . Lafimiz meclisten dışarı ama derste 7/24 telefonla mesajlasan ögretmenlerde gördük .

• Sizde öğretmen olaydınız ? Tutanmı vardı ?

• Sen bu mantıkla götünüde yıkama, su ve kağıt masrafından kurtulursun. Haftada 7 gün var 1 defa yıka sana yeter, sana çok bile !!!!

• doktorla kıyaslamışsınız fakat bir öğretmenin maksimum alabileceği para bu.doktor çok rahat bu maaşın 3-4 katına çıkabilir.

• Çalıştığım kurumda iki öğretmen ile maaşımızın toplamı ancak bu kadar ediyor. Kim 62bin TL alıyor Allah aşkına?

Yine öğretmenlerin aldığı para birilerine batmış. Tutan yok buyurun öğretmen olun siz de.

• haklı valla

• Moueson kullanıcısına yanıt

Hocam bu şekilde düşünürsek hiçbir yere varamayız. Bu öğretmenlikle ilgili değil, insanlıkla ilgili bir durum.

Ben inşaatta da, fabrikada da, hastanede de çalıştım. Şimdi okulda çalışıyorum ve dediğiniz insan tipi tamamında vardı.

Kalıp dökülecek adam tuvalete kaçıyor, montaj yapılacak adam sakatlanmış numarası yapıyor, hasta temizlenecek adam rapor düzenlemeye gidiyor.

Okulda da, dediğiniz gibi, ders anlatılacak adam telefonla oynuyor.

Bu mesleki bir sorun değil, etik ve hatta sosyolojik bir sorun.

Çözümü ne maaşı ne de hakları azaltmaktan geçiyor.

Bu insanların toplumdan dışlanması gerek.

Ben gerçekten hakkıyla çalışan öğretmenler adına konuşayım.

Her gün kırk öğrencinin durmaksızın kontrol dışı hareketlerde bulunduğu, her saniye bir sorun oluşturduğu bir sınıfta dokuz ay çalışabilen bir zihne üç ay tatil az bile.

• öğretmenlerin bu kadar maaş aldığını düşünüyorsanız, öğretmen olabilirsiniz.

• Öğretmenlik hiç bir dönem şimdiki gibi ayaklar altina alınmadı. Hor görülmedi.....

• Aynen kanka

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Veriyi paylaşan öğretmen totalde. 62bin alıyor.Uc ay tatil okul yarım gün olduğu düşünülünce çalışılan süreye göre fiyat performans meslegi tam.

• Birde eşide öğretmense 120 bin tlden aşagı almazlar . gel gör ki yaptıgı hizmetlere bakarsanız yatış , tatil , tatil yoksa tatil yaratırlar mesela protesto adı altında cumartesi pazar cuvala girmiş gibi Cuma yaparlar ki amaç 3 gün yat sonra öğretmenlerin itibarı yok.

abi sen bitiriyorsun farkında degilsin ! bu öğretmenler ne zaman özeleştiri yapacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.