Şimdi Ara

ANNENİZ KALK ARTIK OYUN ZARARLI DERSE BUNU GÖSTERİN (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla fps oyunları beni paranoyak yapıyor. Sokakta yürürken bina köşelerini dönerken karşıma birinin çıkma ihtimaline karşın biraz açıktan kafamı uzatarak dönüyorum. Ben 25 yaşındayım. 13 yaşından beri oyun oynadığım için kendimde şizofrenik vakalar da oluyormuş gibi hissediyorum. Burda anlatamayacağım kadar garip şeyler neyse. Oyunlar çoğu şeye etki ediyor. Ayarında tutmak lazım. Çok oyun oynayanın hayal gücücde faerklı oluyor bunuda söyliyim. Örnek bir çocuğun kendini pokemon zannedip camdan atlaması gibi.
  • bunu okuttum gine azar işittim
    OFFFFFFFFFFFFF OFFFFFFFFFFF
  • Kafaya alınacak bir darbeyle; ardından
    -Tamam anneeeeeee , ufffffffff yyyaaaaaaaaa

gibisinden bir şey de söz konusu olabilir
    yinede tedbirli davranmakta yarar var
  • ben lise zamanımda çok faydasını gördüm. ingilizcemi geliştirdim oyunlardan. bide filmler çok işe yaradıydı.(gerçi izlediğim çoğu filmde konuşma az oluodu)
  • Video oyun oynamaktan vicudumuz hamlıyor yani en ufak harekette mesela 1 km yürüdükten veya sadece cuma namazı kılıp ertesi gün oluşan ağırlar hiçde hoş değil.

Pc başında durmaktan ne kaslanabiliyoruz nede vicudumuz gelişebiliyor yeteri kadar güneş alamıyoruz.Bu yüzden hergün pc başında durursak ilerde çok sıkıntı çekeriz.Biraz spor yapmalı sağlığımıza önem vermeliyiz.

Çok fazla oyun oynamaktan insan ruh gibi oluyor söylenen şeyleri anlamakta güçlük çekebiliyor, bunu herkes yaşamıştır herhalde.Ayrıca oturmaktan dolayı oluşabilecek sorunlarda var.Mesela gazetede pc başında oturmaktan ölen bir çocuğun haberini okumuştum.Kan pıhtısı oluşmuş ve kalbe vs. giden bu pıhtı çocuğun ölümüne sebeb olmuş.

Video oyunlarını ayarında bırakın fazla oynamayın.Gidin dışarda dolaşın günde 1km yürüyüp gelin 15dk egzersiz yapın spor yapın işte ne olursa...

Oyunlar o kadarda yararlı değil kendinizi kandırmayın arkadaşlar.

İYi geceler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 5 Eylül 2007; 0:20:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: akkakk15

bunu okuttum gine azar işittim

sıkma canını bunlar gececek elbet

• quote:

Orjinalden alıntı: -R.N.C.D.N.C-

quote:

Orjinalden alıntı: akkakk15

bunu okuttum gine azar işittim

sıkma canını bunlar gececek elbet

Senin aile yemedi heralde bunları.

• Elbette ki herşeyin fazlası zarar, zaten yazıda akşama kadar oyun oynayın demiyor. Sadece sanıldığının aksine, zararlı olmadığı söylenmiş.

Çocuğun pokemon sanıp atlaması, çocukların coşup silahlarla okul basması türevi olayları niyeyse sadece Amerika'da görüyoruz. Onlarda bi anormallik var zaten, kendilerini çok kaptırıyorlar Bizde veya Avrupa'da olmuş mu öyle birşey bir bakın, hep örnek Amerika

Bizde daha büyük çocuklar Kurtlar Vadisi'nden etkileniyor, yollarda ağa gibi dolaşanları görüyoruz, her takım elbise giyen kendini adam sanıyor

Ben bugüne kadar çok oyun oynadım, uzun süreler boyunca oynadım. 26 yaşındayım. Henüz öyle acayip, garip bir etkisini görmedim. Oyun hayatına da Commodore 64 ile başladığımı hatırlatayım. Herhalde etkilensem, taa o zamanlar o kaset dönerken televizyonda çıkan rengarenk çizgilere bakarken hipnotize olurdum O çizgilerden bile sarhoş olmadıysak, daha bişey olmaz :P

O kadar etkilenen arkadaşlar harbi abartmış herhalde, doktora falan görünün arkadaşlar, aman dikkat...

Bu durum galiba bir defa başıma geldi, saatlerce GameBoy'da Super Mario Land oynamıştım. Daha sonra galiba oyunu bitirdim ve gidip yattım. Yatağa yattığımda o Mario'nun meşhur müziği kulağımdaydı. Ama direk çalıyor yani. Yataktan kalktım, kardeşimin yanına gidip "GameBoy'la mı oynuyosun, şunun sesini biraz kıs ya uyuyamıyorum" dedim. Annemler falan bana garip garip baktılar, "kimse oynamıyor oğlum, bak orada duruyor" dediğinde, birbirimize bakışımızı hatırlıyorum da, kötüydü gerçekten. Müziği resmen gerçekten çalıyormuş gibi duyduğumu söylediğimde birkaç gün GameBoy oynamayı yasaklamışlardı bana. Ben de korkup bi süre takılmadım zaten Dikkat etmek lazım, abartmamak lazım.

• VimpLime sana katlıyorum bende bilgisayar basında 12 saat gecriyom embesil olucam yakında
  • Bence de kimse kendini kandırmasın. Bana, FEAR'ın veya Counter Strike'nin 10 yaş altı bir çocuğun zihinsel gelişimini olumsuz etkilemediğini, bu konudaki en tecrübeli bilimadamı söylesin inandıramaz. Fiziksel ve daha da önemlisi sosyal hasarlarından bahsetmiyorum bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heredot_t

VimpLime sana katlıyorum bende bilgisayar basında 12 saat gecriyom embesil olucam yakında

embesil
  • quote:

Orjinalden alıntı: TommyAngelo1

quote:

Orjinalden alıntı: AyKuT^

quote:

Orjinalden alıntı: K®ATOS

quote:

Orjinalden alıntı: __JV__

Iyi Sik Kullanilarda

Sak Diye Acarim

NOT:Düygün Yazamiyorum Klavye Almanca

anlaşılıyo zaten ı ları i olarak yazıyon

• Guzel olmus bundan sonra yenisi cıkıncaya kadar elımizdeki delil bu olacak
  • Bu haber saatlerce hatta sabaha kadar oyun oynamak anlamına gelmemeli abartmamak şartıyla oynamak daha mantıklı çünkü oyunları tadında bırakmak ve sonra devam etmek gerekir hemde sağlık açısından daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk -- 6 Eylül 2007; 17:43:56 >
  • bilgisayar basında durmaktan beyin kanaması riskinin olduğu günümüzde böyle bi yazıyı nasıl yazabilirler anlamıyorum hele ki oyun daha cok dikkat ceken birsey saatlerce bi noktaya odaklanabiliyorsunuz hele ki crt monitör kullanıyorsanız vede farkında olmadan tazeleme oranını ( refresh rate ) 60 veya 70 hz de bile kullanıyorsanız o bile resmen adamı kör ediyor neyseki simdi lcd ler cıktı ve avrupa insan haklarının 50 hz in altında tv, lcd üretiminin yasaklamasından dolayı simdi en az 60 hz calısıyor ama ben 60 hz de 5 dk monitöre bakamıyorum o sekilde saatlerce oynayan insanları düsünemiyorum.
  • benim annem bole seyleri yemez

• quote:

Orjinalden alıntı: xfx2600

Annem bunu görse ne yazar ki ,oyun oynamak istedigiiz kadar insanı zeki yapsın isterseniz dünyanın en akıllı insanı olun ama bizim egitim sistemi akıllı düsünen insan degilde ,çalısarak inek olmak bir yana ezberliyerek inek olanlardan yana ,
    hele bazı cogumuzdan geri zekalı ögretmenler çıkıyor arada bir illaha noktası noktasına virgülü virgülüne senden herseyi istiyor
    yani anlayacagınız bu ülkede zekiler degil ancak aptalların önümüze koydugu seyleri onların istedikleri gibi yapanlara çalıskan deniliyor
    ben böyle egitim sisteminin dibine turşu suyu sıkarım
    bu egitim sistemiyle bu ülkeden bi cacık olmaz
    elin adamı tarafından hep böyle sömürülmeye mahkumuz
    oyun oynamak fayda etmiyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.