Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay be ekibin ne çok düşmanı varmış ne kadar çok kin besleyen insanlar varmış bu ekibe karşı. Buradaki yorumları yazanların %50 si bu ekiple daha önce hiç bir diyalog kurmamış insanlar. Sadece duydukları 3 5 lafla gelip burada bu ekibi hunharca harcıyorlar.

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Ben ekipten birisi değilim onların çok büyük dostu da değilim ama bu kadar da haksızlığa gözünü kapatacak kadar da kör değilim.

Yamanın 50 TL olmasının sebebi donanımhaber de grubu takip edenlerin discord kanalında da takip etmesi ve orada fiyatın oylama yapılması kafadan 70 kişi civarı 100 lira olsun 50 lira olsun diye kendini paraladı. Buna bende dahilim.

Walküre ile uzun süre muhabbet ettik derdini dinledim sunucu saldırısı mı yememişler ekipten arkadaşının maili mi çalınmamış başlarına gelmedik olay kalmamış. Tamam bunlar sizin için kişisel sorunlar sizi ilgilendirmez.

Ama adamlar buna rağmen iyi bir şeyler yapmak istemişler ekibi bir arada tutmak ve devamlılık esas prensibimizdir deyip bu işi devamlı hale getirmeye çalışmışlar bu sebepten ötürü de Game Pass sistemi getirmişler.

Bir yerde hak veriyorum 120 kişilik bir ekip kurmayı hayal ediyorsun ama devamlı bir yerden gelir sağlamak gerekir. Bununda mantığını bu şekilde kurmuşlar ve uygulamışlar.

Ben tabi ki de şahsi fikrim olarak bunu dile getirdim insanlar bundan hoşnut olmaz dedim ama karşı tarafın düşüncesi ve isteği yamaların devamlılığı oyuncuların istediği bütün oyunların türkçe olması idi.

Evet burada tamamen bu şahıslardan ayrı bir şekilde kendi özgür hür düşüncelerimi dile getirdim. Hepsinden önce gördüm ki hepiniz çirkin yüzünüzü saklamışsınız emeğe bir gram saygınız kalmamış.

Kusura bakmayın ama böyle bir ekip böylesine bir emek sizin gibi insanlara fazla. Çünkü hak etmiyorsunuz. Tek yaptığınız kibirlenmek kin kusmak ve bunca emeğe beleşe konmak. Bu Forumdaki insanların yeri geldiğinde ne kadar çirkinleşe bileceğini

Bir kez daha görmüş oldum. Dediğim gibi burada yazılanların hepsi benim kendi şahsi fikrimdir bu kadar çirkinleşe bileceğinizi hiç düşünmemiştim. iyi forumlar herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRache -- 10 Temmuz 2020; 19:33:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hudson51

Yazık ya. Adamların aldıkları karar bir tarafa DH de nasıl bir grup varsa akşamına kalmadan ekibi forumdan kaçırmayı başarıyorlar. Animus'a karşı Anonymous'u savunuyorlardı şimdi ellerinde Anonymous da kalmadı. Birde gönüllü diyerek para da verilmesin, her şey bedava olsun diyorlar ya asıl ona kahkahayı basıyorum. Neyse, lafla peynir gemisi yürümüyor. Anonymous da önümüzde ki 6 ay da gamepass'lerinin ne kadar kaliteli ve alınabilir olacağını gösterecekler. Şahsen RDR2 ve Horizon için gamepass alacağım ki affedersiniz ama salya akıtırcasına tekli ödeme isteyen arkadaşlar adamların gamepass sisteminin daha çok alınması için ekmeklerine yağ sürdüler. Anonymous istese yapamazdı, helal olsun!
    cnmm
    göykem abin seni burda mı unuttu
    su katılmamış yalaka umarım karşılığını alıyorsundur

• abiyyy yamayı paralı satıyolayy abiyyy. beleş veymiyolayyy abiyyyyy. çözüm bulalım aibyyyy. yasak abiyyy...emeklerine çökelim abiyyy...
    alemsiniz yeminlen hadi siz bokunuzda oynayın ben gidiyorum

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu

• Bari zardan düşseydik be abi...
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Yani işte orada şöyle bir sıkıntı var. 2. oyunun çevirisi hayran yapımıydı her yerde duyurusu yapıldı şu bu oldu tamam. Ama 3. oyuna gelindiğinde Oyun Çeviri ekibi kurumsallaşmıştı ve işler kurumsal bir şekilde yapıldığı zaman hem çeviri ekibi zırla NDA imzalıyor hiçbir yere hiçbir şekilde bilgi veremiyor hem de yapımcı firma "Türkçe çeviri yaptırıyoruz" diyemiyor çünkü bu tarz projelerin yayınlanana kadar her an iptal edilme ihtimali oluyor. İptal edilmeyeceği kesin olsa bile son aşamalara gelene kadar duyuru yapamıyorlar çünkü araya giren farklı aşamalar olduğu için süreç uzayabiliyor.

Mesela örnek olarak ben çok büyük bir firmanın yeni çıkan bir oyununun Türkçe yerelleştirmesinde çalıştım. Oyunu oynadık çevirilerini yaptık editörümüz tüm düzenlemeleri yaptı müşteriye gitti müşteri dönüt verdi tekrar düzenlemeler yapıldı iş tamamen bitti teslim ettik paramızı da aldık lakin hâlâ ortada oyunun Türkçesi yok :) Üzerinden bir yılı aşkın süre geçti bir gün eklerler mi bilmiyorum artık :)

• Benimde anlamadığım nokta şu.Şimdi eskiden gönüllü ücretsiz yama yapılırdı.Yamaya laf edenlere gönüllü çeviri bu,yapabiiyorsan sen yap denilirdi ki haklı bir cümle.Bu yamayı gönülden bekleyerek günlük konuya girdim çıktım ve 20 TL gibi bir fiyat ile satışını bekliyordum.Ama saçma sapan bir sistem dayattılar zaten olmayacağı belliydi.Olamazda herkesin vakti imkanı farklı kimsisi 1 yılda bitirir kimisi 1 ayda.Her neyse diyeceğim şu ki: 50 TL ücreti eleştirenlere neden kızıyorsunuz.Yamasız oynayın yoksa.Siz daha iyisini yapın vs vs. Yahu adamlar artık artık işi gönül işinden öteye götürmüşler ve bi ürün satıyorlar.Alıcılar olarak da doğal bir şekilde hakaret içermeden fiyatı eleştiremez miyiz? Siz araba,oyun,konsol,beyaz eşya,peynir her ne alıyorsanız fiyatı pahalı gelince eleştirmiyo musunuz? Ona buna zam gelince adamlar yapmış daha iyisini yapan varsa buyursun deyip koyun gibi satın mı alıyosunuz.? Haklı olarak eleştiriyoruz ve diyoruz ki: '' 50 TL şu zamanda yama için yüksek bir rakam.Gelin öğrenciler,asgari ücretliler ( hani oyuncuları çok düşünüorsunuz ya ) imkanı dar olan oyuncuları da hesaba katarak fiyatını 20 TL ye düşürün ve herkes alsın.Aksi taktirde herkes farklı yollar açılmasını bekleyecek. Ha bu arada bir daha ki yamalarınızda baştan kuralları koyun herkes planını ona göre yapsın.Gönül işleri buraya kadarmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Yani işte orada şöyle bir sıkıntı var. 2. oyunun çevirisi hayran yapımıydı her yerde duyurusu yapıldı şu bu oldu tamam. Ama 3. oyuna gelindiğinde Oyun Çeviri ekibi kurumsallaşmıştı ve işler kurumsal bir şekilde yapıldığı zaman hem çeviri ekibi zırla NDA imzalıyor hiçbir yere hiçbir şekilde bilgi veremiyor hem de yapımcı firma "Türkçe çeviri yaptırıyoruz" diyemiyor çünkü bu tarz projelerin yayınlanana kadar her an iptal edilme ihtimali oluyor. İptal edilmeyeceği kesin olsa bile son aşamalara gelene kadar duyuru yapamıyorlar çünkü araya giren farklı aşamalar olduğu için süreç uzayabiliyor.

Mesela örnek olarak ben çok büyük bir firmanın yeni çıkan bir oyununun Türkçe yerelleştirmesinde çalıştım. Oyunu oynadık çevirilerini yaptık editörümüz tüm düzenlemeleri yaptı müşteriye gitti müşteri dönüt verdi tekrar düzenlemeler yapıldı iş tamamen bitti teslim ettik paramızı da aldık lakin hâlâ ortada oyunun Türkçesi yok :) Üzerinden bir yılı aşkın süre geçti bir gün eklerler mi bilmiyorum artık :)
    CD Project'ten izin alabilirlerdi bence.

• Jetstream Sam kullanıcısına yanıt
    senin yorum lar hem doğru hemde eğlenceli
  • quote:

Orijinalden alıntı: JRache

Vay be ekibin ne çok düşmanı varmış ne kadar çok kin besleyen insanlar varmış bu ekibe karşı. Buradaki yorumları yazanların %50 si bu ekiple daha önce hiç bir diyalog kurmamış insanlar. Sadece duydukları 3 5 lafla gelip burada bu ekibi hunharca harcıyorlar.

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Ben ekipten birisi değilim onların çok büyük dostu da değilim ama bu kadar da haksızlığa gözünü kapatacak kadar da kör değilim.

Yamanın 50 TL olmasının sebebi donanımhaber de grubu takip edenlerin discord kanalında da takip etmesi ve orada fiyatın oylama yapılması kafadan 70 kişi civarı 100 lira olsun 50 lira olsun diye kendini paraladı. Buna bende dahilim.

Walküre ile uzun süre muhabbet ettik derdini dinledim sunucu saldırısı mı yememişler ekipten arkadaşının maili mi çalınmamış başlarına gelmedik olay kalmamış. Tamam bunlar sizin için kişisel sorunlar sizi ilgilendirmez.

Ama adamlar buna rağmen iyi bir şeyler yapmak istemişler ekibi bir arada tutmak ve devamlılık esas prensibimizdir deyip bu işi devamlı hale getirmeye çalışmışlar bu sebepten ötürü de Game Pass sistemi getirmişler.

Bir yerde hak veriyorum 120 kişilik bir ekip kurmayı hayal ediyorsun ama devamlı bir yerden gelir sağlamak gerekir. Bununda mantığını bu şekilde kurmuşlar ve uygulamışlar.

Ben tabi ki de şahsi fikrim olarak bunu dile getirdim insanlar bundan hoşnut olmaz dedim ama karşı tarafın düşüncesi ve isteği yamaların devamlılığı oyuncuların istediği bütün oyunların türkçe olması idi.

Evet burada tamamen bu şahıslardan ayrı bir şekilde kendi özgür hür düşüncelerimi dile getirdim. Hepsinden önce gördüm ki hepiniz çirkin yüzünüzü saklamışsınız emeğe bir gram saygınız kalmamış.

Kusura bakmayın ama böyle bir ekip böylesine bir emek sizin gibi insanlara fazla. Çünkü hak etmiyorsunuz. Tek yaptığınız kibirlenmek kin kusmak ve bunca emeğe beleşe konmak. Bu Forumdaki insanların yeri geldiğinde ne kadar çirkinleşe bileceğini

Bir kez daha görmüş oldum. Dediğim gibi burada yazılanların hepsi benim kendi şahsi fikrimdir bu kadar çirkinleşe bileceğinizi hiç düşünmemiştim. iyi forumlar herkese.
    Vah vahh güzelim ANANAS ekibinin başına gelmedik kalmamış yahu, Avrupa Yakası'ndaki bir replik geldi aklıma, mangal dumanından rahatsız olan gıcık komşusuna cevaben: "Hemen mangalı işeyerek söndürüyorum, 20 tane ozon dostu sprey alıp ozon tabakasını tamir ediyorum olu mu?"

Bir de şu zamanlarda yapılan bir caps var ya hani, bir şeyler yazıp AMA diye devam eden bir resim var. Bu kişi de onun gibi "Öncelikle şunu belirtmek isterim. Ben ekipten birisi değilim onların çok büyük dostu da değilim AMA" diye söze girip güya kendi fikrince onları haklı çıkarmaya çalışıyor.

Banane kardeşim sorun yaşadılarsa, bir tek onlar mı yaşadı? Diğer ekipler hiç sorun yaşamıyor mu? Neyin acındırması bu? Hala daha ne kadar düşmanı varmış şaşırdım diyor bir de ya, tamam sorun yaşadılarsa yamayı 90TL yapsınlar.

Yaptıkları iş düpedüz, "yağlı kapıyı bulduk beyler sömürün" taktiği. Başka açıklaması yok.

• Gençler Türkçe oynamayıverin madem rdr 2 yi, birbirimizi kandırmayalım yama fiyatı 10 lira da olsa aranızdan birileri itiraz edecekti.
    Gamepass denen şeye bende sonuna kadar karşıyım. İlk defa karşımıza çıkmıyor olsada bunu seçerek hata yapmışlar. kaldı ki bundan geri dönmüşler tek bir fiyat belirlenmiş keşke 35, 40 lira olsaydı. Yama daha ucuz olmadı diye özelden adamların anasına sövenlere de yazıklar olsun.
  • Tayfun Kumaş'ın YouTube'da "Fiyat 40 TL mi olur" sorusuna " Ne bu sanki oyun mu alıyorsun, çok daha makul bir fiyat olacak" diye cevabı vardı. O bile dumura uğramıştır fiyatı öğrenince.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir kişi 1 tane oyun yapabiliyor.(yeteneği var adamın yapıyor)
    120 kişi ile ne oyunlar yapılır/yapılıyor.

sen git onlarca insanla altyazı çevirisi yap, üstüne aylar hatta yıllar sürsün; üstüne de dünya para iste; üstüne de online bağlantı iste(herhangi bir oyun ya da konsol sürekli online bağlantı isteyince millet isyan ediyor); ondan sonra atıp tut; hem de hukuken yasak bir iş yap; emek emek diye inlerken başkasının emeğini çal; bütün gün beleş verseler oynarsın diyen trol ordusunu besle...

valla böyle yazınca da 50 az geldi be.

-ben de ekipten değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuwanda87 -- 10 Temmuz 2020; 20:44:45 >
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Tek satış: 15 ila 20 TL olmalıydı.
    Game Pass: 7.5 ila 10 TL olmalıydı.

Telefonları olsa keşke ulaşabilsem. Yaptıkları hatadan dönmüşler ama 50 tl demişler.
  • yerel oyun kulübü kullanıcısına yanıt
    Senin gibileri biliyorum ben. Neyse tartışmaya girip salyalarınla kirlenemem ama Anonymous senin gibilerle muhatap kaldıysa gitmelerinde %1000 haklılardır. Cevap verip forumda ki ilk blok attığım kişi olmak istersen de çekinme

En çok üzüldüğüm de daha bakın düne kadar Anonymous bu forumun en iyi bilinen çeviri grubuydu. Bugün ki durumda kendilerinin payları var mı evet ama burada köşelerinde bekleyen ne kadar kindar ve kuyu kazan insanın bulunduğunu da gözler önüne serdi. Animus konusunda ulan hani belki haklı olabilir forum diyordum ama onda bile haklı değilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jetstream Sam

Vah vahh güzelim ANANAS ekibinin başına gelmedik kalmamış yahu, Avrupa Yakası'ndaki bir replik geldi aklıma, mangal dumanından rahatsız olan gıcık komşusuna cevaben: "Hemen mangalı işeyerek söndürüyorum, 20 tane ozon dostu sprey alıp ozon tabakasını tamir ediyorum olu mu?"

Bir de şu zamanlarda yapılan bir caps var ya hani, bir şeyler yazıp AMA diye devam eden bir resim var. Bu kişi de onun gibi "Öncelikle şunu belirtmek isterim. Ben ekipten birisi değilim onların çok büyük dostu da değilim AMA" diye söze girip güya kendi fikrince onları haklı çıkarmaya çalışıyor.

Banane kardeşim sorun yaşadılarsa, bir tek onlar mı yaşadı? Diğer ekipler hiç sorun yaşamıyor mu? Neyin acındırması bu? Hala daha ne kadar düşmanı varmış şaşırdım diyor bir de ya, tamam sorun yaşadılarsa yamayı 90TL yapsınlar.

Yaptıkları iş düpedüz, "yağlı kapıyı bulduk beyler sömürün" taktiği. Başka açıklaması yok.

Alıntıları Göster
    Valla kapasiteniz o kadar geniş ki ancak sağdan soldan alıntılarla cevap verebiliyorsunuz. Sizi bir gün olsun RDR 2 nin konusunda vs görmedim sizin gibi insanlar gözlerine kestirdikleri kişilerin düşmesini beklerler düşsünler ki bir tekme de ben atayım kafasını yaşarlar.
    Kusura bakma ama senin için şu klavye de parmağımı yormam bile benim adıma israf bu verdiklerimi de cevap yerine sayarsın artık siz nasıl ki fikrinizi dile getiriyorsunuz. Kafanıza göre insanları gömüp yargılaya biliyorsunuz.

Bende şahsi fikrimi dile getirdim bu sizi bu kadar rahatsız etmesin. Hadi bye.

• RDR2 oynayacak sistem kurup çeviri ücretine laf sokmakta komik kaçıyor GP olayı beni hiç rahatsız etmedi her türlü bu gruba yardımı mı yaparım.

Bu kadar çeviri yükü olan bir oyuna tek seferlik biçilen fiyat, harcanan emeğe göre normal ama sanırım burada millet 10 tl gibi bir fiyata ve beleşe kendini benimsetmiş ki rahatsız olmuş.

Böyle bir oyunu 6 ayda hangi bireysel kişi veya grup çevirip önümüze beleş veya o istedikleri fiyata sunacak bulup çıkarsa o zaman tamam siz haklısınız derim. Ne yazık ki burada walküre forumun iç yapısını biraz daha anlamam lazım, burası beleş seviyor dostum ayrıca size tav olan kişiler ve başka çeviri grupları da var. 2M çeviri yükü olan bir oyunu bu yüzsüzler profesyonel kişilere para ile yaptırsa tüm sülalesi ömür boyu çalışsa çeviri parasını çıkartamaz, işte bunu anlama sıkıntıları var. Gönüllü çeviri yapan her grubun amacında kazanç elbet oluyor ama işte burada ki üyelere bunu anlatmanız zor.

Ben bu tavır üstüne yamayı asla ama asla yayınlamaz ve ne halleri varsa görmelerini isterdim cidden bu ortam değmez. Ama işte karar sizin, emek sizin bu işte 70 küsür insanın 6 aylık emeği var. Bu forum zamanında translate yama isteyen guru ile uğraşmış ve anket ile zar zor yasaklatmış bir ortam. Bırakın translate yamalara mahkum olsunlar birkaç gönüllü çevirmen ile de organik ve gerzekçe tartışmalarını sürdürmeye devam etsinler. Siz bu foruma fazlasınız kendi adıma verilen tepki adına üzüldüğümü belirtmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi # Ace # -- 10 Temmuz 2020; 21:53:11 >

• Herkese iyi günler dilerim. Öncelikle forumlarda pek takılmam ancak uzun zamandır farklı platformlarda çeviri yapan biri olarak bu konunun haberi geldi. Bu konu hakkında bir kaç fikir belirtmek istemiştim ancak söz konusu konu kilitlenmişti, bende buraya yazmak zorunda kaldım.

Anonymous çeviri RDR 2 yi kendimizce bir kanıyla ''Faiş'' fiyata sattığını hepimiz biliyoruz. Ancak bu konuda değinilmesi gereken en önemli nokta, çeviri ücretlide olsa ücretsiz de olsa yapılan iş illegaldir. Hele bu çeviriyi ücretle satmak ayrı bir mide ister. Bizde zamanında çeviri işi yaptık, ancak oyun değil, çeşitli platformlarda farklı uygulamalar için. Bildiğim tek şey, bu iş gönül işidir, insanların parasını sömürmenin manası yok. Çeviri ne kadar zor olursa olsun, onları çevirmek mevcut cümleleri ''Bizim malımız'' yapmaz. Cümle izinli bir şekilde çevrildiyse bile her kelimesi cümlelerin yaratıcısına aittir. Bir düşünüyorum, hadi aşırı emek verdiniz ve satmak istediniz. Bari 15-20 kağıt gibi makul bir ücrete satın ki, alttan alttan hem sizin için yapıyoruz sloganını verin hem de cebiniz para görsün. Yaptığınız strateji bilmiyorum, bilmesem de olur boş bir şeye benziyor zaten ancak 50 TL çok yüksek bir meblağ. Açıkçası sizin çevirinizide umursamıoyrum çünkü RDR 2 oyununu oynamayacağım.

Şimdi işin çirkinleştiği kısıma gelelim. Kendinizi sonraki seviyeye taşıdığınız kısıma... Siz ne kadar utanmaz bir grupsunuz ki illegal kaçak bir işin GamePass sistemi ile pazarını oluşturmaya çalışıyorsunuz. Ciddi diyorum, akbabadan farksızsınız...

Not: KOnum silindiği için buraya kopyala yapıştır yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: JRache

Valla kapasiteniz o kadar geniş ki ancak sağdan soldan alıntılarla cevap verebiliyorsunuz. Sizi bir gün olsun RDR 2 nin konusunda vs görmedim sizin gibi insanlar gözlerine kestirdikleri kişilerin düşmesini beklerler düşsünler ki bir tekme de ben atayım kafasını yaşarlar.
    Kusura bakma ama senin için şu klavye de parmağımı yormam bile benim adıma israf bu verdiklerimi de cevap yerine sayarsın artık siz nasıl ki fikrinizi dile getiriyorsunuz. Kafanıza göre insanları gömüp yargılaya biliyorsunuz.

Bende şahsi fikrimi dile getirdim bu sizi bu kadar rahatsız etmesin. Hadi bye.

Alıntıları Göster
    Yavrum RDR 2 konusunda bir şey dedirtmiyorlardı ki Höst deyince mesajını sildiriyorlardı direkt, ayrıca sen beni diğer ücretli çeviri yapan konularda arayacaktın yanlış yere bakmışsın. Bir de şu "senin için nefesimi boşa harcayamam" mantığını da bi' bırak, haksız olduğunuzu buz gibi biliyorsunuz ama körü körüne fanboyluğa devam, lan siz var ya siiiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Jetstream Sam

Ya oğlum yok öyle birisi sen uyanamadın mı hala?

Düşün 50'den az yapsalar para az gelecek bunlara, 50'den yüksek yapsalar bu sefer de millet uçmuşsunuz diyecek. E o zaman bunlar n'apıyor "Baba biz bunu 50'den salalım orta fiyat, siz dediniz diye ekleriz zaten kimse sorgulamaz, alırlar" diyor.

Ayrıca 50TL ne bir yama için?

Alıntıları Göster

Şu mesajlar yüzünden 1+4 gün ceza yedim 1 günü anladım daha uzaklaştırma bitmeden 4 gün daha ekledi biride konuda yazmıştı 1+4 gün yemiş umarım bidaha gelmez buraya 😁 kendileri nerede çok merak ediyorum....

Bu mesajları şikayet yağmuruna tuttular heralde nerde admin birisi baksın buraya ceza verilecek ne var bunlarda???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.