Şimdi Ara

Ansys ve Çizim Programları İçin Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese hayırlı forumlar. Ben özel sektörde çalışan bir Makine Mühendisiyim. Mekanik tasarım yönümün gelişmesi için Ansys, Solidworks, Catia programlarını rahat kullanabileceğim, render alabileceğim bir bilgisayar almak istiyorum. 2,3 haftadır laptoplara baktım da kafam çok karıştı. 5000-10000 lira arası bir bütçem var. Nasıl birşey almalıyım sizce ve neye önem vermeliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler ...

• şu nasıldır peki, işimi rahat görür mü ?

• Render derken? ne kadarlik bir render. yüzey kalitesi ne kadar olacak? hangi program ile render alacaksin?
  • Hocam ben bu çizim programlarında da acemiyim biraz. Solid'i orta seviyede biliyorum. Çizdiğim çok kompleks olmayan parçaları ve montajların analizini yapmka ve render almak istiyorum Keyshot'ta. Siz bu konuda tecrübelisiniz muhtemelen ki baya detaylı sormuşsunuz
  • Bak genç meslektaşım. Tasarım tamam senin işin ama render almak senin işin degil. Endüstriyel tasarımcılar bu yüzden var. yüzey kalitesini vs aynalamasını güneş açısını malzemesini vs herşeyi bırakta onlar seçsin. iyi bilgisayar mi istiyosun bu konuda
    ryzen 7 serisi iyi bir işlemci
    x570 mümkünse çoklu ekran kartı kurulumu destekli iyi bir anakart
    rtx2060 ekran karti (msi, gigabyte yada asus olsun)
    8x2 yada para varsa 16x2 şeklinde 3000mhz yada 3200mhz ram
    1 adet nvme ssd okuma hızı 2000mb/s ve daha yukarı olanlardan
    1 adet hdd min 1 tb
    corsair, thermaltake, asus, vb (gamepower, everest , vb saçma sapan olmayan) iyi bir kasa + güç kaynağı
    monitor + klavye + mouse vs vs...
    bir de tabi iyi bir montajcı bu parçaları montajlayacak. Bu dediklerini yapar fakat bir endüstriyel tasarımcı kadar alamazsın bilgin olsun onlar pc ye 20000-30000 harcayip sadece anlık görüntü almak için süre kısaltma yoluna giden insanlar. Bizde çalışıyoruz render için xeon makine var elimde şu anda 3 saat sürüyorsa render işim adam bana 15dk da veriyor. ciddi farklar oluşabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 11 Ağustos 2020; 8:52:39 >

• Hocam selamlar tekrar. İşler biraz yoğundu bu sıralar kusura bakmayın bakamadım. Yeni görüyorum. Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Nerde ne poziyonda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama deneyimli bir makine mühendisi olduğunuz belli. Ben henüz 3 yıldır çalışıyorum ve tasarım anlamında çok deneyimim yok. Sizin baya belli olduğu. Ben sadece yüzeysel render almak istiyorum zaten, sadece çizdiğim mekanizmanın güzel görüntüsü oluşsun yeter. Render hemen olsun, çok hızlı olsun derdim yok, profesyonel olmasına gerek yok o kadar yani. Benim amacım. Solidworks, catia, ansys i rahat bişekilde kullanacağım, kasmayacak bir bilgisayar almak. Saydığınız özelliklerde bir bilgisayar topladım ama biraz tuzlu çıktı: 13000 lira civarı
    Bir de sanırım benim için laptop olsa daha iyi olacak, sadece evde kullanmak çok mantıklı değil gibi görünüyor. Dediğiniz özelliklere yakın size laptoplar atacağım. Onlarla ilgili de görüş bildirirseniz çok mutlu olurum. Ya da şunu al dediğiniz bir bilgisayar. 10000 lira civarı limitimdir. Bir de sizce laptopla masaüstü bilgisayarın verdiği performansı alamaz mıyım ? Bilgisayar fiyatları da uçmuş gitmiş :(
    1.)https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t5-v19-2/ bu çok iyi gibi gözüküyor, 1gb hdd eklesem yeter gibi şimdilik. İleride +16gb ram de eklenebilir
    2.)https://www.trendyol.com/asus/tuf-gaming-a17-fa706iu-au206-ryzen-7-4800h-16gb-256gbssd-1tb-hdd-gtx1660ti-6gb-17-3-fhd-dos-p-44278185?boutiqueId=519404&merchantId=129837 Şu laptop da güzel sayılır.
    3.)https://www.trendyol.com/dell/g315-fb750w165c-i7-10750h-16gb-512gb-ssd-6gb-gtx1660ti-15-6-windows-10-dizustu-bilgisayar-p-42506305?boutiqueId=524292&merchantId=105013&v= bir de şöyle bir laptop var. Sizce hangisi mantıklı bir seçenek ? Bunlar işlerimi rahat görür mü sizce ? Yardımcı olursanız beni çok sevindirirsiniz. TEŞEKKÜRLER ...

• notebook degil workstation almak lazım onlarin fiyatlari öyle monster gibi falan degildir. ayrıca notebook un amaci çizim degildir. çizimse ki lisans firmaları şu anda firmaları tek tek ararken solidworks , ansys , catia yı falan kaçak kullanma fikrin varsa kosgeb destegi ile almak daha mantıklı olacaktır. biz yeni aldik senin pahalı buldugun fiyatın 5 misli ödendi lisans ile birlikte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üstad çok güzel diyorsun da 25, 30 bin lira Works station bilgisayarlar. 1 aydır bilgisayara bakıyorum ben zaten. Normalde 5bin liraydı limitim, sonra baktım piyasaya almış başını gitmiş, ben de 10bin liraya çıkardım biraz daha ortalamanın üstünde bişey alayım diye. Yine de işimi görsün, işlem yaparken çok zaman almasın ve donmasın yeter bana. Aman aman hızlı olsun, beklemeyeyim demiyorum zaten. Aklımda 3 bilgisayar var.
    1.)https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t5-v19-2/
    2.)https://www.teknosa.com/asus-tuf-a15-fa506iubq078t-amd-r74800h-8gb-ram-512gb-pcie-ssd-6gb-gtx1660ti-156-fhd-60hz-win10-gaming-notebook-p-125037061
    3.)
    trendyol.com
    Dell G315 Intel Core I7 10750h 16gb 512gb Ssd Gtx1660ti Windows 10 Home 15.6'' Fhd Bilgisayar Fb750w165c | Trendyol
    https://www.trendyol.com/dell/g315-intel-core-i7-10750h-16gb-512gb-ssd-gtx1660ti-windows-10-home-15-6-fhd-bilgisayar-fb750w165c-p-42506305?v=

İkisinde 10. Nesil İ7i birinde de son ryzen 7 serisi işlemci var. Bunlara gerekli ram+Ssd eklemesi de yapacağım. Siz olsanız benim amaçlarım için hangisini tercih edersiniz ?
    Sizi başka soru bombardımanına tutmayacağımdan şüheniz olmasın :)
    Son kez cevaplarsanız sevinirim. TEŞEKKÜRLER ...

• işte bende bunu diyorum boşuna bilgisayar alma hani şirket çalışanı isen firma sahibine soyle kosgeb basvurularında iyi bir projeye solidworks alabiliyorsun. solidworks u de dogru yerden alirsan workstation hediye geliyor. firman para ödemiyor( önce faturayi tabi ki ödüyor ama kosgeb e bunu ibraz edince kosgeb bu ödemeyi sana geri yapıyor)
    kendi cebinden alacaksan ve bunu şirket için kullanacaksan çok saçma bir durum olur. bu konuda yardım etmem.
    eger kendi firman ise 1. kurali kendin uygulayabilirsin.
    ama illaki bir makine alacaksan bi masaüstü al. google uzaktan erisim ile evden cok iyi olmayan bir makinadanda işini her halukarda gorebilirsin.
  • Selamlar abi tekrar öncelikle teşekkürler. 3 hafta olmuş cevap vereli kusura bakma yazamadım hep bişeyler giriyor araya. Ben bu bilgisayarı şirket için istemiyorum, sadece kendim için istiyorum. Şimdiki çalıştığım firmada Üretim Mühendisliği yapıyorum ama tasarım bana daha cazip geliyor. Orta düzey Solidworks altyapısına sahibim, Autocad seviyem de fena değildir. Benim amacım Solidworks, Catia gibi programları iyi bir şekilde öğrenmek ve üstüne Ansys de öğrenip analizini yapabilmek. Çizdiğim 3 boyutlu tasarımların da Render'ını alabilmek. Tamamen bireysel bir amaç yani. Bunları yapabileceğim, çok da kasmayacak, beni 4,5 sene götürecek bilgisayar almak. Ondan dolayı aslında tavsiye istiyorum. Şu iki laptop işimi görebilir diye düşündüm:https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t5-v19-2/
    Senin dediğin gibi bilgisayar topladığımda 15, 16bin liraya topluyorum. Bu maliyet de beni aşıyor. Şu 2 laptop ayarına çıkabildim en fazla. Gerekli Ram desteği ve sata'ları da eklemeyi düşünyüyorum. Ne dersin ?

• işte fikir ayrılığına düştüğümüz noktada bu. öğrenmek için çok iyi bilgisayara ihtiyacın yok sistemi düşür al masaüstü. notebooklar bu şekilde yoğun kullanıma gelmezler elinde kalır. notebook için o dediğin serilerde de diyor oyun bilgisayarı vs (monsteri karıştırmıyorum oyun bilgisayarı diyorlar ama çok sıkıntı çeken var) gerek yok. Masaüstü güncelleme açısından en rahatı oluyor. notebookta guncellenen sadece ssd ve ram. ekran kartı degişmez parçaları değişmez. Birde workstation vs degiller notebooklar. hani grafik ve işlemci oyundada zorlanır ama yapamayacakları şeylerde vardır.
    Almak sana kalmış o konuda ben yardımcı olamam. 3d çalışacaksam her zaman ben masaüstü tercih ediyorum daha dayanıklı oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.