Şimdi Ara

Antalya da Kombi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni oturacağım eve kombi taktırmayı düşünüyorum. Aşağıda evin planını kabaca görebilirsiniz. Antalya da oturuyorum. Burada birkaç firmadan fiyat aldım. Kombi için ortak olarak genelde Buderus GB012 yoğuşmalı öneriliyor. Ya da viesman vitodence 50.
    Demirdöküm plus radyatör (6m) , 4 adet ECA termostatik vana, 10 adet ECA radyatör vanası, oda termostatı,Borusan doğalgaz borusu, ECA doğalgaz vanası, plastik borular cam elyaflı ve fiyat olarak da aşağı yukarı aynı fiyat 4500TL-4600TL gibi fiyatlar veriliyor.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Antalya da Kombi Önerisi

• nv_umut N kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Antalya gibi yumuşak bir iklime sahip bir bölgeye Ariston Genus Premium EVO + Sensys oda termostatı + dış hava sensörü tercih edin.

Peteklerin ölçüleri aşağıdaki gibi olsun:

Y.Odası 1 : 100*60cm
    Mutfak : 60*60cm
    Salon : 200*60cm veya 100*60x2
    Y.Odası 2 : 100*60cm
    Y.Odası 3 : 120*60cm
    Hol : 110*60cm (bilgi vermimişiniz yaklaşık olarak 16m² olarak hesapladım)
    Banyo : Havlupan (en az 20 çubuklu)

Petekler Demirdöküm Plus, Airfel veya Vairad, Hol, Banyo ve Y.Odası 3 hariç diğer peteklere Danfoss RA2000 serisi termostatik vana, petek çıkışlarına dönüş vanası, borular oksijen bariyerli Dizayn Oxy Plus veya kesintisiz alüminyum folyolu başka marka, anahat başlangıçta 32mm kalınlığında ortalara doğru 25mm yapılsın, kombinin bağlantı seti tam geçişli (iç çapı geniş) metal olsun set bulunamıyorsa en azından filtre ve vanalar metal takılsın.

• Cevap için teşekkür ederim. Yalnız yatak odası 3 ve hol ile banyoda neden termostatik vana tercih etmiyoruz. Olması iyi birşey değilmi? Bilmediğimden soruyorum
    Olması iyidir lakin tesisattaki suyun sağlıklı devirdaimi için en az iki tane petekte normal vana olmalı, genelde en uygun hol, banyo ve kombiye en uzak petek (sizde yatak odası 3) olur.
  • Bosh Class 6000 nasıldır acaba? Antalya da en fazla 3 veya 4 ay kombiyi yakacağımı düşünürsek bu kombi benim durumuma uygın mudur yorumlarınızı almak isterim.
    Bosch düşünüyorsanız, Bosch Condens 2500W almanızı tavsiye ederim, Kocaeli'de de en fazla 3-4 ay kış oluyor düzgün bir tesisatla emin olun premix yoğuşmalı kombi kendini hissetiriyor. Bu arada Bosch Class 6000W çevremde bir kaç kişiye takıldı herkes memnun kronik herhangi bir sorunu yok alabilirsiniz.
  • Öğrenmek istediğim bir konuda kombi bağlantı elemanları ile ilgili. Metal takım kullanılmasının avantajları nedir? Plastik olursa ne gibi problem olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Plastik olanların iç çapı dar oluyor, yoğun trafiği olan 3 şeritli bir otobanın 2 şeride düşününce oluşan araç kuyrukları gibi sirkülasyonda yavaşlama ve zorlanmalar meydana geliyor bu da tesisattaki verimin düşmesine sebep oluyor.

Antalya da Kombi Önerisi
  • bu metal bağlantı setini antalya da nerede bulabilirim acaba?
    Set olarak bulmak oldukça zor genelde İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde oturanlar daha kolay bulurlar, siz en azından vana ve filtreleri metal yaptırın.
  • internetten sipariş verebileceğim bir yer var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nv_umut

internetten sipariş verebileceğim bir yer var mı acaba?

metal (S) boruları + filtre ve vanaları sanalpazardan alabilirsiniz

http://www.sanalpazar.com/Vanafilli-Kombi-Baglanti-Seti-Metal-16-Parca__isp46296633#imgd
  • quote:

Orijinalden alıntı: nv_umut

Bosh Class 6000 nasıldır acaba? Antalya da en fazla 3 veya 4 ay kombiyi yakacağımı düşünürsek bu kombi benim durumuma uygın mudur yorumlarınızı almak isterim.

bende aynı soruyu soruyorum.
    antalya için hangi kombi?

4-5 ay kullanılacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.