Merhaba, Değer üstadlar. Evimde 4 adet petek var. Petekleri 5yıl önce aldım ECA marka. Şimdi evde şöyle bir sorun var. kombiye en yakın 1. ve 3. petek çalışıyor. 2. ve 4.petek ise çalışmıyor. Vanaların hepsi açık. Çalışmayan 2.petekte suyu boşalttım, kombideki basınç ancak 0,9 bar'a düştü. Tekrar su bastım. 1.7 bara çıkardım. Ama değişen bir şey olmuyor. 2 petek çalıştığına göre kombide, filtrelerde vs sorun yoktur değil mi? Ne yapmam gerek desteğinizi rica ediyorum. Aksi halde usta çağırmak zorunda kalacağım :( |
Evdeki peteklerin bazıları hiç çalışmıyor
-
-
Petekteki havayı alın petek üst kısımda bi taraftan boru girer diger tarafta düz tornavidalı vida biraz aç hava çıkar delikten. Su gelene kadar bekle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onu denedim. Suyu komple boşalttım çok yavaş akıyordu zaten. Basınç 0,9'a düştü. Tekrar su yükledim kombiden 1.7 bar'a çıkarttım. Ama sonuç değişmedi. Yanmayan peteklere giden borularda bile hiç ısı yok. Tesisatım sıva üstü...
-
dolanıyor mu borular ? kombi dönüş suyu ısısı derecesini buluyorsa kombi ısındı sanıyordur o petekleri kapatıp deneyin.
-
Kombi içindeki sirkülasyonda sorun var? Daha önce bir sorun yoktu dimi? Pompayı kontrol ettirin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi şöyle bir şey denedim 2.petek çalıştı. 1.peteği kapattım, 2.petek çalıştı. Ama 4.petek yine çalışmıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçen sene yoktu hocam. Sadece bazı peteklerin alt kısımları çok az ısınıyordu, üst kısımları iyi ısınıyordu. Tek sorun buydu
2 ihtimal var, ya çalışmayan petekler tıkalı yada pompada sorun var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dün 1. ve 3.petek çalışıyordu. 2 ve 4 çalışmıyordu. Bugün 1.yi kapattım. 2. Çalışmaya başladı. Ama 4. Yine çalışmıyor
kaç derecede yanıyor
-
Hepsini kapatip 4. Peteğ isiniyormu kontrol edin isinma varsa pompa arizali yada flitre kontrol edin.calişmaya petekleri calişan petekleri kapatarak denersen sorunu cözersin fikir yürütürsün
Filtre de sorun olsa diğer petekler de çalışmaz mı?
Yoksa peteklerin tam girişince tıkanma mı oluyor?
Yakin petekler isinir uzaklar isnmaz,isinan petekleri kapatip isinmayan petekler isiniyor mu.??
Tüm petekleri kapatıyorum 4. numara yine çalışmıyor.
Basıncı 0'ladık, yeniden basınç bastık.
Filtreleri söktük, yeni filtre taktık. Kombi servisi geldi (su basma vanasını kırmıştım.)
O da pek anlamadı sorunu ama vanalardandır dedi. Vanada sıkıntı olmaz ihtimali var mı? ECA termostatik vana takılı.
-
%99 termostatik vana tkailiysa ondandir da kafasini cikartp pense veya bozuk para ile pim i ileri bastirip dur tikanmiştir
Deneyeyim akşam hocam çok teşekkür ederim
Evet ondanmış üstad. Pim takılmış. Şuan ısınıyor ama çok çok az ısınıyor. 5.kademe 2 saat tuttuğumuz halde çok hafif ısınıyor üstler. Altlar ise hiç ısınmıyor. Diğer petekler de bu sorun var ama üstleri bir tık daha iyi ısınıyor onların. Kombinin altındaki borulardaki Filtreleri de kendim temizledim, yeni filtre taktım.
-
Petegin peteklerin isinmasini istiyorsan baglantilarini alt alt baglayicaksin sorunun %90 cözümlenir.Petek temizliği vs yaptirtma ilaç vs hiç kullanma kullandirtma baglantini alt alt baglat
Eve usta girmeden halletmem gerek hocam. Eşimin ağır fobisi var kırma-dökme-tadilat işlerine
-
Kırma yok ama güzel isinirsin uxak petegin isinmasini istiyorsan he baglantiyi düzelticeksin hemde yakin petegi 2.5 3 numara yapicaksin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- tek petek neden ısınmaz
- kombi petek su sıcaklığı kaç derece olmalı
- doğalgaz sobası kullananların yorumları
- erp kombi nedir
- termodinamik şofben e2 hatası
- az yakan elektrikli ısıtıcı tavsiye
- en iyi elektrikli şofben hangisi
- en iyi kombi markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X