Şimdi Ara

anten kablosundan gelen elektrik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çanak antenden kasaya gelen uydu kablosundan elektrik geliyor.kasaya temas ettirdiğimde çıkan küçük kıvılcımı görebiliyorum.bu kablodan gelen elektriği yok etmenin bir yolu var mı..havalar yağışlı olduğundan böyle oluyor sanırım.yazın yoktu böyle bir şey.yinede alınacak önlem falan var mı.şimdiden tşkler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.e.7.e.N -- 2 Mart 2008; 13:56:59 >

• kardeş kusura bakma salakça bir soru olmuş anten koblosunda 12v 18 v ceryan olur buda seni öldürmez koblonun + ucunu kasaya değdirirsen kıvılcım çıkarır.tek yapacağın işlem kobloda ek varsa ek yerini iyi yap veya tek kablo kullan hiç proplem olmaz.ve kabloyu çok uzun kullanma sinyal zayıflar.saygılar
  • beni öldürmez ama bilgisayara zarar verir.amaç buna mani olmak.bu arada kabloda elektrik olduğunu bilmemek neden salakça oluyor onu anlamadım.12 metrelik bir kablo çanaktan direk pcye geliyor ve elektrik var.yazın olmuyor dedim.şu forumda kaç kişi biliyor merak ettim.
  • merhaba arkadaş LNB ne ile çalışır yatay 12 v dikey18 v ceryan kullanır.kabloyu tekrar kontrol et kasaya giriş çıkıları değen bir yer vardır kaçak vardır tüm bağlantılrı kontrol et .ayağına terlik giy.LNB ye ceryan mutlaka gitmeli bunu biliyorsun.ayrıca salakça kelimesi için özür dilerim.o kelimeyi size hitab etmemiştim.selamlar saygılar
  • Kablo tv dede bu olay var bilgisayarı topraklı prize takınca düzeliyor çoğu kişide yazdı burada.
  • [Deleted by Admins]
  • hakaret ederek büyük ayıp etmişsiniz!! öncelikle o 12 volt elektrik kabloda ne arıyor? lnb'yi çatıda elektrik prizine mi bağlamışlar? arkadaşın yazdığına göre (eğer yanlış belirtmediyse) kablo , tv kartına takılı değilken kabloda elektrik olduğudur...ben mi yoksa yanlış görüyorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evime gelen Faz kablosundan biri yandı?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

hakaret ederek büyük ayıp etmişsiniz!! öncelikle o 12 volt elektrik kabloda ne arıyor? lnb'yi çatıda elektrik prizine mi bağlamışlar? arkadaşın yazdığına göre (eğer yanlış belirtmediyse) kablo , tv kartına takılı değilken kabloda elektrik olduğudur...ben mi yoksa yanlış görüyorum?

bence de bu işte gariplik var aklıma tekli lnb kablosundan dan receivere ve tv kartına paralel hat çıkarmış ve receiver açıkken kablonun öbür ucunda da voltaj olabileceği geliyor
    aksi takdirde çatıdaki lnb ye voltajı zaten pc deki tv kartı yada receiver gönderir.
  • lnb nin içindeki kondansatörlerde kanal son voltajdır o..
  • trimaxsahinabi kullanıcısına yanıt
    aynı sıkıntı bende de var . recevır dan gelen kabloya dokunduğumda parmağımı sızlatacak kadar çarpıyor. bir türlü bulamadım nedenini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.