Şimdi Ara

duvardan modeme gelen kablo priz olmadan bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Duvar içinden gelen internet kablosunu prizden söküp modeme giden kabloya nasıl ek yaparak bağlarım yardımcı olurmusunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromTamriel -- 18 Ekim 2019; 15:40:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duvardan Gelen İnternet Kablosunu Bağlama

İnternet bağlantınızı sağlamak için duvardan gelen internet kablosunu bağlamanız gerekir. Bu işlem, yeni bir modem kurduğunuzda veya eski bir kablo priziniz yoksa gereklidir.

Gerekli Malzemeler:

• Duvardan gelen internet kablosu (Ethernet kablosu)
    • Modem

Talimatlar:

1. Modem bağlantı noktasını bulun: Modemin arkasında veya yanında internet bağlantısı için bir Ethernet portu bulacaksınız.
    2. Kabloyu prize takın: Ethernet kablosunun bir ucunu modemdeki Ethernet portuna takın.
    3. Diğer ucunu duvardaki kabloya bağlayın: Kablonun diğer ucunu duvardan gelen internet kablosuna takın. Genellikle eski tip bir telefon prizine benzer bir bağlantı noktası olur.
    4. Bağlantının sağlandığını kontrol edin: Modeminizin üzerindeki internet ışığının yandığını kontrol edin. Işık yanıyorsa bağlantı kurulmuş demektir.

Eski Tip Telefon Prizi İnternet Bağlantısı için:

Bazı eski yapılarda internet kablosu eski tip telefon prizlerine bağlanmış olabilir. Bu durumda, bir Ethernet adaptörü kullanmanız gerekir. Adaptör, telefon prizini Ethernet bağlantısıyla uyumlu hale getirecektir.

İpuçları:

• Kabloyu takmadan önce bağlantı noktalarını ve kabloyu temizleyin.
    • Kabloyu duvardan geçiriyorsanız, hasar görmemesi için koruyucu bir boru kullanın.
    • Bağlantı sorunu yaşarsanız, kabloyu ve bağlantı noktalarını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu şekilde yaparsanız sorun yaşarsınız telefon kablosuna rj11 jack'ı çakıp kullanabilirsiniz.

Ben gene de anlatayım.

Prizden modeminize giden kablonun belirli bir bölümünü kesiyorsunuz içinde 2 kablo çıkacak 2 sini soyup bakırı kalacak duvardan gelen kabloyu da aynı şekilde soyacaksınız 2 kabloyu da bakır olarak bağlayacaksınız o kadar.

Duvardan gelen kablo mutlaka prize bağladığınız renkteki kablolar olmak zorunda yoksa sinyal gelmez.

https://store.donanimhaber.com/31/4a/e5/314ae53f98d5073fcf1cc5d958aa1402.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 18 Ekim 2019; 17:16:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Bu şekilde yaparsanız sorun yaşarsınız telefon kablosuna rj11 jack'ı çakıp kullanabilirsiniz.

Ben gene de anlatayım.

Prizden modeminize giden kablonun belirli bir bölümünü kesiyorsunuz içinde 2 kablo çıkacak 2 sini soyup bakırı kalacak duvardan gelen kabloyu da aynı şekilde soyacaksınız 2 kabloyu da bakır olarak bağlayacaksınız o kadar.

Duvardan gelen kablo mutlaka prize bağladığınız renkteki kablolar olmak zorunda yoksa sinyal gelmez.

Hocam böyle yaparsam bağlantı kopması gibi sorunlar mı olur ? prizi yenisiyle değiştirmiştim tamircinin yaptığı modeme giren jakta 2 diş var duvara takılan jakta 4 diş var bu bağlantı kalitesini etkilermi ? işi bilmiyen bi adam geldi baştan savma yapıp gitti sanırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: FromTamriel

Hocam böyle yaparsam bağlantı kopması gibi sorunlar mı olur ? prizi yenisiyle değiştirmiştim tamircinin yaptığı modeme giren jakta 2 diş var duvara takılan jakta 4 diş var bu bağlantı kalitesini etkilermi ? işi bilmiyen bi adam geldi baştan savma yapıp gitti sanırım :)

Alıntıları Göster
    Ayrıca böyle bağladıktan sonra bantla sarmam gerekiyor mu ? yapışkan bant telin yüzeyine değince bağlantıya zarar verir mi ?
  • FromTamriel F kullanıcısına yanıt
    Bence böyle yapacağına duvardan gelen kablo'nun ucunu azıcık kes prize oturt ve güzelce tak.

• Rj45 birleştirici iş görür
    urun.n11.com
    Rj45 Barel Konnektör Rj45 Birleştirici - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/rj45-barel-konnektor-rj45-birlestirici-P317400015

• yardımlar için sağolun. sözde elektrikçi priz ve modem ara kablosunun bir ucunu 4 dişli jaktan taktı modeme giden ucu 2 dişli olduğu igib bıraktı. sanırım bu yüzden hız kaybı oldu. diğer uca tekrar 2 dişli jaktan taktırdım problem çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Bu şekilde yaparsanız sorun yaşarsınız telefon kablosuna rj11 jack'ı çakıp kullanabilirsiniz.

Ben gene de anlatayım.

görseldekini yaptım hocam , hız son sınırda geldi gayet iyiydi ama modeme giden ara kablo tek bakır değil tel tel cinsten kabloydu zor bağladım .sanırım usta işi bağlama olmayınca temassızlık oluyor illaki , sık sık bağlantı koptu bende eskisi gibi bağladım.

edit: son durum duvardan modeme gelen kablo priz olmadan bağlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromTamriel -- 18 Ekim 2019; 21:19:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.