Şimdi Ara

Modemin 1 Antenini Kablo İle Uzatmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bende ZYXEL P660HN-F1Z var ve bu modemin antenleri çıkartılabiliyor. Bu modemi alt katta kullanıyorum. Üst kattan ise pek çekmiyor.
    Modemin bir antenini söküp, bu söktüğüm antene 5 metre vs. boyutunda bir kablo ilave edebilir miyim? Mesela; şu kablo işimi görür mü? Yoksa bu kablo, alıcı wireless kartlar için mi (yani, yoksa modem için değil mi)?
    Dediğim gibi, amacım; alt katta bulunan modemin bir antenini, kablo yoluyla üst kata yerleştirmek. Böylelikle modemin, hem alt katta bir anteni olacak hem de üst katta. Dolayısıyla her iki katta da çekim gücü iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 13 Nisan 2012; 21:07:41 >

• verici, kablo kalitesi ve mesafesi, anten mevzusu. kullanıcı faktörü kabloyu mümkün olduğunca kısa tutup anteni de kuvvetlendir diyesim geldi ama bir önceki mesajıma tezat olacak pek yakışık almayacak modemin için bir üst kattan hiç mi çekmiyor, modem için o kadar vasat diyorsun yani. bu arada site çökmüş bakamadım kabloya
  • malesef olmaz. modemin çıkış gücü zaten düşük birde kablo kaybını hesaplarsan ki zaten 4.5 dbi diye yazmışlar sinyalin yerinde yeller eser.
    en güzeli üst kat için bir ap yada router yada wifi li modem bul. alttaki modemden üst kata cat-5 ağ kablosu
    çek. üst katta yeniden yayın yap.
    örn. 38 liralık tp-link 740n router yada aynı paraya tp-link 500g access point ile bu işi gayet güzel yaparsın.
    5 metre cat-5 ide en kazık yerden 5 liraya alırsın :)
  • Cevaplar için teşekkür ediyorum.
    Peki, iki adet Tp-Link 8 dBi anten (modemimde 2 adet 2 dBi'lik anten var) ile 4.5 dB ekleme kaybına sahip 5 metrelik kablo yerine, 2.2 dB ekleme kaybına sahip 3 metrelik kablo alsam da mı verim alamam?

• Arkadaşlarımız zaten söyleyecek herşeyi yazmışlar.Bu modemin çıkış gücü 20db/m dir buda yaklaşık 4-5db arası sinyal gücüdür kullanılan antenleri 8bd indoor yönsüz taksanız dahi %10-20 arası sinyale etki eder tabi bu durum modemin direkt anten çıkışına takma koşulu ile.Ama siz mesafeyi arttırmak için kablo kullanayım diyorsunuz üstüne her metre için kayıplarıda katarsanız bence bu işe hiç bulaşmayıp REATER (Tekrarlayıcı) özelliği olan Access Point (Erişim Noktası) 150/300Mbps ile masafe sorunu ortadan kalkar.Daha fazla kapsama alanı için anten değil erişin noktası kullanın.Pasif antenler ile çekim alanı mesafesi elde edemesiniz.Ancak antene bağlı sinyal amplifikatörü (yükselteci) olan özel outdoor yönlü-yönsüz antenler uzak mesafelerde sinyali sağlıklı gönderebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiend

Cevaplar için teşekkür ediyorum.
    Peki, iki adet Tp-Link 8 dBi anten (modemimde 2 adet 2 dBi'lik anten var) ile 4.5 dB ekleme kaybına sahip 5 metrelik kablo yerine, 2.2 dB ekleme kaybına sahip 3 metrelik kablo alsam da mı verim alamam?

daha pahalı eziyetli ve sonucu şüpheli işleri tercih edersen olur.
    En güzel yol bilinen yoldur. Bence uğraşma.

• Bu arada, üst katta wi-fiyi sadece telefonda (Samsung Wave 3) kullanacağım. Telefonun alım gücüyle alakalı olabilir mi? Laptopta falan denemedim. Sadece telefonda denedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende LINKSYS WAG120N-EE 150Mbps 4 PORT WIRELESS MODEM model antensiz modem var fakat sinyali zayıf gibi antensiz olması mı etkiler antenli modemlerin sinyali daha mı güçlü ? benim modem evin tam ortasında değil fakat evin en uç noktasında 2 çizgiye düşüyor ve bağlantı kopuyor ev 110 metre kare sonuçta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.