Şimdi Ara

Anten Kablosunu takınca sigorta atıyor, yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün lg 42la620s led tv aldım, servisi aradım ben kurarım siz sadece gelip garanti kağıdını imzalarsınız diye, onlarda sorun değil kurun biz imzaya geliriz dedi.
    B heyecanla açtım tv'yi, tv setinin üzerine kurulumu yaptım. Apartmanda merkezi sistem çanak var. ilk önce tv yi açtım hiç bir sorun yok, sonra anten kablosunu tv'nin arkadasında ki anten girişine değdirir değdirmez sadece bizim dairenin sigortası atıyor, bir kaç denememde de aynısı oldu, apartmanda 12 daire var. elektrikçi çağırdık falan, elektrikte hiç bir sorun yok dedi elektrik konusunda, bunun bi çözümü var dedi elektrikçi tv'nin arkadasındaki kaçak akım rölesimi ne varmış onu aldıklarında sorun ortadan kalkar ama yıldırım falan çarpması durumunda tv zarar görebilir dedi, bide garanti kapsamı dışına çıkıyormuş, benden önceki kiracılarda falan böyle bir sorun yoktu, bu neden kaynaklı olabilir, biraz uzun bi yazı oldu ama kusura bakmayın !

• Merhaba,

TV fişini ters çevirdiğinizde durum değişiyor mu?
    Sigorta panelinizde atan sigorta mı yoksa kaçak akım rölesi mi?
    TV'nin arkasında ayrıca bir kaçak akım rölesi yoktur, sizin daire girişinizde vardır.

Daire içinde sorun yoksa, merkezi sistemde kaçak vardır. (anten kablosu blendajında ve cihazların şaselerinde)
  • Sigorta panelindeki kaçak akım rölesi atıyorsa, sizin dairede veya merkezi sistemde topraklama sorunu vardır.
  • Çözümü olan var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sadece bir öneri ama; tv ünitesinin içinde güç kaynağından kaynaklanan bir durum olabilir. Bir önce ki tv niz nasıldı bilmiyorum ama yeni tip cihazlar ürünler elektrik akım koruma konusunda daha hassas bir duruma geldi. Yani demek o ki tv de ki güç kaynağından oluşan bir sorun olabilir veya dairenin topraklama hattında ola bilir diyeceğim ama genelde zaten tv ler de toprak hat yok bi faz birde nötr var fakat dairenin kendi hattında varsa o zaman bu sorun oluşa bilir. Toparlamak gerekirse ya tv nizin güç kaynağında bir kısa devre sorunu var veya kablosundan yada dairenin hattında. Lakin başka bir odanın prizine taktığınız da yine aynı sorun oluşuyorsa tv de sıkıntı vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akemals42 kullanıcısına yanıt

tvde sorun yok onu eleyin. sizdeki sorun nedir.?

• Konu eski ama aynı durumu yaşayan olabilir diye yazıyorum aynı sorun başıma geldi besleme kartı arızası televizyon gövdesine elektrik verdiği için kaçak akım rolesini attırıyor şuan değişim sürecinde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.