Şimdi Ara

ANTHEM MRX SERİSİ AVR RECEIVER (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
10
Favori
23.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Ben mrx710 ile 5010 kapışır diyorum ve gong çaldı

Yapma bunu usta
    5010 u yanlışlıkla üstüne koysan altına yamulur 710.......

sanırım her iki cihazıda çok iyi tanıyorsunuz ve test ettiniz. Eğer öyleyse yorumlarınızı alalım lütfen.

Öyle değilse yukarıdaki mesajın anlamını çözemedim. latife demeyin lütfen bu çok basit bir kaçış yolu olur. :)

Hocam bir avr veya amfi almadan önce neyine bakarsınız ? :Spec lerine.
    Biraz objektif olursak spec lerine bakarak mrx 710 ve 5010 u karşılaştırıp değerlendirdim sadece.Çok basit bunu herkez yapabilir.

Ha dersiniz ki onkyo yalan söylüyor spec lerini yazmıyor ozaman tamam.Bi ara nickelx diye bir arkadaş vardı:Onkyo diyorki içinde 3 independet transformatör var.Yok ben içini açtım baktım onkyo yalan söylüyor diyor.trafoyu sadece 10x10x10cm zanneden lerden olmayalım.Gerçekten objektif olalım biraz.

Ha bana dersinizki anthem pure classA ozaman aklım ve gönlüm kayar susano ile bile karşılaştırmasını merak ederim.

Yamulur lafı da ağırlık farkından geliyo.Anthem 13-14kg onkyo 26küsür kilo idi sanırım.

İşte herkesin düştüğü yanılgı sizde de var.

Belli başlı bir takım tecrübeye sahip olduktan sonra alacağınız cihazın speclerine bakar ondan sonra dileti yapmanız ve sonra almanız gerekir.
    Sadece speclerine bakıp ürün alırsak yandık demektir, sonrasında yukarıda yaşanan bir sürü kuru gürültüye maruz kalırız.

Ömründe bir kere görmediği dinlemediği bir ürün hakkında yorum yapma konumuna gelinir. Her şey pure classA da değil malesef.

ClassA cihazlar bile farklı farklı ses karakterine sahip ona nasıl karar vereceksiniz size hitap ediyor mu etmiyor mu kısmını? Hem öyle olsa fiyat daha yukarılarda olurdu. Hem fiyata bu kadar takmak anlamsız bence.
    Dinlersiniz beğenirseniz alırsınız, beğenmiyorsanızda bu cihaz bu rakamı etmez diyemezsiniz. Kimsenin bunu demeye hakkı yok. Sadece size hitap etmemiş olabilir.

Konu pioneer olduğu için söylüyorum, bence lx87 beş para etmez yada satış rakamı olan 5000 lirayı hak etmiyor denebilir mi? Elbette denemez. Çünkü satıcı o rakamı belirlemiş isteyen alır istemeyen bütçesine göre bir cihaz alır.

Hala kiloya takılmış durumdayız hala. Power amfi değil ki karşınızdaki, digital teknoloji diye bir şey var.

Ben herzaman dinleyin diyorum.Speclerine bakıp alın demiyorum zaten.
    Speclerine bakılıp alınsa idi herkez boombox alırdı?

Fiyatları konusunda da hiçbir yorum yapmadım ben.

Kiloya takmış durumdayız ewet.Onkyo 5010 power amp ta anthem dijital teknoloji ile üretilmiş über sonic amp mı ?İkisi de yaklaşık aynı teknoloji ile üretilmemiş AVR değillermi?Yoksa anthem başka birşeymi geliştirdi ben bilemedim.?

quote:

Onkyo 5010 power amp ta anthem dijital teknoloji ile üretilmiş über sonic amp mı ?İkisi de yaklaşık aynı teknoloji ile üretilmemiş AVR değillermi?Yoksa anthem başka birşeymi geliştirdi ben bilemedim.?

yani o kadar yazıdan sonra bu sonucu mu çıkardınız? classA dan bahsettiniz, farkında mısınız? artık anlayın ne demek istediğimi :)

Ben hiçbirşey anlamadım gerçekten kusura bakmayın.
    ClassA ya felan takılmayın ben örnek olarak yazdım onu..

Benim sormak istediğim anthemi 5010 veya susano sınıfına sokan nedir teknik özellikleri haricinde?

Konuyu nereye getirdiniz yaw. Onu kıyaslama yapanlara soracaksınız bana değil. Ben öyle bir iddiada bulundum mu? Lütfen iyi okuduktan sonra soru sorun. Bende 710 la susano hakkındaki görüşlerimi yukarıda belirttim. ayrıca 5010 ile ilgilide hiç bir iddiam olmadı. Bunları nereden çıkardınız harbiden merak ediyorum. :)

Her iki amfiyide dinlemedim, yorum yapamam yapmadımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Olur para varsa ucunda neden olmasın

Ama uğraşma benle cidden almayacağım senin o ısa Zaman'ından kalan tenekeleri

Yapmis sin bi hata almissin uzme kendini

Benim arabanın bir canti bosa cikti

Takas yaparsan sub dahil vereyim takas yapalım

Beyler bir arkadaşa bakıp çıkacağım.

Eray hayırdır? Arabayı 3 jantla mı? Kullanacaksın. Yok jantı yamulttun da değiştirdiysen, Hi-Fi anlayışında şöförlüğüne benziyor gibi bir durum çıkıyor ortaya. Sen yine de jantı kap gel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Öyle hemen ayaküstü bakıp kaçmak yok bir Çay içmeden valla göndermem

• Sn. Sertaçs,

Sizinle ne kadar dostsak, eraycelik ilede o kadar dostuz. Aynı tesi sizde yapsanız benim açımdan, aynı derecede geçerli.

Eraycelik halihazırda, güncel bir pioneer avr kullanıyor, anthem vs pioneer karşılaştırmak için yeter teknik donanım mevcut. Görmedim, tanımam ama herhalde iki adet kulağıda olsa gerek. Üstelik sizin gibi pioneer kullanıyor, yani sizin safta. Sizin Eraycelik in bu iki cihazı karşılaştıramayacağı konusundaki iddianızı ben sizin olayı kişiselleştirip, duygusal ve irrasyonel bir yorum yaptığınızı, ve bunun mantıklı olmadığını belirttim.

Haksızsam, bu yorumunuz ardında kişisel atışmalarınız dışında, objektif sebepler varsa peşinen ben özür dilemiş olayım.

Benim asıl temas etmek istediğim nokta, bu tip, belki yazı dilinden kaynaklanan anlaşmazlıklar, belki huy uyuşmazlıklarından, tartışmalar kişiselleşiyor, sonra cihazlar kişiselleşiyor ve en sonunda tatsız tartışmalar yaşanıyor. Allah aşkına şu 3000-5000 lik cihazlar sizden yada eraycelik ten değerli mi ? Ha benim Onkyo 876 vallahi hepsinden değerli

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    Hocam

yanlış anlama lütfen. lx90 ile 710 u kimse aynı katagoriye sokmadı ki. (dikkatli okudu iseniz)

denense ne gibi farklar çıkar ortaya acaba diye fikir atıldı. sonrada linç başladı zaten.

bu arada onkyo nereden çıktı anlamadım onunla kıyaslayan olmadıki. (onkyo mu kullanıyorsunuz )

onkyo hakkında bende yorum yapamam yeni serileri hiç dinlemedim.

geçmiş dönemlerde sony 7100es ile kıyaslamıştık (onkyo model hatırlamıyorum) o kadar.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Senin gibi bilinçsiz siz hificiler gibi
    bilinçsiz şöförler de var biri vurdu kırdı Tekini

Neyapayim her yerde var sizlerden

• SertaçS kullanıcısına yanıt
    Kimsenin kimseye güvenmesine gerek yok sizde de var Pioneer sizde yapın farkı sizde yazın. Ben almak iatedigim uc model avr den
    Hangisi nin farkı ne aynı ortamda test edenlere sordum

Neden sizi yaraladiki bu kadar

Valla enteresan

Alacağım uc cihazı test edip merak etmek te sıkıntı ne ki

• Tuğrul, Setaç,

Gelin ikinizde satın pioneerlerinizi kurtulun bu ızdıraptan olsun bitsin.

Bakın bana hiç amfim yok kafam rahat oooooh dünya varmış

Altan, bence de en iyi amfi 876, bende onu unutamıyorum hiç. Gel bana sat oni.

edit;smiley değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 5 Mart 2015; 16:40:12 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben mrx710 ile 5010 kapışır diyorum ve gong çaldı

Yapma bunu usta

sanırım her iki cihazıda çok iyi tanıyorsunuz ve test ettiniz. Eğer öyleyse yorumlarınızı alalım lütfen.

Öyle değilse yukarıdaki mesajın anlamını çözemedim. latife demeyin lütfen bu çok basit bir kaçış yolu olur. :)

Hocam bir avr veya amfi almadan önce neyine bakarsınız ? :Spec lerine.
    Biraz objektif olursak spec lerine bakarak mrx 710 ve 5010 u karşılaştırıp değerlendirdim sadece.Çok basit bunu herkez yapabilir.

Ha dersiniz ki onkyo yalan söylüyor spec lerini yazmıyor ozaman tamam.Bi ara nickelx diye bir arkadaş vardı:Onkyo diyorki içinde 3 independet transformatör var.Yok ben içini açtım baktım onkyo yalan söylüyor diyor.trafoyu sadece 10x10x10cm zanneden lerden olmayalım.Gerçekten objektif olalım biraz.

Ha bana dersinizki anthem pure classA ozaman aklım ve gönlüm kayar susano ile bile karşılaştırmasını merak ederim.

Yamulur lafı da ağırlık farkından geliyo.Anthem 13-14kg onkyo 26küsür kilo idi sanırım.

İşte herkesin düştüğü yanılgı sizde de var.

Belli başlı bir takım tecrübeye sahip olduktan sonra alacağınız cihazın speclerine bakar ondan sonra dileti yapmanız ve sonra almanız gerekir.
    Sadece speclerine bakıp ürün alırsak yandık demektir, sonrasında yukarıda yaşanan bir sürü kuru gürültüye maruz kalırız.

Ömründe bir kere görmediği dinlemediği bir ürün hakkında yorum yapma konumuna gelinir. Her şey pure classA da değil malesef.

ClassA cihazlar bile farklı farklı ses karakterine sahip ona nasıl karar vereceksiniz size hitap ediyor mu etmiyor mu kısmını? Hem öyle olsa fiyat daha yukarılarda olurdu. Hem fiyata bu kadar takmak anlamsız bence.
    Dinlersiniz beğenirseniz alırsınız, beğenmiyorsanızda bu cihaz bu rakamı etmez diyemezsiniz. Kimsenin bunu demeye hakkı yok. Sadece size hitap etmemiş olabilir.

Konu pioneer olduğu için söylüyorum, bence lx87 beş para etmez yada satış rakamı olan 5000 lirayı hak etmiyor denebilir mi? Elbette denemez. Çünkü satıcı o rakamı belirlemiş isteyen alır istemeyen bütçesine göre bir cihaz alır.

Hala kiloya takılmış durumdayız hala. Power amfi değil ki karşınızdaki, digital teknoloji diye bir şey var.

Ben herzaman dinleyin diyorum.Speclerine bakıp alın demiyorum zaten.
    Speclerine bakılıp alınsa idi herkez boombox alırdı?

Fiyatları konusunda da hiçbir yorum yapmadım ben.

Kiloya takmış durumdayız ewet.Onkyo 5010 power amp ta anthem dijital teknoloji ile üretilmiş über sonic amp mı ?İkisi de yaklaşık aynı teknoloji ile üretilmemiş AVR değillermi?Yoksa anthem başka birşeymi geliştirdi ben bilemedim.?

quote:

Onkyo 5010 power amp ta anthem dijital teknoloji ile üretilmiş über sonic amp mı ?İkisi de yaklaşık aynı teknoloji ile üretilmemiş AVR değillermi?Yoksa anthem başka birşeymi geliştirdi ben bilemedim.?

yani o kadar yazıdan sonra bu sonucu mu çıkardınız? classA dan bahsettiniz, farkında mısınız? artık anlayın ne demek istediğimi :)

Ben hiçbirşey anlamadım gerçekten kusura bakmayın.
    ClassA ya felan takılmayın ben örnek olarak yazdım onu..

Benim sormak istediğim anthemi 5010 veya susano sınıfına sokan nedir teknik özellikleri haricinde?

Konuyu nereye getirdiniz yaw. Onu kıyaslama yapanlara soracaksınız bana değil. Ben öyle bir iddiada bulundum mu? Lütfen iyi okuduktan sonra soru sorun. Bende 710 la susano hakkındaki görüşlerimi yukarıda belirttim. ayrıca 5010 ile ilgilide hiç bir iddiam olmadı. Bunları nereden çıkardınız harbiden merak ediyorum. :)

Her iki amfiyide dinlemedim, yorum yapamam yapmadımda.

quote:

Yapma bunu usta

Böylelikle aramızdaki konuşma başladı sizin benim mesajımı alıntılamanız ile.

Siz diyorsunuz ki anladığım kadarı ile:Ne olursa olsun 2 amfi arasındaki farkı dinlemeden anlayamazsınız.Doğrumudur.?

Birkaç mesaj önce dinlemeden bilmeden yorumlar yazılıyo gibi bir yorumunuz var idi.Eğer bana itafen yazdı iseniz:Şu anda evde 2 avr 4 tane de power amp kullanıyorum classA dan H ye kadar hepside farklı alakasız markalar.
    Ha belki daha önce pioneer in classD si için yapmış olduğum yorumlar sizi üzmüş olabilir.

Kusura bakmayın kırdı isem üzdü isem...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kanomete

güç konusunda kimin gerçek kimin çakma değerler verdiğini ortaya çıkaran ve yorum yapmadan testleri yayımlayan siteler var.

Hocam yapmayın.
    anthem gerçek değerlerini veriyo da onkyo veya pioneer çakma değerler veriyo demek istemediniz herhalde dergilerden inceleme sitelerinden bahsettiniz ?
    Onkyo veya pioneer çakma değerler vermiş olsa idi neler olurdu bi düşünün ?

Güldürmeyin,

Peki,

Tamamen örnek olsun diye söylüyorum (pionner cılar yanlış anlamasın )

lx86 spec lerin neresinde 8 ohm da sürekli tahrikte 9 kanalda ... whatt çıkışını veriyor.

Toplamda 85-90 whatt a kadar düştüğünü biliyormuydunuz. Orta ve tiz frekanslarda nasıl bir kısır döngüye girdiğinden de bahsedelim isterseniz.

birde whatt ır güçtür ağırlıktır gidiyor. ses kalitesini belirleyen bunlarmı acaba. öyle 50-60 whatt lık amplar varki yüksek güç çeken hoperlörlere bile göbek dansı yaptırabiliyor.

nasıl beceriyorlar acaba. dediğiniz gibi Nos falan var heralde içlerinde ...

• quote:

Hocam

yanlış anlama lütfen. lx90 ile 710 u kimse aynı katagoriye sokmadı ki. (dikkatli okudu iseniz)

denense ne gibi farklar çıkar ortaya acaba diye fikir atıldı. sonrada linç başladı zaten.

bu arada onkyo nereden çıktı anlamadım onunla kıyaslayan olmadıki. (onkyo mu kullanıyorsunuz )

onkyo hakkında bende yorum yapamam yeni serileri hiç dinlemedim.

geçmiş dönemlerde sony 7100es ile kıyaslamıştık (onkyo model hatırlamıyorum) o kadar.

quote:

Ben mrx710 ile 5010 kapışır diyorum ve gong çaldı.

Daha öncelerinde başka yorumda var.

• quote:

quote:

quote:

güç konusunda kimin gerçek kimin çakma değerler verdiğini ortaya çıkaran ve yorum yapmadan testleri yayımlayan siteler var.

Hocam yapmayın.
    anthem gerçek değerlerini veriyo da onkyo veya pioneer çakma değerler veriyo demek istemediniz herhalde dergilerden inceleme sitelerinden bahsettiniz ?

Güldürmeyin,

Peki,

lx86 spec lerin neresinde 8 ohm da sürekli tahrikte 9 kanalda ... whatt çıkışını veriyor.

Toplamda 85-90 whatt a kadar düştüğünü biliyormuydunuz. Orta ve tiz frekanslarda nasıl bir kısır döngüye girdiğinden de bahsedelim isterseniz.

birde whatt ır güçtür ağırlıktır gidiyor. ses kalitesini belirleyen bunlarmı acaba. öyle 50-60 whatt lık amplar varki yüksek güç çeken hoperlörlere bile göbek dansı yaptırabiliyor.

Whatt degil üstad watt....

• Sn. Yazıcıoğlu;

Pioneer kullanmıyorum hiç amfim yok, beni kırmadı kırmazda. Evet aynen dediğiniz gibi. Specten ziyade dinlemekte gerekir son karar için.

Bende yıllarca çok çeşitli amfiler kullandım pre-powerdan avrsine, ama hiç birisine bağlanmadım bağlanmamda. Gerekte yok. Satma gereği duyduğumda gözünün yaşına bakmam satarım üç aşağı beş yukarı.

Sizin şu anda kullandığınız amfiler konumuz değil, konu bunları kullanmanızda değil ki yukarıdaki her 3 amfi arasındaki farkı bilmeniz önemli...
  • Ben 95 kiloyum ama kimseyi yamultamadım bu güne kadar bir onkyo olamadık gitti.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yapmayın.

Güldürmeyin,

Peki,

Klavye sürçmüş

neyse hocam ben şahsıma dinlemediğim onkyo için yorum yapamıyorum.

bir gün dinlemeyi çok isterim bu arada.

bence (tamamen benim fikrim) sizlerde dinleti sonrası yorum yapabilirseniz bu gerginlikler hiç yaşanmaz.

bu ister lx90 olsun ister 5010 olsun hiç farketmez.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yapmayın.

Güldürmeyin,

Peki,

Yazmayayım dedim ama dayanamıyorum. Bu son

O kadar cümle ve kelime arasından ''whatt'' tuzağına düştünüz.

tek bir kelimeye odaklandınız. işte bu hobi dede böyle sabit noktalara odaklanıp kalıyoruz (ben de dahil ama aşmaya çalışıyorum - kiloyu aştım bu arada benimde vardı)

kilo,watt spec vs. vs. uzar gider bu konu.

Tek çare denemek.

saygılar keyifli dinletiler herkese.

• bir günde maşallah ne kadar çok giriş olmuş Anthem başlığına.
    PİO cular uçurmuşsunuz Anthem başlığını helal olsun yaaa
    PİO araba teybi işine odaklanmışken Anthem bu boşluğu doldurmaya aday bir ürün olarak pazarda yerini almış olabilir
    buna lafımız yok. Benim merak ettiğim fırsat bulursam gidip dinlemek,görmek istediğim bir amfi.
    Ama şu kozmetiğini düzenltmeden başka bir kasa yapısına geçmeden sesi ne kadar iyi de olsa alıp karşıma koyup hergün ona bakamam.
    Malum hemen hemen çoğumuz elektroniklerimizi koltuğumuzun karşısına yerleştiriyoruz onlara bakmaya bayılıyoruz. Bir dolap içine gizleyen ya çok az vardır ya da yoktur. Fiyat politikası açısından bu ülkede istenen satış rakamlarına ulaşması da zor görünüyor kanımca.
    Sıkı kampanya ve ödeme kolaylıkları ile de firma bir yere kadar devam ettirebilir bunu eğer girdi maliyetleri yüksekse uzun süre kampanyalı ürün şeklinde zaten devam ettirmesi zor firmayı zor durumda bırakır diye düşünüyorum
    Misal daha önce de bir kaç kez yazdım benim gibi düşünenlerde var zaten, sesleri ne kadar iyi ve muhteşemde olsalar aslında merakta etsemde dinlemeyi Wilson Audio nun hoparlörleri bana tabut gibi geliyor. O tabutları evime koyup karşısına geçip müzik felan dinleyemem havaya giremem yahuuu
    Tamam Anthemlerin kozmetiği bu kadar kötü değil ( en azındna Wilsonlar kadar değil ) ama özensiz gibi duruyor.
    Onkyonun 8 li serisilerinide kozmetiğini sevmemiş ve hemen dir kaç yıl sonra değiştirmiştim Onkyo yeni kasa yapısına geçince.
    BU kasa yapısından da bir vintage model çıkmaz uzun yıllar devam edip klasikleşecek bir durumu da yok digital bir amfi olarak.
    Kaşılaştırma vs. olursa beni de haberdar edin müsait olursa gün ve saat ben de katılmak isterim Anthem dinleme meraklısı biri olarak
    Son olarak forumda sert tartışmalar oluyor yıllardır, bunları hep yaşadık gördük,
    tuzu biberi kıvamını aşmadan paylaşıma devam edelim, küslük, dargınlık, gönül koyma olmasın lütfen.

• Onkyo 876 rulezzzzzzz. Ağırlıksa ağırlık, whatt sa wat, özellikse özelliğin dibi, ah nerde benim onkyom876 ım........
  • Nacizane görüşüm

Forum dan yazmayın
    Telefon la arayın ses tonunu duyunca.
    Iki insanin daha bir kolay anlaşması

Ben boyle yaptım
    Max well üstadı aradım

Sorun çözüldü

Burda yaz yaz karışıyor iş

• "Hani benim gençliğim neredee anneeee!!!" diyecektiniz herhalde
    "topacım ,bilyelerim...."
    aklıma geldi bu akşam bir Ahmet Kaya gecesi yapayım kendime, özledim epeydir dinlemiyorum.
    Kasetçalarında pasını almış olurum hem. Resitaller kaseti, yorgun demokrat kaseti, bir iki de kötü kayıt CD var.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.