arkadaşlar kuşum yaptığım bir hatadan dolayı ölüyordu kabızdı.dün sabah çok iyiydi tepiniyordu vitaminiydi kuş kumuydu mamasıydı falan şimdide iyi fakat çok uyuyor.hastalığı tam atlatamamış mı anlamadım ki.biz elimize aldığımzda falan gayet iyi hareketli uçabiliyor hareket ediyor canlı.ama kafeste ne yem yiyor ne su içiyor.biz veriyoruz.multisol vitamin kullanıyoruz.neyse gittim veterinere dedim böyle böyle üşüttünüzmü dedi,bir kere banyo ettirdik ılık suda (sıcağa daha yakın) yıkamıştık + kurulamıştık ve hayvan zaten 10 dakkada çırpınarak kurulanmıştı.kadın bakmadan etmeden uzaktan ahkam kesti.dedi üşütmüşsün 15 tl lik antibiyotik var alacan onu.yoksa ölür.çok net konuitu.işin garibi duş aldırdıktan sonra gayet iyi olması (tepindiği zaman duş aldığı günün sonrasıydı).şimdi ben beklemeli miyim,yoksa almalı mıyım antibiyotiği ?
edit:ev gayet sıcak
öncelikle kus yıkanmaz asla birdaha yapmayın kusun resimlerini yüklersen sana yardımcı olurum eğer kabarma kafayı araya atıp uyuklama mevcutsa eskiden yaptıgı seyleri yapmıyorsa hastadır kuslar kolay hasta olur toplaması zordur belirtiler varsa antibiyotigi almasınız vitaform vermişdir büyük ihtinmal kullanımını iyi dinleyin veterinerden
gece yatmadan önce kafes tabanına pecete ser sabah kalktıgında incele onu bak bakalım kusun pisliği nasıl ishal mi tonu koyulugu nasıl bunuda sölersen sana daha yardımcı olabilirim
kafasını arkaya koyup yatıyor doğrudur ama hep değil kaşınıyor oraya yatıyor.dışkısını bende çözebilmiş değilim yanlışı da bu yüzden yaptım,gri renkliydi bende leblebi verdim tuzlu kabız oldu,neyse dışkısı sonradan simsiyahtı falan en nromal yeşil kıvamına döndü,dün ishaldi,bugün katı ama hastalıktan öncede böyleydi internette araştırdım bulamadım.dışkısının yeşil olması gereken bölüm gri.anlam verebilmiş değilim.elimize alınca falan çok fena salıncağına el sürdük mü 4 döner falan yani iyi fakat uyuyor,hastalığı tam atlatamadı mı ne
kusu cok fazla rahatsız ediyorda olabilirisin bence kendi haline bırak uzaktan sev pislik renginde düzensizlik varsa karaciğer böbreklerede zarar vermiş olabilirisin resim görmem lazım hem kusu hem pisliği
.
foton net değil ama hasta gibi kusun gece mutlaka dediğim gbii peceteylede dene pecete üzerinde cıvıklıgıda görürsün veterinerin önerdiği ilaç vitaform muydu bence al yazık ölmesin kus baytarın önerisine uy bsey demezse onuda anlatırım ben internette 12.50 liraya satılır o ilaç
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme