Şimdi Ara

Antifiriz Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 2006 model 210.xxx kmde benzin+lpgli Mitsubishi Lancer aracım için antifiriz aramaktayım. Acaba hangi tür ve hangi renk antifiriz kullanmalıyım, ürün önerisi yapabilir misiniz? Teşekkürler..

• Alüminyum radyatör olduğu için ( 2000 model sonrası kullanılmaya başladı) organik antifiriz almalısınız, genelde rengi kırmızıdır ancak firmalar kendine göre renk değiştirebiliyor. Opet turuncu (ford grubu), bp mavi gibi

Ek: aracınızda daha önce inorganik antifiriz kullanılduysa organik ile tepkimeye girip rengini bozuyor
    Ek2: tamamını antifiriz koymayın, yaşadığınız şehre göre min %33 antifiriz- %%66 saf su

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 18 Mart 2020; 10:42:54 >
  • Hocam cevap için teşekkürler. Aracım 5 litre soğutma sıvısı alıyor. 3 Litre Castrol Radicool SF kırmızı organik antifiriz ve 3 litre saf su alıp %50 oranda karışım yaptım. Kalorifer peteğim tıkalı olduğu ve genel bir temizlik yapmak istediğim için Würth radyatör temizleyici kullandım fakat beklediğim gibi bir sonuç vermedi kullanacak olan arkadaşların çok fazla beklentisi olmasın. Mitsubishi, Honda gibi genleşme kabı kullanmayan araçlarda sistemin havasını alabilmek için kalorifer peteğinin açık olması gerekiyor arkadaşlar benimki tıkalıyken havasını alamadık mecburen cihaz ile kalorifer peteğini temizlettik oradan da bir avuç pas ve kireç çıktı. Eğer soğutma sisteminiz için temizleyici madde kullanırsanız iyi şekilde durulamayı unutmayın. Ben defalarca yeni su ile doldur boşalt yaptım. Umarım sıvı bakımı ile ilgili bilgi arayan arkadaşlara bu yorum yardımcı olur.
  • Eski normal antifriz kullanılan araçlara sonradan kırmızı antrifiz kullanmaya başlayınca genelde lastikleri çürütüp patlatıyor. Buna dikkat edin. Biz de volvo da radyatör temizleyici kullandık gerçekten iyi temizlemişti. Hatta radyatörü delmişti
  • Biminkini kullanmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KievKarambolü

Biminkini kullanmalısın.
    Ha ha ha
  • ResidentDance kullanıcısına yanıt
    Yalnız bimin radyatör antifirizini denedim ve 1.5 yıldır sıkıntı çıkmadı.
  • Castrol sf güzel seçim 50-50 karışımda kaynama noktasını 176 dereceye kadar yükseltiyor. Bu da hararet yapsa bile conta yakmanızı engeller. Diğer markalara baktığımda kaynama noktasını bu kadar yükselten bir ürün göremedim. Soğuk havalarda koruması kadar yüksek sıcaklıklara da dayanması çok önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.