Şimdi Ara

Antifiriz ve Soğutma Sıvıları Hakkında Herşey (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
4
Favori
96.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Etilen glikol bazlı kaliteli bor antifriz markası önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 2005 model Toyota corolla hb buna uygun renk antifiriz hangisi acaba fark edermi? Ben bilmiyordum böyle bişey olduğunu o yüzden öylesine mavi renk Bitane aldım daha yeni araştırırken okudum o yüzden birde size sorayım dedim

• Merhaba birşey merak ediyorum.Aracım 2014 Ford Fiesta geçen ustaya götürdüm antifriz ölçümü yaptı ve bunun sonucunda tüm soğutma suyunu boşaltarak hepsini yeni antifriz ile doldurdu.Motoru çalıştırdı motor ısındıktan sonra antifriz seviyesi yarıya düştü üzerine su ekledi.Daha eksilir mi diye sorduğumda daha eksiltme yapmaz dedi.Fakat bugun eksilmiş olduğunu gördüm.Koyduğu antfriz in markasını bilmiyorum ben kendim dışarıdan aldığım bir marka antifriz ile ilave yapsam sorun olur mu ?

Kısacası 2 farklı marka antifriz i karıştırmak problem olur mu ?
  • geçenlerde şahit oldum uyarmak için yazayım
    arkadaş nasılsa buralara kar yağmıyor diye antalya plakalı arabasına hiç antifriz koymuyordu çeşme suyu vardı
    tayini istanbula çıkınca ilk iş serviste kırmızı antifriz koydurtmak oldu
    1 aydır arabanın su akıtmayan yeri kalmadı bir yeri kapatsa başka yerden patlıyor

siz siz olun hiç antifriz görmemiş arabaya kırmızı antifiriz koymayın
  • Boeing747 kullanıcısına yanıt
    Burada önemli olan 2 farklı marka değil 2 farklı tür antifrizi karıştırmamak. Ustanız eski, IAT tipindeki antifriz koyduysa; siz OAT antifriz koyarsanız soğutma suyunuz balçık gibi bir şeye dönüşür, takdir edersiniz ki ciddi zarar verir.

Ama OAT koyduysa, üzerinde yine aynısı yazan antifrizden ekleyebilirsiniz. Ama ben içinde ne olduğunu bilmediğiniz bir arabaya, ustadan öğrenseniz bile, radyatör/genleşme kabından şırınga ile bir miktar antifriz çekip, bunun üzerine yeni aldığınız antifirizi bir bardak içinde aynı oranda ekleyip karıştırıp en azından bir iki gün bekleyip kontrol etmenizi öneririm. Çökelme, balçıklaşma vs. oluşmamışsa sıkıntı çıkarmaz. Ama kalite ve kullanılan kimyasal farkından ötürü donma sıcaklığı değişebilir, kontrol ettirmenizi öneririm.

Bu arada OAT, organik asit teknoloji antifriz demektir, monoetilen glikol esaslıdır. IAT ise inorganiktir.
    Ayrıca antifrizin muhteviyatının rengi ile bir ilgisi yoktur. Renk konusunda bir standart olmadığından aynı renkli iki antifrizden biri IAT diğeri OAT olabilir. Kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa o tür antifriz kullanmak gerekir. IAT motora OAT veya tersi koyulursa hasar kaçınılmaz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 1 Ocak 2018; 0:11:15 >

• Merhaba arkadaşlar.

Benim aracım da Volvo s60 2006 model 2.0 T benzinli. Genleşme kabından gördüğüm kadarıyla kırmızı antifriz koyulmuş geçen sene. Bu seneye kadar dikkat etmiyordum. Ustaya teslim ediyordum.

Bu sene biraz araştırınca meselenin derinliğini kavradım.

Geçen sene hortumlar değişti. Belki de bu antifrizden oldu, bilmiyorum.

Kitapçığında hangi özelliklerde antifriz koyulması gerektiği yazmıyor. Yabancı sitelerde falan gördüğüm kadarıyla sanki mavi renkli etilen glikol koyulur gibi bir anlam çıkardım.

Bilgisi olanlardan bu konuda yardım rica ediyorum.

Bahsettiğim mavi bu muhtemelen

ÖZellikleri de burada yazıyor

Suyu boşaltıp değiştirsem sorun olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 18 Kasım 2018; 14:0:32 >

• Selam arkadaşlar aracım 2013 fiat punto 1.3 multijet 82bin kilometrede aracımı aldım alalı bir defa çok az su eksilttigi için 2 yıl önce100 gr civarı kırmızı antifiriz eklettim bugün 1lt po kırmızı antifiriz alıp ustaya gittim ve ilave ettirmek istediğimi belirttim,usta önce ölçelim dedi ve ölçtü değer -15 geldi eklemeye gerek yok dese de aklıma takıldı sıfır km araçların antifiriz değeri nedir? Yaşanan bölgenin iklim durumundan bağımsız olarak optimum soğutma ve donma koruması açısından motor soğutma sıvı değeri bomemetreyle ölçüldüğünde -kaç derece olmalı? Teşekkürler.

• Ustalarımızın çoğunluğu antifriz değişimini gerekli görmüyor. Bildikleri tek ölçüm metodu derece. Derece iyiyse ömürlükte kullanabilirsin ! derler ama öyle değil. Soğutma suyu inorganik antifrizlerde 2 yılda bir, organik antifrizlerde 5 yılda bir dereceye bağlı olmaksızın komple boşaltılıp yeniden doldurulmalıdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.