< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Antifriz karışımında saf su kullanmayın! (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Haklısın hocam ne kadar kasmışlar konuyu ,hazır karışım antifrizler en ideali Ama hazır sular da ph 7 civarı olanlar iş görür ,çok kafaya takanlar suyu kireçten arındıran basit prensiple çalışan sürahiler var onu kullanabilirler .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim custom sıvı soğutma bilgisayarımdaki antifriz+saf su 4-5 senedir aynı şekilde duruyor azalmada yok herhangi bir değişimde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 10 Aralık 2022; 18:1:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oo üstad. Seni gormek guzel. Nerelerdesin gorunmuyorsun senelerdir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar hocam ,
Evet artık eskisi gibi sık yazı yazamıyorum ama emekli olduktan sonra yeni başlıklara bakmaya çalışıyorum ,dile kolay 17 yıl olmuş bu forumda İnternet çağı zaman diliminde bu süre gerçekten çok büyük bir süre
Triger devirdaim degisirken ustaya antifriz ve saf su götürdüm. Usta suyu gosterip bu ne dedi. Saf su dedim. Biyik altindan güldü. Hela suyu koyduklari icin saf su getiren birini görünce saskinlikla tebessüm etti alayci sekilde
Valla oyle ustad. Neredeyse ulkeye adsl ilk geldiginden beri buralardayiz.
Çeyrek asıra dogru yol aliyoruz bakalim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet oldukça uzun bir süre bence de ,
90 yılların ortasından beri İnternet kullanıyorum, işte e posta ile iletişimi ilk kullananlardan dım ama teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki şimdiki konuları ve terimleri anlamakta oldukça zorlanıyorum.
Hatta basit bir anını anlatarak noktalayayım , eskiden işe girişlerde hangi yazılımları değil hangi makineleri kullanıyorsunuz derlerdi ,telex ,fax diye.
Ben de fax hiç kullanmadığım için işaretlememiştim arkadaşım gördüğünde ,"neden bilmiyorum dedin " dedi .Vallahi hep görüyorum ama kullanmadım görevliye veriyorum o çekip bana veriyordu dediğimde ,yahu kağıdı tersten koyup düğmesine basıyorsun dediğinde utanmıştım.
Yani değil bilgisayarı, faksı bile kullanacak kişi diye bir makam vardı.
Yıllar çok çabuk geçiyor bunu hatırladım birden 30 yıldan fazla zaman geçmiş ....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 11 Aralık 2022; 16:49:14 >
Deiyonize demek zaten saf su. Deiyonize olmayan saf su mu varmış ilginç.
Aracıma yetkili servis ekleme mahiyetinde çeşme suyu koyduğu için su sararmış 4 sene içinde.
Triger, devirdaim değiştirdikten sonra kendim yetkili serviste elemana saf su verdim onunla beraber ekledik şuan 5 ay oldu antifiriz kendi renginde.
Kıssadan hisse siz siz olun araçlarınıza çeşme suyu koymayın.
Arkdaşlar çok abartıyorsunuz, adam 10 yıl aynı aynı antifirizle biniyor veya adam 10 yıl antifiriz koymdan musluk suyu ile biniyor kolay kolay sorun çıkarmıyor da bizim saf su antifiriz karışımı sorunmu çıkaracak. Bırakın çıkarsın bu kadar büyütmeye gerek yok.
-
Arkadaşlar son durum nedir, saf su iyi mi kötü mü? 11 yıl sonra ilk defa antifiriz değişecek. 20 litre Geps Power Saf Su ve Total Glacelf Auto Supra antifiriz aldım. Önce motoru bir tur saf su ile yıkayıp %50 saf su karışımlı antifiriz koymayı düşünüyorum. Bu deiyonize su muhabbeti kafamı iyice karıştırdı. Önceki araçlarımda da hep saf su karışımı kullanmıştım, en ufak bir sorun yaşamamıştım, ancak o zaman ki antifirizler inorganikti. İstanbul'da suılar o kadar çamurlu ki musluk suyu zaten konamaz, belki ambalajlı içme suyu olabilir.
-
2013 model aracımda (2022 mayıs gibi) havalandırmaların yolcu tarafında 2 tanesinden sıcak hava gelmiyor diye sanayiye gittim. İlk temizlikte oldu gibi oldu ancak 1 hafta geçmeden tekrar edince ikinci kez temizleme işlemi yaptırmak zorunda kaldım. Her iki temizlikte de kirecimsi tortular çıktı. İkinci temizlikten sonra da motor suyunu komple boşaltıp, yıkatıp, yeniden saf su ile doldurttum. Bu işlemde de bolca kiraç tortusu çıktı. 2 yılda bir su değişimi yaptırıyordum ve kendimce bu duruma çeşme suyundaki kirecin sebep olduğu sonucuna vardım. Faydası oldu mu derseniz, sonucu göremeden aracı sattım. Bu araçta da amanı gelince evdeki markadan su alıp gideceğim, madem saf su zararlı deniliyor, buna da böyle çözüm bulacağız demek ki.
Saf su konusunda içinizde şüphe kalacaksa belki de en güzeli evinizde kullandığınız kaynak suyuna bakarak kireci az olan su tercih etmek. Çok fazla gitmiyor, yani 5 litrelik bir şişe fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Evde Buzdağı kullanıyoruz, demliğe bakınca uzun süreli kullanımda çok çok az tortu oluşumu var. Tavsiye ederim
-
Sorunsuz bir araç zaten su eksiltmez. Ben yıllardır motor suyu koymuyorum. Bakımdan bakıma antifriz değiştiriyorlar, arada biraz eksildiği de olursa antifriz ekleyip geçiyorum. Neyi tartışıyorsunuz bu kadar anlamadım. 7-8 ayda bir yarım litre antifriz koyamıyorsanız araba kullanmayın, bisiklete binin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X