Şimdi Ara

antifriz ve buzlanma hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aracın motor suyununun antifrizli olup olmadığını kendimiz anlayabilirmiyiz ? birde ankarada nerelerde ölçtürebiliriz ilk defa aracım olduğu için sormak istedim.

diğer bir konuda araç için antifrizli cam suyu aldım. bu cam suyunu sprey kutusuna koyup akşamları aracı park ederken cama sıksam gece buzlanmayı önlemiş olurmuyum ?

saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozas

arkadaşlar aracın motor suyununun antifrizli olup olmadığını kendimiz anlayabilirmiyiz ? birde ankarada nerelerde ölçtürebiliriz ilk defa aracım olduğu için sormak istedim.

diğer bir konuda araç için antifrizli cam suyu aldım. bu cam suyunu sprey kutusuna koyup akşamları aracı park ederken cama sıksam gece buzlanmayı önlemiş olurmuyum ?

saygılar..

Antifiriz ölçümü hemen hemen her yerde yapılıyor, sanayide ölçtürebilirsiniz. Veya kendim bakayım derseniz motor soğukken radyatör kapağını açın, serçe parmağınızı suya bandırıp tadına bakın, şekerli ise antifiriz vardır :)

Tabi antifiriz olması yetmez, yeterli miktarda antifiriz olması önemlidir bunun için tadına bakmaktan ziyade ölçüm yaptırın :)

Cam suyuda dediğiniz gibi çok aşırı soğuklarda akşam cama dıştan uygulayın yeterli olur.

• antifirz içinde ethylene glycol vardır, şeker tadı buradan gelir. aynı zamanda da çok zehirlidir bu madde. yılda 10.000 kadar kedi-köpek antifriz zehirlenmesinden ölmektedir. dikkat ediniz. (alıntı)
  • Benzinlikler ölçerler. Pompacıya söyleyin, ölçer.

Sıktığınız cam suyu, donmayı önler mi bilmiyorum ama buz çözücü alıp, sabah buzlanmış cama sıkarsanız, birkaç sn içinde buzlar çözülür.
  • sakın antifrizi tadarak denemeyin. zehirlidir.
  • Ben çok tattım istiyerek istemeyerek

Zehirli olduğunu bilmiyordum, bilgi için sağolun arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Ben çok tattım istiyerek istemeyerek

Polemiğe girmek için yazmıyorum ama kimyasal bir sıvının zehirli olabileceği aşikar; bunu bilmeye gerek yok. Neden tattınız ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Ben çok tattım istiyerek istemeyerek

Polemiğe girmek için yazmıyorum ama kimyasal bir sıvının zehirli olabileceği aşikar; bunu bilmeye gerek yok. Neden tattınız ki?

Araçla uğraşınca ister istemez bulaşıyor, arabaları mıncıklayan herkes, antifiriz, benzin, mazot gibi kimyasalların tadını bilir :) ha şöyle ha böyle bir şekilde tatmıştır yani. Hani bu neymiş diye kafaya dikmedim antifiriz bidonunu tabi :)

• quote:

antifirz içinde ethylene glycol vardır, şeker tadı buradan gelir. aynı zamanda da çok zehirlidir bu madde. yılda 10.000 kadar kedi-köpek antifriz zehirlenmesinden ölmektedir. dikkat ediniz. (alıntı)

önce sorunuzun yanıtı:antifiriz yoğunluk ölçerle ölçülür(dansimetre)amma bu ölçümün size bir getirisi olmaz....antifirizin fazlası soğutmayı sekteye uğratır azı da donmayı(korumayı)....
    ölçümünü yaptınız istenilen seviyede deyil HANGİ ANTİFİRİZLE tamamlayacaksınız...her antifiriz her sisteme konmaz..bileşenleri konan sisteme zarar verir..onun için temiz dolum yapmak gerekiyor.tabii bilinçli...
    gelelim kedi köpek ölümlerine haberin kaynağını bilmiyorum amma biraz afaki haber olmuş....kedi köpek ölümlerinin asıl nedeni kimyasalla öldürülen fare ve diğer haşaratın gelişi güzel atılması ve bunları aç kalan kedi köpeklerin yemesi...
    evimin karşısındaki binaya baykuş geliyordu hergün.bizde aşina olmuştuk..epey zaman sonra yok oldu..komşu çatıya çıkınca baykuşun öldüğünü gördü.nedeni zehirle öldürülmüş fareyi yemesiydi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 31 Ekim 2011; 13:58:28 >

• Yaşadığınız bölge neresi bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yaşadığınız bölge neresi bu arada?

ankara eryaman
  • Araç su eksiltiyorsa, eksilen antifirizli suyu nasıl ne şekilde tamamlarız? sadece su koyarak ne zaman kadar antifiriz yoğunluğu idare edebilir?
  • Aracınızın bakımları için Gimat sanayi sitesinde bir usta önerebilirim, işinin ehlidir.
    Antifreeze ölçümü yapan basit aletler var, onlarla donma sıcaklığını ölçerler. Gerekirse ekleme yaparlar.
    Cam suyunu sakın -30 derecenin altındaki olanlardan almayın hatta alırken içinde etanol olanları, metanol içermez yazanları tercih edin. Motor yağı değişimi de yaklaştıysa başta ince motor yağı koydurmak olmak üzere kışlık bakımları da yaptırın.
    Camın donması bence bir sorun değil ama cama battaniye sererek donmasını önleyebilirsiniz. Cam suyu bir süre sonra mutlaka akacaktır, bir faydası olmaz. Buz çözücülere de gerek yok, lık ve el sileceği camı temizlemek için yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 31 Ekim 2011; 14:37:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk
    Buz çözücülere de gerek yok, lık ve el sileceği camı temizlemek için yeter.

Buz çözücülere gerek yok mu...

30 sn'de, hiç kazımadan; uğraşmadan, üşümeden camı temizlemek varken; buz çözücü almayıp da camın üstündeki buzu kazımaya uğraşmanın avantajı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Araç su eksiltiyorsa, eksilen antifirizli suyu nasıl ne şekilde tamamlarız? sadece su koyarak ne zaman kadar antifiriz yoğunluğu idare edebilir?

bana göre yapılan yanlışların biride budur...hiç bilemeyiz ne kadar antifiriz koyacağımızı.amma herhangi yerden alacağınız dansimetre ile bakabilirsiniz ve aynı marka antifiriz ilave edebilirsiniz...tabii bu yanlış bir çözümdür.
    yaz boyu suyla çalışan sistemde oluşan paslar bazı delikleri tıkamıştır antifiriz koyunca bu delikler açılıp su koyveriyor...ONUN İÇİN ANTİFİRİZİ YAZ KIŞ DEVAMLI KULLANIN...kaçak yapan yerleri onarmadan kışa girmek pek doğru deyil bence....
    antifiriz konacak sistem önce boşaltılır birkaçkez suyla tekrar temizlendikten sonra ÖNCE ANTİFİRİZ sonra su konur..ne kadar antifiriz koyacağımız aldığımız ürünün üzerinde yazar..herzaman soğutma kapasitesine kalorifer dahildir....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yaşadığınız bölge neresi bu arada?

ankara eryaman

O zaman cama sıkarak buzlanmayı önleyemezsin.Belli bir süre buz çözücü kullanmak en pratiği.Ekonomik yönden zorlar dersen buz silecekleri var,silmek için onlardan alırsan da pratik bir şekilde buzu kazırsın.

Antifirizi hemen hemen her tamirhane ölçer.Basit şekilde ölçülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk
    Buz çözücülere de gerek yok, lık ve el sileceği camı temizlemek için yeter.

Buz çözücülere gerek yok mu...

30 sn'de, hiç kazımadan; uğraşmadan, üşümeden camı temizlemek varken; buz çözücü almayıp da camın üstündeki buzu kazımaya uğraşmanın avantajı nedir?

Tek başına yetmediği için öyle yazdım. Camı yine silmek gerekiyor, hatta aşırı soğukta yine kazımak gerekiyor. İlla kimyasal kullanacaksanız alırsınız kiyasalcılardan birkaç litre etanol, her yerde kullanırsınız.
  • Ekonomik olarak zorluyorsa; her ne kadar nefret etsem de; hepsiburada'dan bir fırsat ürünü paylaşmak isterim :

http://www.hepsiburada.com/Liste/guex-buz-cozucu-5-litre-germany-115791/productDetails.aspx?productId=otctn115791&categoryId=20024787#Gorseller

Ben de Ankara Eryaman'da oturuyorum; geçen kış 500ml buz çözücüyü bitiremedim; sanırım bu 5 lt'lik ürün en az 5 sene gider...

tahrikk ; yoğun kar/buz durumunda elbette kazımak gerekiyor ama sadece buz olan günlerde ben buz çözücünün çok çok konforlu olduğunu düşünüyorum. Ben yaklaşık 2 haftadır her sabah kullanıyorum; genelde aynı saatlerde çıktığım bir öğretmen komşum temizleme işi için 4-5dk uğraşırken, ben 30sn-1dk içinde işimi hallediyorum.

Farklı bir kimyasal almak ne kadar gereklidir tartışılır; çünkü farklı kimyasalları tedarik etmek daha zor ve eğer kimya bilginiz üst düzeyde değilse; aracın plastik aksamı ve boyasına herhangi bir zarar verip vermeyeceğinden emin olamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 31 Ekim 2011; 15:27:46 >

• Hangi marka antifriz önerirsıniz?bi de, ne kadar su ne kadar antifriz koyacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Araç su eksiltiyorsa, eksilen antifirizli suyu nasıl ne şekilde tamamlarız? sadece su koyarak ne zaman kadar antifiriz yoğunluğu idare edebilir?

bana göre yapılan yanlışların biride budur...hiç bilemeyiz ne kadar antifiriz koyacağımızı.amma herhangi yerden alacağınız dansimetre ile bakabilirsiniz ve aynı marka antifiriz ilave edebilirsiniz...tabii bu yanlış bir çözümdür.
    yaz boyu suyla çalışan sistemde oluşan paslar bazı delikleri tıkamıştır antifiriz koyunca bu delikler açılıp su koyveriyor...ONUN İÇİN ANTİFİRİZİ YAZ KIŞ DEVAMLI KULLANIN...kaçak yapan yerleri onarmadan kışa girmek pek doğru deyil bence....
    antifiriz konacak sistem önce boşaltılır birkaçkez suyla tekrar temizlendikten sonra ÖNCE ANTİFİRİZ sonra su konur..ne kadar antifiriz koyacağımız aldığımız ürünün üzerinde yazar..herzaman soğutma kapasitesine kalorifer dahildir....

teşekkürler

benim aracım su eksiltiyor bazen
    geçen kış su koyarak tamamlamak zorunda kalmıştım.
    ustaya götürdüğümde dansimetre ile bakıp antifrizi yeterli demişti.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.