Şimdi Ara

Antivirus savaşları ! Malwarebytes vs Panda vs Emisoft

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. 6 aylık ürünleri denedim ve hepsi tek cihazda kurulu. Dosya indirip rardan çıkarınca alayında taratiyorum hangisi yakaliyo yakalamiyo onu ölçüyorum.

1. Malwarebytes

Isini en iyi yapan çok saglam bir antivirüs daha doğrusu anti malware programi. Netten bulduğum lisans ile kullanıyorum oto güncel kapalı manuel olarak haftalık guncelliyorum. Virüs yakalama 10/9 diyebilirim.

2. Panda

Panda son dönemde dome sürümüne geçti Avast gibi hepsini birleştirdiler. Ben dome sürüm öncesi panda pro kullaniyorum onunda netten keyini buldum 1 yıllık. Oto güncel hep açık. Pcyi kesinlikle kasmiyor. Ram kullanımı asiri düşük eğer eski pc ye sahipseniz olması gereken antivir panda pro. Virus yakalama biraz eksik kaliyo bazı zararlilari yakalayamiyo 10/6

3. zamena

Yerli yapımı antivir bununda keyi nette vardı 1 yıllık panda gibi hafif pcyi kasmiyor ve virüs yakalama konusunda pandadan çok çok iyi diyebilirim. Arayüzü çok basit ve sade tek eksisi wifi protect firewall usb protect falan yok panda ve malware bu konuda çok daha başarılı . Yolun başında olan bir ürün için şahane virüs yakalama konusunda 10/8

4. NOD32

Eski NOD32 şimdinin eset internet securitysi eski nod pcyi cok kasardi bu urunude kötü anılarla yükledim ama eset birçok yenilik yapmış hatta abartmislar mail kontrol spam mail falan kredi kartı güvenliği vb bir çok eklenti yapmışlar. Eski pcde hala kasiyo özellikle açılış süresini olumsuz etkiliyo virus yakalaması eh işte dedirtiyo firewall seviyesi çok yüksekte foruma bile dikkatli olun izleniyo olabilirsiniz falan diye pop uplar cikiyo. Biraz fazla paranoyak arayüz sade ama bir panda gibi değil. Virüs yakalama konusunda 10/6. Pandayla aynı panda daha hızlı eset ise daha komplike tek ürünle adan zye koruma sağlayabilirsiniz.

Tak çalıştır ürünleri Emisoft

Tak çalıştır ürünü gercek zamanlı koruma urunude indirebilirsiniz ama benim cihazda birçok antivir olduğu için bunu indirmedim tak çalıştır olarak kullandım. Çok hafif ve arayüzü sade . Pcnize virüs girdiyse sonrasi için ideal kesinlikle arşivde tutulması gereken bir ürün. ucretsiz

Virüs Total eklentisi

Belli bir MB kadar dosyayi online olarak taratabiliyosunuz. Eklenti sağ tıkla taramaya yariyo eş zamanlı 30 a yakin antivirus yazılımında yaratıp rapor veriyor. Oldukça başarılı şüpheli dosya bulursanız saniyesinde ogrenebiliyosunuz. Eklenti olduğu için pcyi kasma söz konusu değil virüs yakalama 10/10.

Umarım birilerine faydası dokunur. Başka konularda görüşmek üzere. Keyifli forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelin siz bu işi daha başında bırakın. Güvenin bana.. Yazdıklarınızın neredeyse hiçbir doğru yönü yok. Emsisoft'u bile yazamamışsınız ki. Boşverin gitsin.. Zaten bu devirde onlar eski teknoloji çözümler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Gelin siz bu işi daha başında bırakın. Güvenin bana.. Yazdıklarınızın neredeyse hiçbir doğru yönü yok. Emsisoft'u bile yazamamışsınız ki. Boşverin gitsin.. Zaten bu devirde onlar eski teknoloji çözümler.
    Hacim kullandığım ürünleri kendi görüşümle ufak cümlelerle acikladim. Yanlış olan yerler neresi soyle duzelitiyim. Eski moda şeyler demişsin PC sektörü antiviruste rönesans yasadida benmi bilmiyorum? Yazmak için yazdiysan bişey demiyorum, bildiğin birşey varsa paylaş soyle hepimiz öğrenelim. Forumun amacı da bu degilmi zaten.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Evet bu sektorun bir seyler yasadigi asikar. Ozellikle islerinin/gelirlerinin dusmesi bakimindan. Microsoft bu isi bitirdi diyebilirim. Kurumsal alanda ise, diger bir konu da yenilikci firmalarin cogalmasi ve basarili olmalari. En azindan musteri bakimindan. Asagiya orneklerini ekledim. Daha fazlasini da kendiniz arastirabilirsiniz.

https://www.crowdstrike.com/

https://www.sentinelone.com/

https://www.cylance.com/en-us/platform/products/

Cylance Smart Antivirus
    | Cylance
    https://shop.cylance.com/us

Diger konuya gelirsek.. Alinti-cevap seklinde asagiya yazdim.

"hepsi tek cihazda kurulu. Dosya indirip rardan çıkarınca alayında taratiyorum hangisi yakaliyo yakalamiyo onu ölçüyorum."

Tespit edilen dosyanin False Positive olmadigi nereden anliyorsunuz? Dosyanin kodlarini iceliyor musunuz?

"Netten bulduğum lisans ile kullanıyorum oto güncel kapalı manuel olarak haftalık guncelliyorum. Virüs yakalama 10/9 diyebilirim."

Sizce kendi urun anahtarlarini koruyamayan firma sizi korur mu? 1 lisansin belki binlerce kisi tarafindan kullanildigini sirket fark etmiyor mu'dur? Fark ediyorsa neden buna goz yumuyor veya ici bos virus tanimlari gonderebilecegini dusundunuz mu hic, ya da boyle bir seyin mumkun oldugundan haberiniz var mi? Son olarak hicbir guvenlik yazilimi 10/9 korumaz. Koruyamazlar.

"Ben dome sürüm öncesi panda pro kullaniyorum onunda netten keyini buldum 1 yıllık."

Ustteki yazim buna da cevap niteliginde.

"Yerli yapımı antivir bununda keyi nette vardı 1 yıllık panda gibi hafif pcyi kasmiyor ve virüs yakalama konusunda pandadan çok çok iyi diyebilirim. Arayüzü çok basit ve sade tek eksisi wifi protect firewall usb protect falan yok panda ve malware bu konuda çok daha başarılı . Yolun başında olan bir ürün için şahane virüs yakalama konusunda 10/8"

Yazmissiniz. Nette key olayini artik gectim. Zemana Anti-Malware yazilimi. Icerisinde farkli firmalarin motorlarini barindiriyor. Tabii ki, Panda'dan daha iyi zararli yazilim bulacaktir. Fakat Panda ile Zemana ayni klasmanda urunler degiller. Hem kalite anlaminda hem de gelistiriciler anlaminda Panda, Zemana'dan cok daha ileride'dir.

"eset birçok yenilik yapmış hatta abartmislar mail kontrol spam mail falan kredi kartı güvenliği vb bir çok eklenti yapmışlar."

Mail ve Spam korumasi ESET yazilimlarinda uzun yillardir mevcut. Yeni birsey degil. Gerekli birsey de degil. Sadece goz boyama. Kredi karti guvenligi daha da gereksiz. Bir kere Internete MITM yapmasi, guvenli, global sertifikalari degistirmesi hata. Ayni isi Kaspersky ve Bitdefender'da yapiyor. Hatta bir cogu. Isterseniz arastirin bu konuyu. :)

"firewall seviyesi çok yüksekte foruma bile dikkatli olun izleniyo olabilirsiniz falan diye pop uplar cikiyo. Biraz fazla paranoyak"

Firewall seviyesini siz yuksege ayarliyorsaniz, o durum zaten normal'dir. Siz ayarlamiyorsaniz, kendisi oyleyse ondan hic hayir gelmez. Sadece gereksiz problem yaratir.

"Pcnize virüs girdiyse sonrasi için ideal kesinlikle arşivde tutulması gereken bir ürün."

Emsisoft icin bunu yazmissiniz. Aslinda tam tersi. Emsisoft'un zararli temizleme yonu en zayif yonudur. Derinlemesine temizleme yapamaz. Cogu kez basarisiz olur. Kaspersky urunleri ise bu konuda en iyisidir.

"eş zamanlı 30 a yakin antivirus yazılımında yaratıp rapor veriyor."

VirusTotal icin bunu yazmissiniz. Aslinda 30'a yakin degil. 70'den fazla...

Edit: Imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 6 Temmuz 2019; 21:43:27 >

• Yanıt için öncelikle sağol. Verilen linklerdeki ürünleri deneme sürümüyle indirip denicem. Bilgi paylasinca güzel .

Benim hddde küçük kurtarma dosyası var içinde emsisoft Hitman Dr web mcafee getsup adwcleaner vb tıkla ac ürünler mevcut. Pcye virüs girince teker teker bu ürünleri kullanıyorum. Ve bu zamana kadar aldığım sonuçların hepside bana tertemiz PC sundu. Bu zamana kadar hiç bir zararlı yazılımın kaynak koduna bakmadım. Nasil bakılır bilmiyorum merak edip ogrenmedimde. Ben standart bir PC kullanicisiyim ve yazimdada basit dille ürünleri acikladim. Profesyonel değilde daha çok amatör bir yazı aslinda. Zaten öyle bir iddiamda yok. Olurda birgün birisi zemanami yoksa x urunmu diye sorarsa buradaki yazilanlarla az çok aklında birşey olussun diye açtım konuyu. Ve kendi gözlemlerimi yazdım bir nevi geri dönüş.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. Açıkçası başta belirttiğim gibi traditional yani geleneksel antivirus'lerin hepsi geride kaldı. Üstte link'lerini eklediklerim kurumsal müşterilere yönelik. Deneme süresi almanız mümkün olmayabilir. Bireysel için sadece Cylance Smart Antivirus var. Ama ona da gereksiz yere o kadar para verilmez. Microsoft Windows Defender gayet yeterlidir. Haftalık/aylık başka bir araçla da taratmak isterseniz HitmanPro ve Malwarebytes iyidir. İlla 3. parti güvenlik yazılımı kullanmak istiyorum derseniz, önereceğim tek yazılım Emsisoft Anti-Malware. Başlıca nedenleri ise; MITM yapmıyor, 3. parti Firewall barındırmıyor (Windows Firewall gayet yeterli), bloatware içermiyor ve kullanıcı verilerini satmıyor. Bunun yanında tabii ki iyi bir koruma sunuyor.
  • Ayrıca altını ciziyim bulduğum keyler ozeltemek gerekirse şu şekilde zemana yabancı forum sitesinde key vermiş sonra bu keyler dagildikca dagiliyo haliyle giveaway kodlu her keyin 2000 kullanıcı limiti var yani zaten kontrollü keyler insanlar ürünü beğensin yabancı pazarda müşterimiz olsun diye yapılmış bişey olabilir. Sonuçta antivirüs pazarında birçok marka bisekilde insanlara ürünü aldirmak gerekli. Panda ise dome sürümüne geçtiği icin eski pro keylerini dağıttı. Çünkü eski sürüm bu adobenin photoshop CS2 yı keyli ücretsiz dağıtması gibi neticede panda pro kullanan kullanıcısı sayisi epey düştü herkes dome ye geçti. Defender kullanmıyorum hala win7 var cihazda PC çok ama çok eski güncellemeleri açınca PC dahada yavasliyo. Dicenki sene 2019 olmuş hala 256 ekran kartlı pcyi niye kullaniyosun . Çöpe atmak istemiyorum konu komşuya versem küfür ederler böyle pcmi olur diye o yüzden kullanıyorum hala. Isimide görmekte fazlayisla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows'un kendi yazılımı yeterli değildir. Bilinçli kullanıcı için yeterlidir orası ayrı.
    Her şeyden önce reklam engelliyici kullanıllmalı ve ne olduğu belirsiz vpn kullanılmamalı.
    ------

En iyi koruma kullanıcının kendisidir. Gidipte crack için yazılımı pasif hale getiren neye yarar.
  • ben 360 kullanıyorum nasıldır?
    kaldırıp windows deefnder ile devam edeyim mi
  • M@rKSm@N kullanıcısına yanıt
    360 kullanmadim onuda deneyebilirim. Piyasada çok program var dolayısıyla x programin yakaladigini y yakalayamiyo. Eğer sen kullaniyosan kendi görüşlerini buraya ekleyebilirsin.

• Ben trend micro maxumum securty orjinal lisans kullanıyorum yıllık 100 liraya yeniliyorum. Ev bilgisayarı sırf kırtasiyeden ordan burdan usb virüs bulaşmasın diye
    acaba bende mi sorun var sizde mi bilemedim

Birde usbyi taktıgın anda tarayabilecek bir virus programı biliyorsanız tavsiye isterim

• Oncelikle yardimlariniz icin teskkurler
    Pc me format atip win 10 pro kurdum orjinal
    Gidip carsidan antivirus alicagim
    Ne onerirsiniz
    Bit defender
    Kaspersky teskkurler

• MAc icin Malwarebytes indireyim diyorum. ama yillik 40 Euro vermek de zoruma gidiyor :( yardim edebilecek var mi , al bunu kur bu para istemiyor diyen, al veya iste ne bilm su versiyonunun ilaclanmis vs?

mac i , sacma sapan cookie lerin neden oldugu pop up lardan falan malwarelerden korumak istiyorum da.
  • Oskis kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın biraz geç bir cevap oldu ama, ikisinide önermem. Bitdefender 2020 sürümünde performans konusunda toparlamış olsa bile İnternet bağlantısına olumsuz etkisi oluyor. Aynı olay Kaspersky içinde geçerli. Lisansına sahip olduğum Kaspersky Security Cloud Personal 2020 üzerinde testler yaptığımda İnternet bağlantısına olumsuz etkisi olduğunu gözlemledim. Aynı şekilde Web sayfalarının açılmasına da ciddi derecede olumsuz etkisi var. İlla ki 3. parti bir güvenlik çözümü tercih etmek istiyorsanız ve Windows 10 kullanıyorsanız önerim Emsisoft Anti-Malware'dir. Aksi halde, belirttiklerinizden birini tercih edecekseniz Kaspersky derim.
  • Koruma.acisindan hangisi daha iyidir
    Bitdefender veya kaspersky teskkurler
    Ve.sizin tercihiniz neden kaspersky

Koruma açısından net Kaspersky daha iyidir. Şahsen Kaspersky'yi tercih etmemin sebebi ise gelişmiş, detaylı ayarlamalar yapmaya olanaklar sunması. Sevmediğim veya yanlış bulduğum yönlerinin başında ise SSL sertifikalarını değiştirmesi, kendi sertifikasını yüklemesi geliyor. Bir diğeride kendisine ait olan 3. parti VPN servisini kurması yani bloatware içermesi.

Ekleme: Kaspersky için bahsettiğim SSL sertifikasını değiştirmesi ve VPN, bloatware içerme durumunun aynısı Bitdefender içinde geçerli. Zaten Emsisoft önermemin sebebi de bunlardan dolayı. Emsisoft bunların hiçbirini içermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 14 Ağustos 2019; 16:4:42 >
  • Cok teskkurlee bilgilendirme icin kaspersky aliyim ozaman carsidan iyi bayramlar

Rica ederim. Size de iyi bayramlar.
    Soru bana değil ancak okuyan diğer arkadaşlarada belki bir faydası olur diye bende cevaplayayım.
    Bitdefender maceramı muhakkak duymak istersiniz. :D
    Günümüz şartlarına göre orta seviyede bir laptopum var. Henüz 1 yaşında :P 16 GB ram var. 64 Bit işletim sistemi. Bitdefenderin 6 aylık periyotlar halinde ucuz premium lisanslar verdiğini, bitdefender'in işletim sistemi üzerine en az yük bindiren internet security olduğunu vs okuyup gaza geldim. 6 aylık üstelik 5 cihaz için kullanabileceğim lisans satın alıp bitdefenderi kurdum. Görev yöneticisine göre bitdefender servisleri cihaz performansına ve rama 'çok düşük' seviyelerde yük bindiriyordu kontrol ettim. Hakikaten sessiz sedasız varlığı yokluğu belirsiz gibi görünen bitdefender meğer hiçbirşey yapmazsanız öyleymiş. Bir kez bile lag görmediğim oyunlarımda bitdefender sağolsun ekran yatay taramasının nasıl bir şey olduğunu ağır çekimde bana gösterdi. İnternet için google chrome kullanıyorum ben bir bilgisayarın chromede tablar arasında geçiş esnasında yavaşladığını hatta bir iki saniye durduğunu ilk kez gördüm. Velhasıl oyundu, sörftü eziyete dönüştü. Üstelik görev yöneticisi performans raporlarına göre bitdefender hala 'çok düşük' kategorisinde sistemi etkiliyordu. Acaba dedim ve bir araştırdımki herkes benim yeni kurduğum 2019 sürümünün bilgisayarı bayılttığından dertli. Herkes Bitdefender firmasına yüklenince geçen ay 2020 sürümünü alel acele verdiler. Bir nebze düzelmişte olsa bir çok özellikte barındırsa olmuyor kardeşim. Diğerlerinin premium lisanslarda verdikleri Parola koruması, parental kontrol, dosya şifreleme, dosya kasası vs bitdefenderde standart olarak veriliyor. Bitdefender sadece sınırsız VPN için ekstra ücret istiyor (günlük 200 MB ücretsiz). Geri kalan herşey ful paket. Ama bilgisayarın anasını ağlatıyor. Uucuz etin tiridi hakikaten olmuyormuş. Boşuna ucuz satılmıyormuş. Uzak durun. Yada deneyin kendiniz görün. Sakın kasa sistemini kullanmayın. Root sürücünüzde 100 MB lik bir sanal sürücü oluşturuyor ve sürpriz, bitdefender kendi oluşturduğu bu sanal Z sürücüsünü silemiyor. Silmiş gibi yapıyor ama kapatıp açtığınızda zombi gibi geri geliyor. VPN ede heves etmeyin öyle yavaşki bidefender VPN i ile google ana sayfası bile geç açılıyor.

Gelelim kasperskye . Oldukça sağlam bitdefenderin yüzde biri kadar bile sistemi yormayan görece !!! güvenli, ara ara yersiz ataklar yapan bir iss. Bitdefenderle ağlayan bilgisayarımın yüzüne güller açtıran kaspersky'i tam satın alıyordumki tesadüfen program filese bir bakayım dedim ve sürpriz ... Kaspersky yok. Meğer program files X86 ya kurmuş kendini. Yani 32 bitmiş. Acaba benmi hatalı yükledim diye sitesine bakınca bir şaşkınlık daha yaşadım. Meğer 64 bit sürümü yokmuş. Bu yüzden win 10 64 bit için bazı özelliklerin tam çalışmayacağını belirten resmi forum muhabbetlerini görünce kasperskyden de hafif soğudum. Hele yakın gelecek için 64 bitlik bir sürüm planlamadıklarını okuyunca tümden soğudum. İlgililere ilgili linkler.
    64 bit mevzusu aynı mevzu
    Sonuçta el mecbur eski dost esete geri dönüş. Meğer insan elindekinin kıymetini hakikaten bilmiyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: BBBBBBBBBBBBBBB

Soru bana değil ancak okuyan diğer arkadaşlarada belki bir faydası olur diye bende cevaplayayım.
    Bitdefender maceramı muhakkak duymak istersiniz. :D
    Günümüz şartlarına göre orta seviyede bir laptopum var. Henüz 1 yaşında :P 16 GB ram var. 64 Bit işletim sistemi. Bitdefenderin 6 aylık periyotlar halinde ucuz premium lisanslar verdiğini, bitdefender'in işletim sistemi üzerine en az yük bindiren internet security olduğunu vs okuyup gaza geldim. 6 aylık üstelik 5 cihaz için kullanabileceğim lisans satın alıp bitdefenderi kurdum. Görev yöneticisine göre bitdefender servisleri cihaz performansına ve rama 'çok düşük' seviyelerde yük bindiriyordu kontrol ettim. Hakikaten sessiz sedasız varlığı yokluğu belirsiz gibi görünen bitdefender meğer hiçbirşey yapmazsanız öyleymiş. Bir kez bile lag görmediğim oyunlarımda bitdefender sağolsun ekran yatay taramasının nasıl bir şey olduğunu ağır çekimde bana gösterdi. İnternet için google chrome kullanıyorum ben bir bilgisayarın chromede tablar arasında geçiş esnasında yavaşladığını hatta bir iki saniye durduğunu ilk kez gördüm. Velhasıl oyundu, sörftü eziyete dönüştü. Üstelik görev yöneticisi performans raporlarına göre bitdefender hala 'çok düşük' kategorisinde sistemi etkiliyordu. Acaba dedim ve bir araştırdımki herkes benim yeni kurduğum 2019 sürümünün bilgisayarı bayılttığından dertli. Herkes Bitdefender firmasına yüklenince geçen ay 2020 sürümünü alel acele verdiler. Bir nebze düzelmişte olsa bir çok özellikte barındırsa olmuyor kardeşim. Diğerlerinin premium lisanslarda verdikleri Parola koruması, parental kontrol, dosya şifreleme, dosya kasası vs bitdefenderde standart olarak veriliyor. Bitdefender sadece sınırsız VPN için ekstra ücret istiyor (günlük 200 MB ücretsiz). Geri kalan herşey ful paket. Ama bilgisayarın anasını ağlatıyor. Uucuz etin tiridi hakikaten olmuyormuş. Boşuna ucuz satılmıyormuş. Uzak durun. Yada deneyin kendiniz görün. Sakın kasa sistemini kullanmayın. Root sürücünüzde 100 MB lik bir sanal sürücü oluşturuyor ve sürpriz, bitdefender kendi oluşturduğu bu sanal Z sürücüsünü silemiyor. Silmiş gibi yapıyor ama kapatıp açtığınızda zombi gibi geri geliyor. VPN ede heves etmeyin öyle yavaşki bidefender VPN i ile google ana sayfası bile geç açılıyor.

Gelelim kasperskye . Oldukça sağlam bitdefenderin yüzde biri kadar bile sistemi yormayan görece !!! güvenli, ara ara yersiz ataklar yapan bir iss. Bitdefenderle ağlayan bilgisayarımın yüzüne güller açtıran kaspersky'i tam satın alıyordumki tesadüfen program filese bir bakayım dedim ve sürpriz ... Kaspersky yok. Meğer program files X86 ya kurmuş kendini. Yani 32 bitmiş. Acaba benmi hatalı yükledim diye sitesine bakınca bir şaşkınlık daha yaşadım. Meğer 64 bit sürümü yokmuş. Bu yüzden win 10 64 bit için bazı özelliklerin tam çalışmayacağını belirten resmi forum muhabbetlerini görünce kasperskyden de hafif soğudum. Hele yakın gelecek için 64 bitlik bir sürüm planlamadıklarını okuyunca tümden soğudum. İlgililere ilgili linkler.
    64 bit mevzusu aynı mevzu
    Sonuçta el mecbur eski dost esete geri dönüş. Meğer insan elindekinin kıymetini hakikaten bilmiyormuş.
    Kaspersky 2020 kurdum ve bitdefendere gore daha iyi oldugunu gordum
    Lakin kaspersky da 1 senelik ucreti 168 tl total sec olanin oda cok pahali ve keyleri yok 90 gunluk ws olarak ucuza
    Kasper kurunxca cidden pc rahatladi ama siz siz olun format atmadan kurmayin pc sifirlayip kurdum.bende

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.