Şimdi Ara

Antreman Sonrası 1 LT Süt İçsem Zararlımıdır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Usta şu makarneks alsam 1 lira olanlardan 1 birde lor peynirini alsam ikisi beraber antreman sonrası iyi olurmu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Usta şu makarneks alsam 1 lira olanlardan 1 birde lor peynirini alsam ikisi beraber antreman sonrası iyi olurmu .

Olur ama sağlıksız içerisinde envai çeşit zararlı madde var. Koruyucular, kıvam arttırıcılar bilmem neler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

1.5 saatte karışan tavuk bulursan banada haberdar et. 3-4 saati bulur tavuğun sindirimi ayrıyetten sütün %20 si wheydir. Antreman sonrası en iyi doğal besin süt. Zaten tavuğu pişirip yiyene kadar zaman geçiyor.

sanırım mesajımda yazdığım süre yanlış anlaşılmış. tavuk göğsündeki(but değil) protein maksimum 1,5 saat sonra kana karışmaya başlar. fakat tam olarak sindirilmesi evet yaklaşık 4 saat alır. whey protein haricinde hız anlamında bir sıralama istiyorsanız bu sıralama lor peyniri,yumurta,tavuk göğsü şeklinde gider.

sütün durumu biraz farklıdır. sütü tavsiye etmiyoruz sebebini açıklayayım.
    sütün içerisinde %20 whey,%80 casein proteini vardır. sütün whey protein kısmı evet 2 saate kalmadan kandan süzülür fakat casein kısmı yaklaşık 6-7 saat alır.
    şu soruyu sorabilirsiniz madem sütün içindeki whey proteini 2 saate kalmadan sindiriliyor o zaman neden tavsiye etmiyorsunuz?

bir kutu sütün üzerindeki değerlere bakınız. sütün 100 gramında 3 gr protein vardır. 1 litre süt içseniz bu 30 gram protein eder.bunun %20 lik kısmı whey proteindir-ki antrenmandan hemen sonra işinize yarayacak kısım- bu da toplamda 6 gram whey protein eder.sizin normal bir antrenmandan sonraki ihtiyacınız-ortalama konuşuyorum-
    30-40 gram proteindir. 1 litre süt içtiğinizde ki içemezsiniz zaten başka hiçbir şey yiyemezsiniz. bu da size faydadan çok zarar getirir.onun için neyi ne zaman ne oranda kullandığımızı bilmek gerekir.süt elbetteki çok yararlıdır fakat süt deyince akla kazein,kazein değince de akla içip gece boyu uyumak ve uykuda beslenmek gelir. iyi çalışmalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: sercinato88

quote:

1.5 saatte karışan tavuk bulursan banada haberdar et. 3-4 saati bulur tavuğun sindirimi ayrıyetten sütün %20 si wheydir. Antreman sonrası en iyi doğal besin süt. Zaten tavuğu pişirip yiyene kadar zaman geçiyor.

sanırım mesajımda yazdığım süre yanlış anlaşılmış. tavuk göğsündeki(but değil) protein maksimum 1,5 saat sonra kana karışmaya başlar. fakat tam olarak sindirilmesi evet yaklaşık 4 saat alır. whey protein haricinde hız anlamında bir sıralama istiyorsanız bu sıralama lor peyniri,yumurta,tavuk göğsü şeklinde gider.

sütün durumu biraz farklıdır. sütü tavsiye etmiyoruz sebebini açıklayayım.
    sütün içerisinde %20 whey,%80 casein proteini vardır. sütün whey protein kısmı evet 2 saate kalmadan kandan süzülür fakat casein kısmı yaklaşık 6-7 saat alır.
    şu soruyu sorabilirsiniz madem sütün içindeki whey proteini 2 saate kalmadan sindiriliyor o zaman neden tavsiye etmiyorsunuz?

bir kutu sütün üzerindeki değerlere bakınız. sütün 100 gramında 3 gr protein vardır. 1 litre süt içseniz bu 30 gram protein eder.bunun %20 lik kısmı whey proteindir-ki antrenmandan hemen sonra işinize yarayacak kısım- bu da toplamda 6 gram whey protein eder.sizin normal bir antrenmandan sonraki ihtiyacınız-ortalama konuşuyorum-
    30-40 gram proteindir. 1 litre süt içtiğinizde ki içemezsiniz zaten başka hiçbir şey yiyemezsiniz. bu da size faydadan çok zarar getirir.onun için neyi ne zaman ne oranda kullandığımızı bilmek gerekir.süt elbetteki çok yararlıdır fakat süt deyince akla kazein,kazein değince de akla içip gece boyu uyumak ve uykuda beslenmek gelir. iyi çalışmalar...

1-Aynı tavuğun göğsünün aynı tavuğun butundan daha çabuk kana karıştığını ilk kez senden duyuyorum.

2-Yukarıda paylaştığım Muscle&Fitness makalesini okursan Süt ün antrenman sonrası için komple bir besin olduğunu göreceksin.Recorey etkisi,Elektrolit içeriği,Hem whey hem casein içermesi sütü komple bir besin yapar.Lor peyniri,yumurta,tavuk göğsü bu besinlerin hiç biri elektolit içermez.Elektrolitlerin önemini araştır

3- 6 gr Whey hiç yoktan çok çok daha iyidir.Yumurta ve tavuk göğsünde hiç yokken sütte 6 gr whey olması büyük bir avantajdır.Ve casein konusu,Muscletech Phase 8 %50 whey %50 casein içerir ve gayet başarılı bir blend proteindir.Diğer blend proteinlerdede mutlaka görürsün casein içeriğini

Kısaca supplement yokluğunda antrenman sonrası en iyi besin Süt+basit şekerdir(bir adet meyve,pekmez hatta sofra şekeri bile olabilir)..

• 1 litre süt nedir yahu aklınızı mı oynattiniz. Ant sonrası 1 ölçek whey protein + 1 muz işinizi fazlasiyla görür. Süt deriyi kalinlastirir vg yapmiyorum diyosunuz sonra oram buram neden su tuttu kaslar neden belli deil dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleron

1 litre süt nedir yahu aklınızı mı oynattiniz. Ant sonrası 1 ölçek whey protein + 1 muz işinizi fazlasiyla görür. Süt deriyi kalinlastirir vg yapmiyorum diyosunuz sonra oram buram neden su tuttu kaslar neden belli deil dersiniz.

kardeş protein tozu kullanmıyorum doğal besin olarak ant. sonra 150 gr tavuk göğsü yiyorum fakat ileriki saatler için ne öneriyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehman4499

quote:

1 litre süt nedir yahu aklınızı mı oynattiniz. Ant sonrası 1 ölçek whey protein + 1 muz işinizi fazlasiyla görür. Süt deriyi kalinlastirir vg yapmiyorum diyosunuz sonra oram buram neden su tuttu kaslar neden belli deil dersiniz.

kardeş protein tozu kullanmıyorum doğal besin olarak ant. sonra 150 gr tavuk göğsü yiyorum fakat ileriki saatler için ne öneriyorsun

Ant. Sonraki ogunune 1 su bardağı da pirinç lapasi ekleyebilirsin. Daha sonraki ogunlerde de yine pirinc yiyebilirsin bulgur yiyebilirsin karbonhidrat olarak. Protein olarak da tavuk haşlayabilirsin ton balığı yağını süz götür yumurta beyazi olabilir. Kırmızı et vs bir sürü alternatif var.

• quote:

quote:

quote:

Ant. Sonraki ogunune 1 su bardağı da pirinç lapasi ekleyebilirsin. Daha sonraki ogunlerde de yine pirinc yiyebilirsin bulgur yiyebilirsin karbonhidrat olarak. Protein olarak da tavuk haşlayabilirsin ton balığı yağını süz götür yumurta beyazi olabilir. Kırmızı et vs bir sürü alternatif var.

Çökelek Peynirinde 100 Gramda 35 gr Protein varmış ve Whey proteinmiş peki neden kimse ant. sonrası için çökeleği önermiyor dezavantajı varsa peki nedir o

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çökelek Peynirinde 100 Gramda 35 gr Protein varmış ve Whey proteinmiş peki neden kimse ant. sonrası için çökeleği önermiyor dezavantajı varsa peki nedir o

Yağ oranı çok fazla çünkü. Ayrıyetten gerçek çökelek bulmak lazım, çökelek diye bildiğin lor satıyolar pazarlarda falan.

• Ant sonrası basit şeker için haribo alsam nasıl olur
  • quote:

Yahu bilmiyosun boş boş konuşma bari. Deriyi kalınlaştırır ne demek ? Ondan sonra türkiye niye böyle, sizin gibi bilgisi olmayıp fikri olan insanlar yüzünden.

@Heisenberg01

Olur haribo jelibon. Kollajenden dolayı eklem ağrısıda çekmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 24 Şubat 2014; 18:17:15 >
  • quote:

quote:

Yahu bilmiyosun boş boş konuşma bari. Deriyi kalınlaştırır ne demek ? Ondan sonra türkiye niye böyle, sizin gibi bilgisi olmayıp fikri olan insanlar yüzünden.

@Heisenberg01

Ant yaptıgım gunler rahat rahat 1LT Süt içebilirim demi kardeş kafam karıştı benimde valla :D Bide ant sonrası basit şeker için 1 adet elma yiyorum yeterlimidir

• quote:

quote:

@Heisenberg01

Blader kusura bakma ama senin ki bos muhabbetten başka bişey deil bildiğin konularda yorum yap tamam mı bilmediğin konulara atlama. Bilmesek soylemeyiz heralde bilgiye saygin olsun inanmiyorsan da dinlemez bildiğini yaparsın. Eline dumbell alan hoca oldu arkadaş

• quote:

quote:

quote:

@Heisenberg01

Blader kusura bakma ama senin ki bos muhabbetten başka bişey deil bildiğin konularda yorum yap tamam mı bilmediğin konulara atlama. Bilmesek soylemeyiz heralde bilgiye saygin olsun inanmiyorsan da dinlemez bildiğini yaparsın. Eline dumbell alan hoca oldu arkadaş

İçiyorum, içen arkadaşım da var. Deriyi kalınlaştırsa şimdiye mutant olurduk. Söylediğin tezi sağlam bi kaynakla kanıtlarsın o zaman eyvallah deriz şu an da boş duvar yazısından farksız.

• 1 lt fazla 750 ml iç
    Sut diğer besinlerle içildiğinde diğerlerinin sindirimini engelliyormus bundan tam emin değilim arasıtıp kendiniz de gorebilirsiniz

• Ben olaya farklı bir boyut getirmek istiyorum.
    Hepimiz yüksek protein içeren süt veya et ürünlerini bolca tüketiyoruz. Süt ürünlerinde yüksek miktarda kalsiyum var. Hatta birçok farklı besinde de kalsiyum mevcut.
    Son yapılan araştırmalara göre aşırı kalsiyum alımının olumsuz etkileri saptanmış.
    Bir insanın ortalama ihtiyaı 1000 mg. kalsiyum. Üst limit ise 2000 mg.
    1 litre sütte 1100 gram kalsiyum var (sütaş)
    Bunun üzerine ilave yoğurt, lor vs.. de yediğimiz zaman üst limite yaklaşma ihtimalimiz bulunuyor.

Süt ürünlerini tüketirken bu orana dikkat etmek faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Solarak antreman sonrası 1lt. süt içmenin etkili bir yöntem olmadığını düşünüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@Heisenberg01

İçiyorum, içen arkadaşım da var. Deriyi kalınlaştırsa şimdiye mutant olurduk. Söylediğin tezi sağlam bi kaynakla kanıtlarsın o zaman eyvallah deriz şu an da boş duvar yazısından farksız.

Sana süt mutant yapar demedim deriyi kalinlastirir dedim bu herkezden duyabilecegin veya en azindan senin gibi bilgiliyim sana cahillerin bilmediği şeyler. Ben yarışmacı insanlarla çalışıyorum yanlış anlasilmasin ovunmuyorum fakat isin ustalarindan öğreniyorum herseyi ben fikrimi söylerim isteyen dinler istemeyen bildiğini okur. Gel gelelim bundan sonra da sen benim yorumlarima atlamazsan sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Heisenberg01

Sana süt mutant yapar demedim deriyi kalinlastirir dedim bu herkezden duyabilecegin veya en azindan senin gibi bilgiliyim sana cahillerin bilmediği şeyler. Ben yarışmacı insanlarla çalışıyorum yanlış anlasilmasin ovunmuyorum fakat isin ustalarindan öğreniyorum herseyi ben fikrimi söylerim isteyen dinler istemeyen bildiğini okur. Gel gelelim bundan sonra da sen benim yorumlarima atlamazsan sevinirim.

https://www.google.com.tr/#q=disadvantages+of+intake+too+much+milk

Bir ara okursun. Bilgiyi kişilerden değil birden farklı kaynaklardan araştırarak öğrenmeyi prensip edin.

Hadi eyvallah.

• Valla deriyi kalınlaştırır mı inceltir mi bilmem ama vücut geliştirme yapan tüm insanlar bilirki süt ve süt ürünleri olmazsa olmazdır.Ya ben merak ediyorum insanlar gerçekten neyin kafasını yaşadığını?
    Tavuk göğüsü olmaaazz ostrojen var jinekomasti yapar yağlandırır
    Kırmızı et ?-olmaaaz tansiyonu yükseltir ya kolestrolü zıplatı kalp krizini tetikler
    bitkisel protein?? olmaaz kalitesiz proteindir vucüt kullanmaz atar
    yumurta? olmaazzz sivilce yapar kolestrol yükseltir o olur bu olur 90+ vurur gol olur
    ulan süttt ?-olmazzzz deriyi kalınlaştırır adamı hoşaf eder gebertir öldürür çernobilden beter yapar
    lan protein tozu ? olmaaazz işlenmiş gıda risk taşır ek besindir kullanmasanda olur

ve daha onlarca yazabilirim.Hap atar cigara sarar sigara içer bişi yok ama iş besinlere gelince ölürsün kanser olursun.Elbette biz normalden fazla tükettiğimiz için belli miktar zararı vardır önemli olan mümkün oldugunca sağlıklı şekilde bu işi yürütebilmek bilim adamlarını çoğu zaman ciddiye almam hele Türkse 1 değil 100 kez düşünürüm 10 yıl önce Tv den tv ye zıplayıp" fren balataları kanser yapıyor" diyen zihniyetlere asla güvenmem

Olumsuz eleştirileri yapanlar çogu zaman pc başında sabahtan akşama kadar totosunu göbeğini kaşıyanlar yolda yürürken göbeği 1 metre önde gidenler oluyor her nedense.Yazdıklarımı üzerine kimse alınmasın ancak genel oalrak her besine kulp takan totolu-göbekli eline daha dumbell almamış herifleredir tepkim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 28 Şubat 2014; 17:00:56 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.