Şimdi Ara

Antreman Sonrası 1 LT Süt İçsem Zararlımıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Antreman Sonrası 1 LT Yarım Yağlı Süt İçsem Zararlımıdır ? Bide hafif Yağlı birisiyim Kilo Aldırır mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antrenman Sonrası 1 Litre Süt İçmek Zararlı mı?

Antrenman sonrası 1 litre süt içmenin zararlı olup olmadığına dair tartışmalar devam etmektedir. Bazı araştırmalar faydalı olabileceğini öne sürerken, diğerleri olumsuz sonuçlara neden olabileceğini düşünmektedir. Bu konudaki kanıtları inceleyelim.

Faydaları:

• Kas Protezi İnşasına Yardımcı Olur: Süt, kas onarımına ve büyümesine yardımcı olan yüksek kaliteli protein içerir. Antrenman sonrası protein alımı, kas kaybını önlemeye ve kas kütlesini artırmaya yardımcı olabilir.
    • Hidrasyonu Sağlar: Süt, su içeriği yüksektir ve antrenman sırasında kaybettiğiniz sıvıları yerine koymanıza yardımcı olabilir.
    • Elektrolitleri Yeniler: Süt, potasyum ve sodyum gibi elektrolitler içerir, bunlar antrenman sırasında kaybedilebilir ve kas kramplarını önlemeye yardımcı olabilir.

Olası Olumsuz Etkiler:

• Laktoz İntoleransı: Bazı kişiler, antrenman sonrası süt içtikten sonra mide bulantısı, şişkinlik ve ishal gibi laktoz intoleransı belirtileri yaşayabilir.
    • Yağ Alımı: Tam yağlı süt yüksek oranda yağ içerir ve aşırı tüketimi kilo alımına ve kalp hastalığı riskine katkıda bulunabilir.
    • Alerjiler: Bazı kişiler süt proteinlerine karşı alerjik olabilir ve süt içmek anafilaksi gibi ciddi reaksiyonlara neden olabilir.

Sonuç:

Antrenman sonrası 1 litre süt içip içmeme kararı bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere bağlıdır. Laktoz intoleransınız veya süt alerjiniz yoksa, antrenman sonrası süt içmek kas onarımına, hidrasyona ve elektrolit yenilenmesine yardımcı olabilir. Ancak, tam yağlı sütü aşırı tüketmekten kaçınmalı ve yağ alımınızı sınırlamalısınız. Süt içmenin sizin için uygun olup olmadığından emin değilseniz, öncelikle bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

{Spordan sonra süt içilir mi} sorusunun cevabı, bireysel faktörlere bağlı olarak değişebileceği için kesin değildir. Bazıları için faydalı olabilirken, diğerleri için olumsuz etkilere neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende merak ediyorum protein görevini karşılamak için antremandan sonra içilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Bende merak ediyorum protein görevini karşılamak için antremandan sonra içilirmi ?

aynn ant sonrası Sıvı oldugu ıcın 500 ML Süt içiyorum Yarım saat sonrada 150 gr tavuk gögsü yiyorum yanlısmı yapıyorum acaba
  • lehman4499 L kullanıcısına yanıt
    Tavuk göğsü yiyosan süte gerek yok hocam bence .
  • Basit karb almanizi oneririm. Gun boyunca karb seviyesini dusuk tutun ant sonrasi uzum suyu icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: socrone35

Basit karb almanizi oneririm. Gun boyunca karb seviyesini dusuk tutun ant sonrasi uzum suyu icin

+1
    üzüm suyu, elma suyu

insülini tavan yaptırmak lazım ant sonrası
  • 1 muz+1litre süt. Her antreman sonrası öğünüm. Sütte tam yağlı günlük süt zaten bulkta gibi bişeyim şu sıralar dikkat etmiyorum kaloriye falan pek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar antrenmandan hemen sonra vücudun iki ana ihtiyacı vardır. bunlardan biri basit şekerler ikincisi ise kana hızlı karışan proteinler. sütün size antrenman sonrasında hemen faydalı olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü süt proteini kazein grubuna girer ve kazeinin kana karışması yaklaşık 6 saat sürer. bunun yerine tavuk göğsü yeseniz daha iyi onun kana karışma süresi 1.5 saattir maksimum. ama en iyisi whey proteindir(peynir altı suyu ,yumurta akı konsantresi) . whey protein 25 dakikada kana süzülür. kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehman4499

Antreman Sonrası 1 LT Yarım Yağlı Süt İçsem Zararlımıdır ? Bide hafif Yağlı birisiyim Kilo Aldırır mı ?

Sütteki proteinin %20 si whey %80 i casein dir(Bu ara çok satan Muscletech Phase 8 %50 whey %50 casein türevleri içerir).Ayrıca süt yağının antrenman sonrası recovery ye etkisi vardır ve CLA içerir.Ayrıca süt antrenman sonrası gerekli olan sodyum potasyum gibi birtakım elektrolitleri içerir.Bodybuilding e ilk başladığım dönemlerde bende antrenman sonrası 500 ml yarım yağlı süt içerdim.Kısaca antrenman sonrası için supplementler hariç en ideal besin Yarım veya Tam yağlı süttür..

Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesindeyken (Galveston) kendim yaptığım bir araştırmada, sütün kas-protein sentezi ve kas büyümesini büyük ölçüde arttırdığını fark ettim. Deneklere, bacak antremanından sonra yağsız yada tam yağlı bir bardak süt verdik ve Medicine & Science in Sports&Exercise'in 2006 tarihli sayısında tam yağlı sütün kas protein sentezini yağsız sütten çok daha fazla arttırdığını ifade ettik. Sütü, whey proteini tozu ile kıyaslamamış olmamıza rağmen -ki onu her zaman antreman sonrası protein seçiminiz olarak tavsiye ediyoruz- sonuçlar hazırda whey proteini olmadığı acil durumlarda antremandan sonra sütü gönül rahatlığıyla kullanabileceğinizi ortaya koymuştur.

Egzersizden sonra süt içmenin faydalarını gösteren bir araştırmada İngiltere' de ki Loughborough Üniversitesi'nde yapılmıştır. Araştırmacılar, deneklere sıcak ortamda, vücut ağırlıklarının yaklaşık yüzde 2'sini ter olarak kaybedene kadar egzersiz yaptırmışlardır. Ardından denekler, kaybettikleri sıvının yüzde 150 kadarını su, Powerade sporcu içeceği ve yağsız süt şeklinde geri almışlardır. Bilim insanları, denekler su yada Powerade içtiklerinde süt içtikleri zamana kıyasla idrar yoluyla iki kat daha fazla sıvı kaybettiklerini tespit etmişlerdir. Diğer bir deyişle süt sayesinde denekler susuzluklarını su ve Powerade'den daha etkişi şekilde gidermişlerdir. İngiliz araştırmacılar, sütteki sodyum ve potasyumun susuzluğu giderme yeteneğini arttırdığını düşünmektedir. Bu çalışmadan alınacak ders, eğer sıcak ortamda egzersiz yapıyorsanız su yada sporcu içeceği yerine bir bardak soğuk süt içmeyi tercih etmenizdir. Süt, protein içerdiği için kas-protein sentezini, karbonhidrat içerdiği için kas toparlanmasını arttırır ve içerdiği su,sodyum ve potasyum ile de susuzluğu giderir.

O yüzden antrenmandan sonra süt içmekten çekinmeyin, özellikle de bolca sıvı kaybettiğiniz zamanlarda. Hala ağırlık antrenmanından sonra yapılacak en iyi şey whey protein kullanmak olsa da, whey bulamadığınız zamanlar süt onun yerine kullanılabilecek uygun bir yedektir. Sıcak havada dışarıdaysanız, koşuyor yada oynuyorsanız, sporcu içeceklerini boş verip süte yumulun. Hem susuzluğunuzu daha iyi giderir hem de kas toparlanmanızı arttırır.

KAYNAK: Muscle and fitness

• sercinato88 kullanıcısına yanıt
    Basit şekerlere örnek verebilirmisininz ?
    Ucuz ve alternatif olarak whey protein ne olmalıdır antremandan sonra ?
  • 1 Litre fazla olmaz mı içine birde balla muz ekleyip at blender a tamamdır tadıda mis gibi vallahi zor geliyorsa üzüm suyu iyidir.
  • 1.5 saatte karışan tavuk bulursan banada haberdar et. 3-4 saati bulur tavuğun sindirimi ayrıyetten sütün %20 si wheydir. Antreman sonrası en iyi doğal besin süt. Zaten tavuğu pişirip yiyene kadar zaman geçiyor.
  • Eğer gaz ve şişkinlik yapmıyorsa içebilirsiniz, sıkıntı yaratmayacaktır.
  • quote:

Basit şekerlere örnek verebilirmisininz ?
    Ucuz ve alternatif olarak whey protein ne olmalıdır antremandan sonra ?

whey protein tozu al işte.
  • sırmasaçlıbaları kullanıcısına yanıt
    Ucuz ve alternatif istemiştim kaliteli bir toz 180 liradan aşağı değil kaldıki toza gerek yok gibi VG Yapmıyorum sonuçta
  • quote:

Ucuz ve alternatif istemiştim kaliteli bir toz 180 liradan aşağı değil kaldıki toza gerek yok gibi VG Yapmıyorum sonuçta

para/proteinin gramı gibi bir denklem kurarsak bunun en düşük olduğu seçenek whey protein tozudur bence . fikrim budur . saygılar
  • VG yapmıyosan ne yapacaksın protein tozunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 22 Şubat 2014; 20:07:09 >
  • süt içinde whey değil yogun oalrak casein oldugundan ant sonrası pek tavsiye etmem ayrıca 1lt cok fazla
    Antremandan sonra protein ve basit şeker ihtiyacı dogar bunlara yonelmelisin
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Protein tozu istemedim usta zaten antreman sonrası ucuz ve alternatif protein kaynağı nedir diye sormuştum .
  • quote:

Protein tozu istemedim usta zaten antreman sonrası ucuz ve alternatif protein kaynağı nedir diye sormuştum .

Lor peyniri. 3 lira 500 gramı. 200 gram makarnayla beraber 200 gram lor peynirini götür işte mis gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.