Şimdi Ara

Karbonhidrat ve protein tozu aynı gün içinde alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
26.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ektomorf bir vücuda sahibim ve hacim kazanma derdindeyim. Karbonhidrat tozunu kilo almak için, whey protein'i ise kas yıkımını önlemek için alınması gerektiği söyleniyor. Peki bunlar aynı gün içinde alınır mı? Antremandan önce whey sonrasında karbonhidrat alabilir miyim? Veya antreman sonra whey, yatmadan önce karbonhidrat alımı karaciğerde sorun yapar mı?

Beslenmemde ve uyku düzenimde bir sorun yok. Düzene saati saatine uyuyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karbonhidrat ve Protein Tozu Aynı Gün İçinde Kullanımı

Kas kütlesi kazanmak, atletik performansı artırmak veya kilo vermek için karbonhidrat ve protein tozu takviyeleri kullananlar, bunları aynı gün içinde alıp alamayacaklarını merak edebilir.

Protein Tozu ve Karbonhidrat Tozu Aynı Anda Kullanımı

Evet, karbonhidrat ve protein tozunu aynı gün içinde alabilirsin. Aslında, bu iki takviyenin birlikte kullanılması, kas büyümesi ve iyileşme için faydalı olabilir. Protein tozu, kasların onarılmasına ve yeniden inşa edilmesine yardımcı olurken, karbonhidrat tozu enerji sağlar ve kas glikojen depolarını doldurur.

Gainer ve Protein Tozu Aynı Anda

Gainer'lar, protein, karbonhidrat ve yağ içeren takviyelerdir. Protein tozu ile gainer'ı aynı anda almak, kas kütlesi kazanmak isteyenler için faydalı olabilir. Gainer'daki karbonhidratlar, antrenman sırasında enerji sağlar ve kaslardaki protein sentezini destekler.

Karbonhidrat ve Protein Tozunun Birlikte Kullanımı

Karbonhidrat ve protein tozunu birlikte kullanırken, ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre doğru oranı bulmak önemlidir. Genel olarak, kas kütlesi kazanmak isteyenler, karbonhidratlara göre daha fazla protein tüketmelidir. Kilo vermek isteyenler ise daha fazla karbonhidrat ve daha az protein tüketmelidir.

Önemli Not:

Protein ve karbonhidrat tozu takviyelerini kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışman. Bu takviyeler herkes için uygun olmayabilir ve bazı kişilerde yan etkilere neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gainerlerin içinde zaten yüksek oranda protein bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apollon

Gainerlerin içinde zaten yüksek oranda protein bulunuyor.

Gainer'ı nasıl almalıyım hocam? Günde 2 kere çok mu? Ant. önce ve sonra
  • Crossfit yapan bir arkadaşımın eklediği fotoğraf... Biraz fikir sunabilir sana da
     Karbonhidrat ve protein tozu aynı gün içinde alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

quote:

Gainerlerin içinde zaten yüksek oranda protein bulunuyor.

Gainer'ı nasıl almalıyım hocam? Günde 2 kere çok mu? Ant. önce ve sonra

Gainerine göre değişir ama genelde günde iki ölçek idealdir.Kullanım konusunu ise forumdaki ustalar cevaplarsa daha iyi olur.
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim beyler.
  • Protein Tozu mu Gainer mi?

En hızlı kas gelişimi için hangisi tercih edilmelidir:? Farkları nelerdir? Hedefe göre kombinasyon nasıl yapılır?

Ülkemiz salonlarında kullanımı son 15 yıldır hızla yükselen beslenme takviyesi ürünlerinin en fazla kullanılan üç çeşidi protein tozları, amino asitler ve gainer’lardır. Aslında ve temelde farklı amaçlar ve vücut yapıları için farklı ürünler olmalarına rağmen uzun zamandır tek amaç için seçilen ürünler haline gelmiş ve algılanmaya başlamışlardır: Kas yapmak.

Elinizde tuttuğunuz bu bilgilendirme yazısı Nutritalya Sporcu Ürünleri tarafından bahsedilen ürünlerin içerik ve özelliklerine göre NEREDE, NEDEN ve NASIL kullanılmaları gerektiğinin belirlenmesi için hazırlanmış bir makaleyi içermektedir.

Makale, her üç ürünün özelliklerini ele alarak kullanımlarının en maksimal biçimde değerlendirilmesi için dizayn edilmiştir ve her üç üründe farklı özellikleri üzerinden ele alınmış olup konun daha iyi anlaşılması için finalde soru ve cevap formatı kullanılmıştır.

PROTEİN TOZU: En Yanlış Anlaşılan Takviye

Protein tozlarının ana amacı sporcunun günlük protein gereksinimi için alması gereken oranı daha konsantre biçimde sağlamalarıdır. Protein tozları kas liflerinin yapı taşları olan amino asitleri protein zincirleri şeklinde içerirler. Buraya dikkat ediniz PROTEİN ZİNCİRLERİ. Bunun anlamı protein alıyorsunuz demektir, çözünmüş amino asit değil. Aldığınız proteinin amino aside çözülmesi için aldığınız protein tozunun filtre kalitesine göre belirli bir süre gerekir. Diyelim ki whey protein kullanıyorsunuz, burada hangi whey’i kullandığınız önemlidir. Whey konsantresi mi, Whey Hizdrolizesi mi, Whey İzolatı mı, CFM Whey mi? Burası çok ama çok önemli. Çünkü bu filtre yöntemi sizin protein tozunu ne kadar hızlı amino aside çevirdiğinizi işaret eden süreyi belirler. Tekrar edelim; İçtiğiniz protein tozunun işe yarayabilmesi için amino aside –kırılması- gerekmektedir. Burada yapılan en büyük hata sadece protein tozunun kas yapımına tek başına yardımcı olduğunun zannedilmesidir.

Protein tozunun işe yarayabilmesi için, içerdiği proteinleri kas liflerine taşıyıcı bir araca ihtiyaçları vardır. İnsülin.

İnsülinin salgılanması içinse gereken besin maddesi KARBONHİDRAT’tır. Şayet sadece protein tozu tüketiyor ve bunu sadece su veya sütle karıştırıyorsanız aldığınız proteinin ne kadar ince filtre edildiğine bakmaksızın çoğunluğunu çöpe atıyorsunuz demektir. Çünkü proteinleri kas fiberlerine taşıyan ana maddeden yoksun kalıyorsunuz. Bu madde glikojendir ve ana glikojen kaynağı ise karbonhidratlardır.

KARBONHİDRATTAN BAĞIMSIZ ŞEKİLDE SADECE PROTEİN TOZUYLA KAS KÜTLESİ GELİŞİMİ ELDE EDİLEMEZ. Çünkü tam tabiriyle ortada DOLU BİR KAMYON VAR AMA BENZİN YOKTUR. Alınan proteinin kaslara taşınması için gereken madde karbonhidrattır....GAINER: Ama nasıl ve neden?

Beslenme takviyelerinin en eskilerinden olan gainer’lar protein ve karbonhidratı aynı anda barındıran ürünlerin genel ismidir. Çok değişik ve az bilinen bir gerçek şudur: Bodybuilding’in anavatanı sayılan Amerika Birleşik Devletleri’nde salona yeni başlayan ve kas kütlesi elde etmek isteyen genç sporculara ilk dönemde protein tozu değil, gainer türü karbonhidrat ve protein karışımı verilir. Ülkemizde ise ilk takviye olarak genelde protein tozu önerilmekte FAKAT gerçekte yeterli karbonhidrat ve kaloriyi beslenmesinden alamayan genç sporcu protein tozunu da yeterli biçimde değerlendirememekte ve sonuçtan hüsrana uğrayarak sporcu beslen ürünlerinden soğumaktadır.

KAS KÜTLESİ ELDE ETMEK İSTEYEN GENÇ BİR SPORCU İÇİN EN İYİ ÜRÜN KOMPLE BİR GAINER ÜRÜNÜDÜR. Protein tozu değil!

Gainer’ların son dönemde formülleri 90’lı yılların klasik formüllerini aşmış, çok daha düşük şeker seviyelerine sahip, özel yağlarla zenginleştirilmiş, içine performans ürünleri eklenmiş son derece teknolojik filtre yöntemleriyle üretilmiş yeni ürünler haline gelmişlerdir.

Burada bir diğer önemli nokta şudur: Ekonomik avantaj!

Protein tozlarının hem gramajı düşük, hem de pahalı ürünler oldukları ortadadır. CFM türü filtre edilmiş bir protein tozunun 900 gramının 160-170 liraya satıldığını gördüğümüz piyasa şartlarında (ki burada sadece firmalar değil aynı zamanda olağanüstü ithalat masrafları da söz konusudur) bu fiyata hem birinci sınıf protein, hem kaliteli karbonhidrat, hem de içinde sayısız performans ürünü barındıran çok kaliteli bir gainer’dan 3-5kg arası almak mümkündür. Bu şekilde hem ürün daha istikrarlı bir biçimde ve uzun süre kullanılmış olur hem de protein&karbonhidrat ikilisiyle en basit şekilde kas gelişimi için sinerji elde edilir. Genelde bu yüzden biri gainer, diğeri protein tozu alan iki gençten gainer alan kütle ve kuvveti daha hızlı elde eder. Çünkü hem ürünü daha yüksek miktar da, hem de daha uzun süre kullanıyordur.

Gainer ürünlerinin az bilinmesine rağmen 4 temel kullanım zamanlaması mevcuttur. Sabah kahvaltısı, antrenman öncesi ve sonrası, ve gece yatmadan önce. Burada özellikle antrenman öncesi ve sonrası gainer kullanımı antrenmanda kasların yıkımını önlemek açısından son derece faydalı olurken, içerikte bulunan karbonhidrat kasların kaybettiği glikojeni yerine koyarak proteinlerin de kaslara daha hızlı taşınmasına yardımcı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

Yazıda karbonhidratsız proteinin kaslara taşınamayacağı belirtilmiş, katılıyorum. Ama gainerların proteinlerden daha ucuz olduğu söylenmiş, servis profili açısından baktığımızda bu iddia pek tutarlı görünmüyor. 5 kilo gainer günde 200gr kullanımla 25 günde biter gider. 2 kilo protein günde 30gr kullanımla en az 2 ay gidiyor. Üstelik gainerın 200 gramı da genelde 20-30gr protein geri kalanı da %90 karb ve %10 yağ şeklinde oluşuyor.
    Zaten antrenman sonrası protein tozunu üzüm suyu gibi bir karbonhidrat kaynağıyla karıştırın diyoruz. Suyla alıp geçmek kas yıkımını engellemekten başka pek bir işe yaramaz.

Ayrıca yatmadan önce gainer almak da büyüme hormonunu engelleyeceği için çok yanlış bir seçim olur. Yatmadan en az 1-2 saat önce karbonhidrat alımı kesilmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Yazıda karbonhidratsız proteinin kaslara taşınamayacağı belirtilmiş, katılıyorum. Ama gainerların proteinlerden daha ucuz olduğu söylenmiş, servis profili açısından baktığımızda bu iddia pek tutarlı görünmüyor. 5 kilo gainer günde 200gr kullanımla 25 günde biter gider. 2 kilo protein günde 30gr kullanımla en az 2 ay gidiyor. Üstelik gainerın 200 gramı da genelde 20-30gr protein geri kalanı da %90 karb ve %10 yağ şeklinde oluşuyor.
    Zaten antrenman sonrası protein tozunu üzüm suyu gibi bir karbonhidrat kaynağıyla karıştırın diyoruz. Suyla alıp geçmek kas yıkımını engellemekten başka pek bir işe yaramaz.

Ayrıca yatmadan önce gainer almak da büyüme hormonunu engelleyeceği için çok yanlış bir seçim olur. Yatmadan en az 1-2 saat önce karbonhidrat alımı kesilmelidir.

kardeşim nedir senin sorunun, herşeye muhalefet oluyorsun, blokladım seni

şaka şaka

amix gainer var mesala bir ölçek 50 gr,60 servis,120tl civarı.... diğer gainerlerı da kutuda yazdığı gibi kullanmaya gerek yok,
    yazılan her makale doğrudur diye bir durum yok zaten, herkes kendi bünyesine ve amaçlarına uygun beslenme ve antrenman şeklini araştırıp deneyerek bulur,bu sporda antrenman olsun beslenme olsun,ilk başlarda bir sürü yanlışları olmuştur herkesin,yazıyı sadece fikir vermesi açısından koydum....
    hayırlı ramazanlar herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

quote:

Boy 1.70 kilom 65. Antrenman günleri günde 2 ölçek Optimum Nutrition Whey kullanıyorum. İki ölçek 48gr (düz 50 varsayalım)

Aynı firmanın Seriouss Mass gainer ürününde 1 ölçekte 252 g karbonhidrat 50GR protein var. Yani Whey ile aynı protein, ek olarak 252gr karbonhidrat var.

ON Seriouss mass üzerinden konuşacak olursak yazdığınıza göre şimdi kullandığım bu kutu whey bittiğinde ON gainer almak benim için daha mantıklı mı olacaktır?

ekleme: günlük beslenmeme dikkat ediyorum

Beslenmene dikkat ediyorsan yani yeteri kadar karbonhidrat alıyorsan artı gainere gerek yok alırsan yağlanırsın istersen blend proteinlerden düşünebilirisn.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Boy 1.70 kilom 65. Antrenman günleri günde 2 ölçek Optimum Nutrition Whey kullanıyorum. İki ölçek 48gr (düz 50 varsayalım)

Aynı firmanın Seriouss Mass gainer ürününde 1 ölçekte 252 g karbonhidrat 50GR protein var. Yani Whey ile aynı protein, ek olarak 252gr karbonhidrat var.

ON Seriouss mass üzerinden konuşacak olursak yazdığınıza göre şimdi kullandığım bu kutu whey bittiğinde ON gainer almak benim için daha mantıklı mı olacaktır?

Beslenmene dikkat ediyorsan yani yeteri kadar karbonhidrat alıyorsan artı gainere gerek yok alırsan yağlanırsın istersen blend proteinlerden düşünebilirisn.

blend dediğiniz BSN Syntha oluyor sanırım. ON Whey ile Syntha arasında ON'un kana daha hızlı karışması dışında ne gibi farkları bulunuyor?

Kompleks bir ürün olduğu için hacim ve güç konusunda daha etkili bence.

• Yeni konu açmaya gerek görmedim şimdi bende karbonhidrat tozu ve protein tozu var.Kilo 65 boy 173CM.1 yılı aşkındır çalışıyorum ama 65'de takılı kaldım.Protein tozundan istediğim verimi elde edemedim sadece kolda 0.5 cm artış oldu 2 ayda.Şimdi şansımı gainer'dan deneme karar verdim azda olsa protein tozumda duruyor ne yapayım ant. öncesi 1 ölçek karbonhidrat sonrasında 1 ölçek protein tozumu karıştırıp içeyim?

beslenme
    sabahları bal-peynir 1 tam yumurta zeytin salatalık v.s

kahvaltıdan sonra: 1 tam yumurta varsada 1 kase yoğurt

öğle yemeği

öğleden sonra ton balık yada tavuk göğüsü

akşam yemeği 7 gibi yemek yiyorum

yemekten yarım saat sonra 1 tam yumurta

yatasıya kadar saat başı 1 er bardak süt (toplam 3 bardak )12.30 gibi engeç kalkma 8.30-9.00 gibi uyanma

antreman spor salonu yok burda kimöi aylar P90X kimi zaman dumbell ağırlık plakları(alayını takıyorum serbest ağırlık kolda 12 kg diğerlerinde 30 KG değişiyor) düz bar halter şınav barfix yok ağa yemiyor hık dedi kaldı 65 de yav 70 olsa tamam iş bitecek gitmiyor ileriye

Zayıf olduğumdan cardio yapamıyorum haliyle biraz yağlanma var..Gainer + yağlanma getireceğinden 70+'dan sonra vuracam cardio'nun dibine ve definisyon aşamasına geçip vücudu şekillendirecem ahh yok arkadaş bir spor salonu...

• quote:

quote:

quote:

quote:

blend dediğiniz BSN Syntha oluyor sanırım. ON Whey ile Syntha arasında ON'un kana daha hızlı karışması dışında ne gibi farkları bulunuyor?

8 protein nutrex
    7 protein 8 phase
    6-7 protein olması lazım bsn
    4-5 protein syntrax

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Ben antrenmandan sonra Muzla beraber 1 ölçek whey alıyorum.

İlla basit karbo mu olması gerekiyor bunun? Kenzo da mesela muzla kullanıyor wheyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.