Şimdi Ara

GÜNDE 7 TAM YUMURTA ZARARLI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
12.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, ne diyorsunuz? Normalde her gün 400-500 gram tavuk göğsü yiyorum. Ama olmadığı zaman da bu proteini bir yerden karşılamak gerek. Dolayısıyla omlete abanıyorum.

• Besinlerdeki kolestrol kanimizdaki kolestrol seviyesini yukseltmiyor bu yillar once arastirmalarla ortaya konmus. 7 tane tam yumurta elbette tuketebilirsin yumurta cok iyi bi protein kaynagi. Vitamin mineral ve yag olarakta cok zengin. Vucut gelistirmeyle ugrasan herkesin beslenme listelerinde olmali, beyazi degil TAM yumurta.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Günde 7 Tam Yumurta Zararlı Mı?

Yumurta, besin değeri yüksek bir besindir ancak günde kaç yumurta yemenin sağlıklı olduğu konusunda tartışmalar vardır. Sağlıklı yetişkinlerin çoğu için günde 6 yumurta yemek güvenli kabul edilir. Ancak günde 7 yumurta yemek bazı kişiler için aşırı olabilir.

Günde 8 Yumurta Yemek

Günde 8 yumurta yemek, çoğu insan için önerilmez. Bu kadar çok yumurta yemek, özellikle yüksek kolesterollü kişilerde kalp sağlığı riskini artırabilir.

Günde 5 Yumurta Yemek

Günde 5 yumurta yemek, çoğu insan için güvenli ve besleyici bir seçenektir. Bu miktardaki yumurta, protein, vitamin ve mineral alımınızı desteklemeye yardımcı olabilir.

Günde 10 Yumurta Yemek Zararlı Mı?

Günde 10 yumurta yemek aşırıdır ve sağlıklı bir beslenme düzeninin parçası olarak önerilmez. Bu kadar çok yumurta yemek, kolesterol seviyelerinde tehlikeli bir artışa ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Günde Kaç Yumurta Yiyebiliriz?

Sağlıklı yetişkinlerin çoğu için önerilen günlük yumurta alımı 6 tanedir. Ancak, bireysel sağlık durumunuza ve beslenme hedeflerinize bağlı olarak bu miktar değişebilir. Yüksek kolesterollü kişilerin veya yumurta alerjisi olan kişilerin yumurta tüketimi konusunda bir sağlık uzmanına danışmaları önerilir.

Sonuç olarak, günde 7 tam yumurta yemek çoğu sağlıklı insan için aşırı olabilir. Sağlıklı bir beslenme düzeninin parçası olarak günde 5-6 yumurta tüketmek genellikle güvenli ve besleyicidir. Yüksek kolesterol veya yumurta alerjiniz varsa, yumurta tüketiminiz konusunda bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vallahi bende çok araştırdım zararlı diyenlerde var, bir şey olmaz diyenlerde var. Tartışılıyor hep ama tüketiliyorda meret.
    Düşüncem bünyeden bünyeye değişir bence. Fazla yağ dışında sorun olmaz gibi. 35 gr'dan fazla yağ yapar 7 yumurta. Ben 5 tam yiyordum, şimdi 2 tam 4 beyaza çevirdim.
  • Aynen de sarısız omlet de yapılmaz, mecburen haşlamaya kaldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBJK1988

Aynen de sarısız omlet de yapılmaz, mecburen haşlamaya kaldık.
    Bence çok fazla.. kolestrol bakımından özellikle. Bunun yerine bir bölümünü protein tozundan karşılasan daha sağlıklı olur.
  • kolestrol yükselmiyosa yapıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

kolestrol yükselmiyosa yapıştır
    Hepsinin beyazını yeme. Gün içine bölersen bir günde 7, 10 ne verdiyse ye ama aynı öğünde ben o kadar yemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangk

Hepsinin beyazını yeme. Gün içine bölersen bir günde 7, 10 ne verdiyse ye ama aynı öğünde ben o kadar yemiyorum.

Alıntıları Göster
    hiç bir şey olmaz. üstteki arkadaşın dediğinin aksine protein tozu yerine löp löp haşlanmış yumurta ye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Besinlerdeki kolestrol kanimizdaki kolestrol seviyesini yukseltmiyor bu yillar once arastirmalarla ortaya konmus. 7 tane tam yumurta elbette tuketebilirsin yumurta cok iyi bi protein kaynagi. Vitamin mineral ve yag olarakta cok zengin. Vucut gelistirmeyle ugrasan herkesin beslenme listelerinde olmali, beyazi degil TAM yumurta.
  • Amroth. kullanıcısına yanıt
    Hımm güzel, devam o zaman.
  • cangk kullanıcısına yanıt
    Hepsini bir yemiyorum tabii ki. :)
  • quote:

Ben sabah 4 beyaz 1 tam yiyorum, bazen de akşam birşey bulamazsam 4 beyaz 1 tam daha yiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangk

quote:

Ben sabah 4 beyaz 1 tam yiyorum, bazen de akşam birşey bulamazsam 4 beyaz 1 tam daha yiyorum.

Alıntıları Göster
    Niye ayırıyorsunuz ki sarısını sebep nedir?
    Yarı yarıya protein değeri var zaten 6gr sa 3gr beyazda 3gr sarı da

tüm yiyin direk ayırmaya hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patience

Niye ayırıyorsunuz ki sarısını sebep nedir?
    Yarı yarıya protein değeri var zaten 6gr sa 3gr beyazda 3gr sarı da

tüm yiyin direk ayırmaya hiç gerek yok.

Alıntıları Göster
    yumurta sarısının yıllardır düşünüldüğü gibi sağlıksız olmadığı zaten bilimsel çalışmalarla ispatlandı.

ama ben günde 2 tam yumurtadan fazla yersem sindirim olarak zorladığı gibi sivilce de yapıyor. o yüzden günde 7 yumurta yenecekse 5'inin sadece beyazını, 2'sini tam yemeni öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kivancokten4099 -- 27 Haziran 2014; 13:18:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kivancokten4099

yumurta sarısının yıllardır düşünüldüğü gibi sağlıksız olmadığı zaten bilimsel çalışmalarla ispatlandı.

ama ben günde 2 tam yumurtadan fazla yersem sindirim olarak zorladığı gibi sivilce de yapıyor. o yüzden günde 7 yumurta yenecekse 5'inin sadece beyazını, 2'sini tam yemeni öneriyorum.

Alıntıları Göster
    alerji kaşıntı kızarıklık yapmıyorsa bir sorun olcağını sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apti Şakrak

alerji kaşıntı kızarıklık yapmıyorsa bir sorun olcağını sanmam.

Alıntıları Göster
    Bol suyunuzu içmeyi unutmayın tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patience

Bol suyunuzu içmeyi unutmayın tabi :)

Alıntıları Göster
    Köy yumurtasıysa hiç birşey olmaz ama diğerleri mâlum, envai çeşit zarara sebebiyet verebiliyorlar.
  • quote:

Aynen de sarısız omlet de yapılmaz, mecburen haşlamaya kaldık.

sarısızda oluyor veya 7 tanenın 3u sarılı olsun sen cok abartıyosun bence 7 tam yumurta nedır 7 beyaz olsa tamam hadı 7 beyazın 3-4u sarı olsun
  • 7 yumurtayı nasıl yiyorsun ya bi de omlet :-D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apple Developer

7 yumurtayı nasıl yiyorsun ya bi de omlet :-D
    Spora başladığımdan beri protein ihtiyacının yarısından çoğunu yumurtadan karşılayan biri olarak;

hayır sıkıntı yapmaz.kolesterolmuş felanmış hepsi tırt.protein tozu kanser yapar gibi bi efsane..1.5 senedir günde ortalama 4 tam yumurta yiyorum bazen 6-7 tam yiyorum daha bi zararını görmedim.
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    Canan karatay Yumurtanın kötü kolestrolü düşürdüğünü söylemişti,bol bol yumurta yiyin diyor ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.