Şimdi Ara

Günde 3 yumurta yemek zararlı mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rafadan ya da haşlanmış değil, tavada genelde çırpma olarak günde 3 yumurta yiyorum kahvaltıda. Bunun zararı var mıdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 yumurtanın zararı olurmu bilmiyorum ama,
    Şu link işini fazlasıyla görür.
    http://evdesifa.com/yumurtanin-zararlari-nelerdir/
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox08

3 yumurtanın zararı olurmu bilmiyorum ama,

Okudum da o neymiş arkadaş, sigaradan bile daha zararlıymış ki hayatımda sigara içmemişim, yine de yumurta sayesinde ömrüm kısalmış. Yeminle yumurtadan soğudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fyodorleo

quote:

Orijinalden alıntı: paradox08

3 yumurtanın zararı olurmu bilmiyorum ama,

Okudum da o neymiş arkadaş, sigaradan bile daha zararlıymış ki hayatımda sigara içmemişim, yine de yumurta sayesinde ömrüm kısalmış. Yeminle yumurtadan soğudum.

Herşeyin Azı Karar, Çoğu Zarardır demişler kardeşim, o yüzden fazla abanma yumurtaya ye ama kararında. :)

• Canan Karatay sporcular için protein tozu kullanmasınlar otursunlar 10 tane yumurta haşlayıp yesinler demişti zamanında ama bu sporcular içindi sizin için bilemeyeceğim
  • 16 yaşındayım 5 tane gömüyorum günde sporcu felan değilim. Para yok açmı gideyim.
    Bişey olduğu yok ha ilerde sorununu yaşarmıyım ? umarım yaşamam.
  • Günde 7 yumurta yerdim 1 ay öncesine kadar. Yurt dışındaydım ve en ucuz ve kaliteli yiyecek yumurtaydı. Şimdi Türkiyedeyim pahalılığından yiyemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    her sabah 3 yumurta yemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sporcular aşırı derecede yumurta tüketir arkadaşın dediği gibi. günlük 12 yumurta yiyen bildiğim insanlar bile var. yakamayacağın kaloriyi yada kasa dönüştüremeyeceğin proteini alırsan tabiki de kilo yağlanma vb. tepkileri olacaktır. Ancak günlük 2-3 yumurta yedin diye birşey olmaz. Garanti veriyorum.
  • 3 yumurtadan bir şey olmaz korkmayın afiyetle yiyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yaklaşık 4 yıldır günde rahat 5-6 tane yiyorum. hiç de birşeyim yok çok şükür.
  • eğer spor yapıyorsan 3-4 tane haşla beyazını ye sarısını at sadece protein almış olursun..
  • Ben günde +3 yumurta yemeye gayret gösteriyorum. Anne sütünden sonra gelen en değerli besin ögelerine sahip besin diyebiliriz.

Ki şu konuya değineyim yumurtanın sarısını çok fazla tüketirseniz yukarıdaki arkadaşın atmış olduğu linkteki hastalıklara yakalanabilirsiniz.

1 yumurtayı baz alırsak sadece beyazını yerseniz 0mg kolesterol sarısını tüketirseniz 210mg kolesterol almış olursunuz. Ama makro değerlerini incelersek sarısının daha besleyici olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü çoğu vitamin ve gerekli olan besin ögeleri sarısında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Ben günde +3 yumurta yemeye gayret gösteriyorum. Anne sütünden sonra gelen en değerli besin ögelerine sahip besin diyebiliriz.

Ki şu konuya değineyim yumurtanın sarısını çok fazla tüketirseniz yukarıdaki arkadaşın atmış olduğu linkteki hastalıklara yakalanabilirsiniz.

1 yumurtayı baz alırsak sadece beyazını yerseniz 0mg kolesterol sarısını tüketirseniz 210mg kolesterol almış olursunuz. Ama makro değerlerini incelersek sarısının daha besleyici olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü çoğu vitamin ve gerekli olan besin ögeleri sarısında.

Hem günde +3 yemeye özen gösteriyorum anne sütünden sonra en değerli besindir diyorsun hem de yumurtanın sarısını çok tüketirseniz linkteki hastalıklara (linktekiler hastalıkların şampiyonlar ligi maşallah her şey var) yakalanırsınız diyorsun. Hem de makro değerlere göre yumurtanın sarısı daha besleyici çünkü çoğu vitamin ve besin ögeleri sarısındadır diyorsun.

Yani kusura bakma, 20 yıllık hayatımda gördüğüm ve görmüş olabileceğim gelmiş geçmiş gelebilecek en çelişki dolu paragrafı yazmışsın sanırım belki yorgunluğumdan öyle geldi bilemem ama cidden ne demek istediğini anlamadım. Her gün Günde +3 yumurta yemek yumurtanın sarısını çok fazla tüketmek değil de nedir. Madem öyle niye hem besin değeri bakımından anne sütü derecesine çıkardıktan hemen sonra utanmasa on adet sigarayı aynı anda içmek kadar vücuda zararları olduğunu söyleyen linkteki makaleyi doğruladınız ve hemen sonrasında da yine besin değerlerini övüp vitamininden fayfasından bahsettiniz?

• Aslında yukarıdaki linki doğrulamıyorum. Yakalanabilirsiniz demişim. Kesinlik yok. Ki zaten burada çok aşırı tüketimden bahsediyorum. Yoksa günde 3 yumurta bence normal.

Ben sporda yaptığım için 2 yumurtanın beyazı ve 1 tam yumurta veya 3 yumurtanın beyazı 1 tam yumurta şeklinde tüketmeye çalışıyorum.

Ben zaten kesinlik olarak hiç bir şeyi değerlendirmedim. İnternette edindiğim bilgiler ışığında yorumu yaptım.
    Çünkü öncesinde antrenman öncesi kahvaltı nasıl yapılır, kaç yumurta, yumurta nasıl olmalıdır gibi konuları araştırmıştım oradan aklımda kalmıştı.

Bünyeniz kaldırıyorsa yiyin bence

Anne sütüne yakınlığı ile ilgili linkler.
    http://www.hurriyet.com.tr/yumurta-anne-sutunden-sonra-en-iyi-protein-25180589
    http://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/iste-anne-sutunun-yerine-gecebilen-o-besin/

Besin ögeleri cinsinden link.
    http://www.vucutgelistirmeci.net/yumurtanin-vucut-gelistirmeye-faydasi/

• hiçbişey olmaz. yarasın

şekerden kola gazoz ve aburcuburdan uzak durun. yumurtaya zeytine doğal ürünlere sarılın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

3 yumurta yiyerek sağlıksız olma özgürlüğünüzü kaybedersiniz

bu açıdan zararlıdır

çok güzel bir şey yumurta

Tereyağlı çırpma tavada yumurta ile haşlanmış ya da Rafadan yumurta aynı mıdır peki?

• Ben 10 tane yiyorum henüz birşey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.