Şimdi Ara

Antropomorfoloji ve Tanrı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tanrı kelimesini duyduğumuzda aklınıza ne geliyor?
    Bu çok kapsamlı bir soru olabilir,küçüklüğünüze gittiğinizi hayal edin. Muhtemelen tanrı zihninizde o zamanlar bir materyale dönüşmüş olabilir,bu herhangi bir çizgi film öğesi bile olabilir.

Çoğu politeist,monoteist dinlerde aslında antropomorfolojik aktarımlar bulunmakta.

Peki sizce,epistomolojik olarak antropomorfolojinin başlangıcı neye dayanır?

Yani primitif inançlardan bahsetmiyoruz,panteizm gibi bir inancın tanrıyı materyalizme içkinleştirdiğini görmekteyiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hadoyu bekliyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bi yalana dayanır diyecektim ama hayat gösterdi ki tanrisal olanın hatasına dayalıdır diyebilirim.

teorik olarak dünya ve büyü gibi iki ayrı başlık içinde tanımlanan bi şey var. yani maddi olana manevi bir yardım ya da aykırı hal. aslında dünya insanı büyüler. acıyı kederi unutturur. ancak tanrisal olanın vahyi ile büyü apayrı kavramken tanrinin vahyi esasen büyü-kara büyü şeklinde temessül eder.

.......................

tanrisal olan benim karşıma çıktı ve dedi ki ayrıca ısrar da etti. ben elimden geleni yaptım siz günahkarlar olarak kaldınız.

bu durumu önce yalan olarak niteledim ancak sonra anladım ki hakikatten ALLAHu tealadan başka ilah yokmuş. yani tanri hatalı olanmış.

........................

ebeveyn cinsellik yolu ile çocuğa sahip olur ve onun için gerekirse ölür. ötesi yok. peki hatası ne ki bu çocuk bir şekilde atasını dedesini soyuyor katlediyor tecavüz ediyor.

bunu vahiy ve büyü ikileminde düşünürsek çözüm görünendir.

......................

evlat olarak eşcinsel olduk veya pedofili yaptık veya katlettik diyelim. aslında yine iyi yırttınız diyen bir yaratıcı mümkün mü?

öncelerin dinlerinde bi tutum vardı. ilahiyatı bir rahimden çıkarma anlayışı. ayet denen şey yani vahy evladı kocası karısı yapma adeti.

tanri bunu anlamadı. cinsellik başlı başına bir büyüdür. insanın aklını başından alır. hatta cinsellik esnasında aklın 3 te 2 sinin gittiği hadisi vardır.

.......................

tanri elimden geleni yaptım derken doğruyu söylüyor(ben yalancılıkla suçlamıştım bi zamanlar) ancak vahiy değil de yaptığı büyüyü anlamıyor(bunu sonradan anladım) ve mesela bizim kitabımızda - ona büyücü mü diyorlar hitabını da fark edemiyordu.

bilinen dinlerde vahyi rahimlerden çıkarmayan bir tane bile din yok. esasen bu durum islamdan önce de var.

şimdi vahyin sahibinin kelam sıfatını rahimle karıştırmak çok ciddi sorunlara sebebiyet vereceği gibi ilaha kadın demek asla affedilmez sonuçlara neden olur.

edit
    çocuk eşcinsel olsa pedofili olsa ben ebeveyn denene derim ki yine iyi yırttınız.

............................

dünyevi var oluş esnasında elinden geleni yaptığını söyleyen şey yaptığının vahiy olduğunu ileri sürüp büyü yapan ve bunu da ilaha nispet eden gibidir dersek kitabı da tasdiklemiş oluruz zira konu ile ilgili ayet var.

...........................

karşılaştığım bu tanri bu durumu idrak edemediği gibi bi de benimle alay eder gibi her yerde karşıma çıkarınca anladım ki ALLAHU tealadan başka bi ilah olursa bu herşeyden önce (sözüm mecliisten dışarı) gerçekten salak oluyor. tanri kavramı bana göre salakça bi kavramdır. neden? cevabı o kadar basit ki? ben müslüman toprağında büyüdüm de ondan. ingiliz ya da japonya da değil. bu durum faraziye ile değişmeyecek bi şey.
    ......................

şimdi bu tanri elimden gelen diye rahimden çıkanı bana vahiy şeklinde büyü yaparak gösterince bu el nedir sorusunu tevcih ettim. elimden geleni denen anlam ele benzemiyor.

dünyadaki ilahiyata dair sorunları anlamak isteyen bu konuyu çok iyi anlamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 26 Ocak 2020; 21:48:38 >

• Tanrı kelimesini duyunca aklıma; her şeye gücü yeten, her şeyi bilen, mutlak iyi, özgür iradeli, nedensiz, zorunlu, fiziksel olmayan, mekansız, zamansız, değişmeyen ve umursayan bir varlık geliyor. Ayrıca Tanrı üç kişiliğe sahip olsa da bu üç kişi nümerik olarak özdeştirler. Bunun haricindeki Tanrı tanımları benim nazarımda sahte tanımlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teorik olarak ilahı oynayan bi kavram olsa idi ve yaratıcı da oynama ol dese idi ne olurdu?

ilah ol deyince olan şey nedir?

bi kavram ben ilahım dese ve mesela mucize yapsa bu onun mucizesi değildir esasen. zira ilahi kudret ona madem ki beni oynuyorsun oynama ol demiştir.

benim karşıma çıkan kavram da böyleydi. daha ne yapayım diyordu. yani ikna ol vs. şeklinde.

rivayet gereği şeytanın rasulun karşısına çıktığı ve ben alemlerin rabbiyim dediği söylenir.

rasulun de eğer o olsaydın bu kalbi yaratanı bu kalp hissetmez miydi der!!

ben tabi bu derece değil ama çoluğu çocuğu dahi korumayı beceremeyen bir anlam kurgusuna belki yetim öksüz koruyucu derim daha ötesi değil. tanri benim için budur. ancak denklik denen ilahi adalet gereği ilahı oynamanın çok ağır bir de bedeli var ki bunu hatırlatmak için gelmiştim dedim yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.