Kümülatif olmaları neden ortak olmuyor anlamadım.Bilim zaten kümülatif ama felsefede de belirli fikirlerin üzerine konularak ilerlenilmiyor mu ?
Hocam hiçbir felsefeci başka bir felsefeciden esinlenip felsefesini oluşturmaz.Çünkü önemli olan cevap değil sorudur. Soruların da kümülatif olmadığını düşünüyorum. Başarılar
Bilimsel birikim düşünceyi geliştirmeye yöneliktir, soruya verilen cevaplarda bir ilişki aranır. Felsefi birikimde ise soruya verilen cevaplarda bir ilişki aranmaz.
karpuzcu11K
kullanıcısına yanıt
Yani filozofların birbirlerinden etkilenmesi kümülatif özellikten bağımsız mı oluyor ?
februlion
kullanıcısına yanıt
Sorunun tam cevabını bilmiyorum maalesef ama demek istediğim felsefedeki kümülatif yoğunlukla daha ilişkilidir. Mesela Evrenin ana maddesi nedir? Sorusuna cevap veren herkes o soruya bir cevap vermiştir ve cevap yoğunluğunu arttırmıştır birikme(yığılma) olmuştur. Ancak bilimdeki birikim bir araştırmaya başlamadan önce o konuyla ilgili bilgileri kullanmak demektir. Buradan bilimde birikerek ilerleme olduğu sonucuna varabiliriz ancak felsefede böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü felsefede ilerleme yoktur.