Şimdi Ara

Antutu 2015 yılının ilk çeyreğine ait verileri paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Antutu 2015 yılının ilk çeyreğine ait verileri paylaştı

Android platformundaki  popüler sentetik test yazılımlarından Antutu, 2015 yılının ilk çeyreğine ilişkin verileri paylaştı. 160 ülkeden alınan verilerde en iyi performansa sahip 10 cihazın ortalama puanları ve en iyi 5 işlemcinin ortalama puanları gibi bilgiler yer alıyor.

Tabloya baktığımızda yeni amiral gemisi modellerinde kendi çipsetlerini kullanmayı tercih eden Samsung'un ilk iki sırayı aldığını görüyoruz. Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinin hemen arkasından ise HTC'nin Snapdragon 810'lu yeni amiral gemisi One M9 geliyor. Bu noktadan sonra tablodaki rakamlar birbirine oldukça yaklaşırken listede bulunan tek MTK çipsete sahip model Meizu MX4 oluyor, geçtiğimiz yıl test tablolarında lider gözüken model bu yıl Galaxy S5 Avrupa versiyonunu da hesaba katınca beşinciliğe gerilemiş durumda.

İlk 10 cihazın %70'inin Snapdragon çipsetlere sahip olsa da birinci ve ikincilik ile %20 pay alan Exynos işlemciler daha önde gözüküyor. Snapdragon işlemcili cihazları incelersek ise Snapdragon 810, 805 ve 801'li modellerin kendine ilk 10 içinde yer bulduğunu görüyoruz. Snapdragon 810'lu  HTC One M9 modeli ortalama 52709 puana ulaşırken aynı çipsete sahip LG G Flex 2 modeli 48605 puan ile 9. sırada kendine yer buluyor. 

İşlem gücü sıralaması ise Exynos 7420, Snapradgon 810 , Snapdragon 805, Snapdragon 801 ve MT6595 şeklinde listelenmiş. HTC'nin yeni modelleri tanıtılırken diğer yandan LG ve Sony de henüz yeni amiral gemisi modellerini tanıtmadı. 2. Çeyrek içerisinde bu modellerin tanıtılması beklenirken buna bağlı olarak da sıralamanın değişiklikler göstermesini bekleyebiliriz.

• Şu s6 ucuzlasa hemen alıcam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy s5 i üstte göstermek için para almıştır kesin antutu "yazılım" SAMSUNG

• Samsung'un yaptığı sentetik test hilelerini unutmayın. Bu testlerin güvenirliliği noktasında çok ciddi sorunlar var. Benim lg g2 bile çeşitli romlarla 60.000 üzeri alıyor. Donanım aynı donanım değişen ne?
  • Okumayın, Antutu.
  • Ben verilerin güvenli olduğunu düşünmüyorum. Elbette Samsung fazla puan alabilir ancak 10k 15k fark bana inandırıcı gelmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • android olmadığı için listede olmayan iphone antutuda ne yapıyor, puanı kaç acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • exynosun snapdragon 810 dan cpu da çok daha hızlı olduğunu biliyrduk ama grafik performansının da daha iyi çıkması şaşırttı. burdan ekrem71 e selamlar hani m9 gpuda bi adım daha öndeydi z4 eğer exynosla gelmezse bu sene hiç bir telefon samsungla başedemez performansta ama ben yinede xperia arayüzü yüzünden xperia bi cihaz alıcam 810 lıu cihazlara boşa para kaptırmayın sonra pişman olursunuz illa snapdragon diyorsanız bi sene daha bekleyin 820 işlemciler çıksın.artık 22 nmlik sobaların zamanı geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 2 Nisan 2015; 15:48:34 >
  • Gpu ve Cpuda Samsung lider hani adreno 430 daha iyiydi

• Asus zenfone 2 neden yok 4 gb rame noldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Ben verilerin güvenli olduğunu düşünmüyorum. Elbette Samsung fazla puan alabilir ancak 10k 15k fark bana inandırıcı gelmiyor.

14 nm üretim teknolojisi 20 nm ye gore yaklasik %30 daha yuksek performans vaad ediyor bu çerçeveden bakacak olursak 15k fark gayet normal bence. Note 4 de kullanilan 5433 ün s805 yuzunden performansinin kirpildiğini dusunursek s6 nin tek bir varyanti var o da 7420 kullaniyor performans olarak kirpilmasina da gerek olmadigi icin samsung cömert davranmiş :)

• şimdi note 4 de bu sırada olacaktı samsung 64 bit kilidini kapayarak çok büyük ayıp etti 805 adlı ara işlemciyi hiç kullamayacaklardı şimdi iphone 6 plus satışları büyük bir darbe yerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Samsung'un yaptığı sentetik test hilelerini unutmayın. Bu testlerin güvenirliliği noktasında çok ciddi sorunlar var. Benim lg g2 bile çeşitli romlarla 60.000 üzeri alıyor. Donanım aynı donanım değişen ne?

Yok artik hangi g2 60.000 alabilmis voltaj+kernel bas gene 50.000 bellllki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • snapdragon 810 da bulunan adreno 430 gerçekten iyi ama exynos 7420 de kullanılan mali-t760 ın 8 çekirdekli ve 772 mhz hızındaki versiyonu gerçekten dehşet birşey

• Benim anlamadığım s6 ile s6 edge arasında niye bu kadar fark var? Aynı donanım değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cngzmls

Benim anlamadığım s6 ile s6 edge arasında niye bu kadar fark var? Aynı donanım değil mi?

https://www.youtube.com/watch?v=YlV0naJ3ZHo burda da s6 edge geçmiş.belki tam optimize edememişlerdir bir kaç yeni teknoloji var ilerde daha stabil olacaktır.
  • cngzmls C kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle Edge de ekstra yazılımlar ve özellikler var ve bu cihazı ağırlaştırmış.
  • testler işin tuzu biberi, maç sonrası hakemin penaltıyı vermemesini yıllarca tartışan futbol yorumcuları gibi tartışmaya hiç gerek yok.

Bu sonuçlar %100 güvenilir ve tarafsız mı elbette tartışılır ama son kullanıcı bu puanlama performasının farkına bile varmaz. Sadece puan delileri için benim cihaz bu kadar puan alıyor demeye yarar. Senin telefonun kaç mp sorusu bitti artık antutu puanın kaç oldu.

Hangi marka olursa olsun, amiral gemisi (hiç sevmiyorum arkadaş şu söylemi de başka bir şey bulalım artık) bir telefon alırsanız fark hissetmez çok rahat kullanırsınız sizi üzmez. Donanımdan ziyade işin yazılım optimizasyon kısmı da çok önemlidir. Ve artık 2013 den sonra alınacak amiral gemisi telefonlar kullanıcıları uzun süre rahat ettirir. Ama telefonu bir oyun konsolu, bir statü objesi, hava atılacak bir cihaz, aksesuar olarak görenlere birşey diyemem :)
  • hileci samsung gene birinci olmuş

• canguler917 kullanıcısına yanıt
    adreno 430 ve mali t760 mp8 tamamen ayni gucte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.