Şimdi Ara

AOBP geri geldii! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
910
Cevap
6
Favori
28.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sertacxx

yorumların hepsini tam okuyamadım. Söylemek istediklerim şunlar; ben fen lisesinde okudum, sınavlarda çıkan sorular gerçek anlamda zordu matematik soruları olimpiyat soruları ve çok uzun işlemler vede sıralı formüller gerektiren sorulardı diğer derslerde aynı şekilde. Benım duz liseden arkadaşlarımda vardı onların olduğu sınavları kalem oynatmadan 10dk da rahatlıkla yapıyordum. Onlarda yapıyordu sınavda ve 90 uzerı alıyordu cogu kısı. Ben o zor sınavdan gecer notu 1 hafta çalısarak alıyordum. Şimdi adalet adalet diye bagıranlar. Ben bu kadar zor sınavlara gırıp dıploma notumu zar zor 62 yapmısım bu obp ile hesaplanırsa benım o zor sınavlara gırmemın bu kadar kasmamın ne anlamı kalır ben alıcam 38 puan. Duz lısede okuyan adam o kadar kolay sorularla alıcak 55 uzerı puan. Adalet bu mudur?

hocam sen o düz lisedeki arkadaşını rahatlıkla geçebilirsin o kadar zor soruluyorsa iyi eğitim varsa

okul puanı kaldırılsın veya çok az etkilesin haksızlık olmaz. düz lise mezunuyum okul kolaymıdır bilemem çok vasat bi puanla bitirdim takmadım. yıldız teknikteyim çok şükür ama okul puanı etkisi olmasaydı istanbul teknikte olucaktım. 12-13 yaşında oksye çalışmadım diye hayatım değişicek . fen lisesi zor anadolu lisesi zor kabul ediyorum da liseye o kadar çalışanlar okul puanı yüzünden mi çalışıyo bırakalım iyi eğitim verildiği için çalışılınsın.Fuck the Sistım

• dediğim gibi bu sacmalık olursa ben gecen seneye gore 31 puan dusuk alacagım. Bunun adaletı nerde? Gıderdım duz lıseye babalar gıbı alırdım tam puanı gırerdım ıstedıgım bolume. Ben bu yuzden bu sene 10bıne gıremezsem adaletın ben taa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Zihinbaz

quote:

Orijinalden alıntı: KAOSEM

quote:

quote:

Bir yıl ertelenirse 12-13 puan gelicek..

kaç bin demek

tamamda 4 yıl fen lisesinin derdinide ben çektim

bende fen lisesinden mezun oldum bu sene.
    ne demek istedin onu anlamadım dostum

Uğraştığımız dersler sınavlar egolarını tatmin etmek isteyen hocalar sabah etüdleri gece etütleri devlet okulu olmasına rağmen verdiğimiz paralar... Diğerlerinden bi farkımız olmalı diye düşünüyorum..

• bi kişi düzgünce açıklayabilir mi şimdi olayı bu sene uygulanacak mı bu sistem yoksa seneye mi başlıcak ?
  • Şunu söylemek gerekiyor fen liseleri aobp istemede haklı ama bu aobp nin haklı olduğu anlamına gelmiyor doğu daki fen lisesi ile istanbul daki fen lisesinin arasında bile haksızlık var aobp açısından tecrübeli öğretmen doğuda çalışmak istemez ve yetersiz oğretmenlerin eğitimi ile doğu da ki öğrenciler başarısız oluyor ve burdan darbe aldıkları yetmiyormuş gibi birde aobp den darbe alıyorlar herkes kendi penceresinden bakıyor ve tam olarak göremiyor olayları Obp ve Aobp kaldırılmalı eğitim eşit şartlarda verilmeli o zaman Adelet yerini bulur

• quote:

Orijinalden alıntı: hackingmem

Şunu söylemek gerekiyor fen liseleri aobp istemede haklı ama bu aobp nin haklı olduğu anlamına gelmiyor doğu daki fen lisesi ile istanbul daki fen lisesinin arasında bile haksızlık var aobp açısından tecrübeli öğretmen doğuda çalışmak istemez ve yetersiz oğretmenlerin eğitimi ile doğu da ki öğrenciler başarısız oluyor ve burdan darbe aldıkları yetmiyormuş gibi birde aobp den darbe alıyorlar herkes kendi penceresinden bakıyor ve tam olarak göremiyor olayları Obp ve Aobp kaldırılmalı eğitim eşit şartlarda verilmeli o zaman Adelet yerini bulur

+999999
  • şuan sadece teklif aşamasında. Eğer ki teklif mecliste kabul görür geçer ise bu konu yasalaşır. Çünkü yasa ile bunlar belirleniyor. Fakat biz şuan ki kılavuza göre hareket etmek durumundayız ve o kılavuzda da obp etkili. Kısa sürede netliğe kavuşur bu konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanKrunic

şuan sadece teklif aşamasında. Eğer ki teklif mecliste kabul görür geçer ise bu konu yasalaşır. Çünkü yasa ile bunlar belirleniyor. Fakat biz şuan ki kılavuza göre hareket etmek durumundayız ve o kılavuzda da obp etkili. Kısa sürede netliğe kavuşur bu konu.

Doğru diyorsun ama az önce klavuzu indirdim değişmiş tüm Obp ler Aobp olmuş niye duyurusunu yapmadılar anlamıyorum

• Doktor bu ne ? :
    http://osym. gov.tr/dosya/1-60137/h/2012osyssistemkilavuz6287kanun-29520121600.pdf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

şuan sadece teklif aşamasında. Eğer ki teklif mecliste kabul görür geçer ise bu konu yasalaşır. Çünkü yasa ile bunlar belirleniyor. Fakat biz şuan ki kılavuza göre hareket etmek durumundayız ve o kılavuzda da obp etkili. Kısa sürede netliğe kavuşur bu konu.

Doğru diyorsun ama az önce klavuzu indirdim değişmiş tüm Obp ler Aobp olmuş niye duyurusunu yapmadılar anlamıyorum

Aobp obp farki var mi ki ya?

• Anadolu ve fen liselerini ciddi anlamda zor duruma düşürecek bir uygulama ama kimsede kusura bakmasın herkese eşit davranılmali ve eşit katsayı olmalı.o liselerde illaki zor soru olcak diye bı zorunluluk yok.ustelik öğretmenleri daha kaliteli

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar

quote:

quote:

Aobp obp farki var mi ki ya?

Obp diploma puanın önce 5 ardından 0.12 ile çarpımının sonucu Aobp ise buna ek olarak okuldan gelen ve okuldan okula değişen puanın eklenmiş halidir ve sıralamayı çok çok fazla değiştirir 2012 Osym nin klavuzunda hep Aobp geçiyor ve iki gün önce Obp diye geçiyordu sessiz sedasız değiştirildi

• Ben bilmiyorum nedir şimdi bu ben ygs'ye göre okul 3. falanım karneye göre 16.yım.Benim işimemi gelecek ne olacak?
  • sadece önerge verilmiş, belli değil daha.
  • ÖSYM'den resmi açıklama yoksa insanları kandırmanın alemi yok.2-3 gün kala bu kadar büyük bir şey yapacakalarını sanmıyorum.Sınava 2-3 gün kala Ali Demir TRT1'de konuşmuştu ve böyle bir şeyin yanından dahi geçmedi(OBP AOBP'ye dönüşçek vs.).
    NOT:OBP banada en az 7-8 puan vurdu
    NOT2:Belli özel okullar hariç diğer özel okullarda sınav sorularının dağıtımı engellense çok güzel olacakta onlar şimdi e-imza ile uğraşıyorlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DryWeather -- 20 Haziran 2012; 21:52:26 >
  • quote:

quote:

Arkadasım yanılıyorsun. Muhtemelen daha önce yayınlanan kılavuzu indirdin. Burdan indirwww.osym.gov.tr/belge/1-13479/2012-osys-kilavuzunun-6287-sayili-kanuna-gore-duzenlenm-.html burda hala obp hesaplanacak diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: IIFINISHII

ÖSYM'den resmi açıklama yoksa insanları kandırmanın alemi yok.2-3 gün kala bu kadar büyük bir şey yapacakalarını sanmıyorum.Sınava 2-3 gün kala Ali Demir TRT1'de konuşmuştu ve böyle bir şeyin yanından dahi geçmedi(OBP AOBP'ye dönüşçek vs.).
    NOT:OBP banada en az 7-8 puan vurdu
    NOT2:Belli özel okullar hariç diğer özel okullarda sınav sorularının dağıtımı engellense çok güzel olacakta onlar şimdi e-imza ile uğraşıyorlardır

Resmi olan klavuz değil mi arkadaşım şu an klavuzda aobp yazıyor ve osym bunu baz alarak çalışıyor ama iki gun once ki Klavuzda böyle bir şey yoktu açıklama yapılmadan böyle bir şey yapılması gerçekten çok çirkin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir yıl ertelenirse 12-13 puan gelicek..

kaç bin demek

tamamda 4 yıl fen lisesinin derdinide ben çektim

bende fen lisesinden mezun oldum bu sene.
    ne demek istedin onu anlamadım dostum

Uğraştığımız dersler sınavlar egolarını tatmin etmek isteyen hocalar sabah etüdleri gece etütleri devlet okulu olmasına rağmen verdiğimiz paralar... Diğerlerinden bi farkımız olmalı diye düşünüyorum..

Kesinlikle. Keşke fen lisesinde okumasaymism dedim. Ozguven kalmadi. Fen lisesi her turlu vurdu bana

• şimdi ali demir çıkacak edebiyat sınavında test iptal şiir yazın diyecek ben de serdar ortaçtan-dansöz ü yazıp verecem

bu kaçıncı değişiklik oldu la ben sayamıyorum artık
  • Geçen sene bana aobp'li sistemde 75 üzerinden 70-71 puan arası bir puan geldi.Şimdi eğer yine aobp uygulanırsa tahmini 60 üzerinden kaç puan gelir ?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.