Şimdi Ara

AOC 24G2U 24' 1ms 144Hz Kullananlar Bakabilir Mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
7
Favori
27.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende n11 de 11.11 kampanyasında aldım, sol üst köşede sadece tam karşısından bakınca siyah tonlarında yeşil ~ kırmızı yanan 1 adet sıkışmış piksel çıktı.(diğer renklerde sorun yok.) Ürünün kablolarının vs. poşetini yırtarak açmıştım. Satıcıyıda sorunu mesaj attım, bakalım ne olacak. Satıcıdan değişim istedim. (kuponla aldığımdan dolayı)

1 piksel yüzünden içime burukluk hissi oturdu :/ Arkadaşımada aldığım(Aynı satıcıdan, Onda bir sorun yok) ve forumdada tavsiye ettiğim monitördür ama alacak arkadaşlara tavsiyem ölü piksel kontrolü yapıp yollayan yerlerden almaya çalışsınlar monitörü.

Oyun deneyimi: Bana göre gayet iyi,
    Göz yorgunluğu: Astigmatım var ve uzun zaman bilgisayara bakınca uzağa odaklanamama sorunları var, fakat 5-6 saattir ekrana bakıyorum ne göz yorgunluğu,ne yanma hissi vs. oluşmadı.
    Ghosting: Hafif var.(benim gözlemim)(Monitör oyun modunda değil.)

Gsync aktif, 144hzde apex legendste bir sorun yaşamadım[apex oynayan arkadaşlara tavsiye: oyunda vsync modunu adaptive değil, disabled yapsınlar. adaptive modda anlık 144 den yüksek fps aldığınızda görüntüde bozulma olabiliyor(monitör 144 den yukarı çıkmıyor tabiiki((Oyun menüsünde anlık herzi görmeye yarayan seçenek var.Oradan baktım.)), nvidianın gsync compatible durumundan dolayı oluşuyor olabilir.), disabled yapınca gsync aktif ve max fps limiti 144 oluyor.], fps 30-40'lara düşmedikçe bir sorun yok.

Renkler konusunda ve görüş açısı konusunda endişeniz olmasın, gayet güzel seviyede renk doygunluğu var. TN yanına yaklaşamaz, net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 14 Kasım 2019; 1:23:48 >

• Görkem Berat kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. İncelemeni bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de mevcut olarak kullandigim Msi G24c modelini satip bu monitorden almayi dusunuyorum. Geçmeye deger mi sizce?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yusuf712 Y kullanıcısına yanıt
    hocam ne kadara aldınız?
  • Merhaba, bende almayı planlıyorum. Ama incelemelerde monitöre yanlardan bakınca renk kaybı olduğu söyleniyor. Tabi TN kadar kötü değildir, ama bu monitörü kullananlar yanlardan bakınca gözle görünür derecede renk kaybı, kararma oluyor mu? Panel üreticisi Panda imiş, bu üreticinin panelleri hakkında iyi yorumlar okumadım. İlerleyen yıllarda sıkıntı çıkartmaz herhalde. Bir de parlaklık 250 imiş, bazıları karanlık falan diyor. Parlaklığı güneşli odada sıkıntı çıkartıyor mu? Ayrıca siyahlar siyah olarak mı gözüküyor yoksa gri mi?
  • lorenzen L kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,1111/555 kuponla almıştım. fakat yeni bir üründe üstüne bir ton uğraşıp aldığım kuponla ürünü alınca kendimi yenemeyip iade talebinde bulundum. Sağolsun aldığım firma doğrudan iade talebimi oluşturmamı söyledi,Telefonda, kendilerine kablo poşetlerinin tek açımlık olduğunu ve yırttığımı söyledim, onlatda bana kablo poşetlerinin yırtılmasının olağan olduğunu ( açmak için yırtmak gerekiyordu) söyledi. İade sürecinde şimdilik sorun yok gibi görünüyor. İade için şuanda yolda. Gelişmeleri buradan yazarım. İşlemlerden sonra firmanın adını olumlu veya olumsuz bildiririm sizede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 15 Kasım 2019; 23:57:52 >
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    LG 75 Hz ultra wide monitör vardı sattım satmaz olaydım.
    Bu 3. Monitörüm aldığım ilk 2. Sı iade edildi.

1. Acer = ölü piksel cikti oyun modu gibi bişey vardı açınca ekran çok karariyodu malzeme kalitesi orta
    2 Samsung cfg73 aldım ilk başta herşey harikaydı malzeme kalitesi görüntü renkler gözü yormamasi ancak altiktan
    2 saat sonra 1 ölü piksel
    12 saat sonra 2. Ölü piksel

Dedim herhalde sırayla ölecek bunlar iade ettim
    3. Aoc 24g2u monitör aldım
    Bu monitöre iyi diyen daha önce monitör değil elektronik hiç birşey almamıştır bence tam bir çin malı
    Malzeme kalitesi berbattı displayport kablosunu taktım tanımadı yuvasına baktım kaymış tornavidayla az düzelttim taktım oldu ancak çıkarıp takınca gene oluyor.
    Yanlarda ilk iki monitöre göre renkleri bozuluyor sanki tn panel acerde böyle bişey yoktu mesala bu 3. IPS monitörüm ilk defa böyle bişey gördüm.
    Bak bu monitör garantisi bittiği anda çatlar ben size diyim çünkü çok belli malzemesi dandik.

Ya ne alacam diye sorabilirsin inan bende bilmiyorum.Artik ifadeden sıkıldığım için etmiyecem gibi yoksa LG monitörü 144 Hz olsun diye sattigima pişmanım.Aldigim monitörlerin IPS va hepside gtg sı 7 MS idi. Artık ondanmi bilmiyorum ama 75 hzden geçince LG bin hiç de öyle bariz fark yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatyaspor -- 16 Kasım 2019; 4:44:31 >

• Artık neredeyse bütün elektronik ürünlerin çin'de üretildiğini biri malatyaspor isimli arkadaşa anlatsın lütfen
    24g2u budget bir ürün. Fiyatına göre süper malzeme kalitesi olmayacağı zaten aşikar.
    Sizin bütçeniz yüksekse aorus, LG, viewsonic, asus gibi ürünler tercih edin.

Edit:

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Panel lottery diye bir olay var, ölü pixel bi size çıkmıyor merak etmeyin. Yabancı forumları, alışveriş sitelerini incelerseniz eğer orda da görürsünüz bu tarz sorunları. Üstelik flagship monitör ürünlerinde bile ölü pixel, ışık sızması gibi olaylar çok sık rastlanmaktadır. Bu tamamen ürünü satın alan kişinin şansına kalmış bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crawlers -- 16 Kasım 2019; 12:50:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malatyaspor

LG 75 Hz ultra wide monitör vardı sattım satmaz olaydım.
    Bu 3. Monitörüm aldığım ilk 2. Sı iade edildi.

1. Acer = ölü piksel cikti oyun modu gibi bişey vardı açınca ekran çok karariyodu malzeme kalitesi orta
    2 Samsung cfg73 aldım ilk başta herşey harikaydı malzeme kalitesi görüntü renkler gözü yormamasi ancak altiktan
    2 saat sonra 1 ölü piksel
    12 saat sonra 2. Ölü piksel

Dedim herhalde sırayla ölecek bunlar iade ettim
    3. Aoc 24g2u monitör aldım
    Bu monitöre iyi diyen daha önce monitör değil elektronik hiç birşey almamıştır bence tam bir çin malı
    Malzeme kalitesi berbattı displayport kablosunu taktım tanımadı yuvasına baktım kaymış tornavidayla az düzelttim taktım oldu ancak çıkarıp takınca gene oluyor.
    Yanlarda ilk iki monitöre göre renkleri bozuluyor sanki tn panel acerde böyle bişey yoktu mesala bu 3. IPS monitörüm ilk defa böyle bişey gördüm.
    Bak bu monitör garantisi bittiği anda çatlar ben size diyim çünkü çok belli malzemesi dandik.

Ya ne alacam diye sorabilirsin inan bende bilmiyorum.Artik ifadeden sıkıldığım için etmiyecem gibi yoksa LG monitörü 144 Hz olsun diye sattigima pişmanım.Aldigim monitörlerin IPS va hepside gtg sı 7 MS idi. Artık ondanmi bilmiyorum ama 75 hzden geçince LG bin hiç de öyle bariz fark yoktur.
    Teşekkür ederim hocam, görüş açıları gerçekten darmış. Ben aslında LG 27GL850-B modelini bekliyordum, ama kontrastı 735:1 çıkınca hayal kırıklığına uğradım. Diğer 2K monitörlere de baktım FI27Q gibi ama onun da tepki süresini pek beğenmemiştim. Sonra zaten Reddit'de AOC 24G2U modelini gördüm çok övüyorlardı, kontrastı 1500:1 idi. Bende dedim ki madem 2K'da dosdoğru model yok bari bunu alayım hem uzun yıllar ekran kartı değiştirmeden yüksek FPS alırım 1080P'de diye düşünüyordum ama bununda görüş açısı darmış.

LG 27GL850-B modeli çıkınca sonunda dosdoğru bir monitör çıktı diyoruz ama sonra bir bakıyorsun kontrastı 735 : 1.

• quote:

Orijinalden alıntı: crawlers

Artık neredeyse bütün elektronik ürünlerin çin'de üretildiğini biri malatyaspor isimli arkadaşa anlatsın lütfen
    24g2u budget bir ürün. Fiyatına göre süper malzeme kalitesi olmayacağı zaten aşikar.
    Sizin bütçeniz yüksekse aorus, LG, viewsonic, asus gibi ürünler tercih edin.

Edit:

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Panel lottery diye bir olay var, ölü pixel bi size çıkmıyor merak etmeyin. Yabancı forumları, alışveriş sitelerini incelerseniz eğer orda da görürsünüz bu tarz sorunları. Üstelik flagship monitör ürünlerinde bile ölü pixel, ışık sızması gibi olaylar çok sık rastlanmaktadır. Bu tamamen ürünü satın alan kişinin şansına kalmış bir durum.
    qp bilişim den aoc 24g2u satın aldım ölü pixel ile geldi değişim için yolladım. Rica ettim test edip yollarmısınız diye kabul ettiler değişim ürünü bugün elime ulaştı ölü pixel yok ama bu üründede ışık sızması var.qp ye tekrar mail attım.Bekliyorum.AOC 24G2U 24" 1ms 144Hz Kullananlar Bakabilir Mi?
    Not:qp yaklaşık 24 dakika sonra geri dönüş yaptı tekrar değişim kabul edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakuy -- 16 Kasım 2019; 20:11:33 >

• İncehesaptan aoc 24g2u aldım bugün geldi. Ekranın sol köşesinde böyle bir karartı var acaba ölü pixel mi yoksa içinde kir falan mı var ? iade etsem değişim yaparlar mı ? monitör güzel ama bu canımı sıktı.

AOC 24G2U 24" 1ms 144Hz Kullananlar Bakabilir Mi?
    AOC 24G2U 24" 1ms 144Hz Kullananlar Bakabilir Mi?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 16 Kasım 2019; 21:57:58 >

• crawlers kullanıcısına yanıt
    Tam bir çin malı derken kastettigimi anlarsınız diye düşündüm Yanılmişım. Daha açık konuşayım size aynı FİYAT aralığında olan bu üç monitör arasında bariz kalite yetersizliği mevcut yani kablolarindan tut da paneline en kötüsü AOC
    Daha da açıklayım sana malzeme kalitesi siralayım anlamıyorsun çünkü

Malzeme kalitesi 10 üzerinden
    samsung cfg73. 10/8
    Acer ....bip. 144 Hz IPS. 10/5
    AOC 24g2u. 10/3
    Hea AOC un Türkiye distribütör firmasının CEO susun galiba sahiplenmişsin markayı beğenmiyorsan git daha pahalı olanı al diyorsun.Bu Sana düşmez istediğimi alırım ve eleştirim.Çünkü benim gibiler değilde senin gibiler oldukça daha bu ülkeye daha çok ikinci sınıf çin malı dayarlar.O söylediğin monitörleri de alacak paran varsa bu konuda takılma git o monitörlerin konularına bak.

• crawlers kullanıcısına yanıt
    Tam bir çin malı derken kastettigimi anlarsınız diye düşündüm Yanılmişım. Daha açık konuşayım size aynı FİYAT aralığında olan bu üç monitör arasında bariz kalite yetersizliği mevcut yani kablolarindan tut da paneline en kötüsü AOC
    Daha da açıklayım sana malzeme kalitesi siralayım anlamıyorsun çünkü

Malzeme kalitesi 10 üzerinden
    samsung cfg73. 10/8
    Acer ....bip. 144 Hz IPS. 10/5
    AOC 24g2u. 10/3
    Hea AOC un Türkiye distribütör firmasının CEO susun galiba sahiplenmişsin markayı beğenmiyorsan git daha pahalı olanı al diyorsun.Bu Sana düşmez istediğimi alırım ve eleştirim.Çünkü benim gibiler değilde senin gibiler oldukça daha bu ülkeye daha çok ikinci sınıf çin malı dayarlar.O söylediğin monitörleri de alacak paran varsa bu konuda takılma git o monitörlerin konularına bak.

• Aoc ve acerbip dediğin modeller aynı panele sahip sevgili malatyaspor. Diğer örnek verdiğin ise va panel ve curved bir monitör farklı kategoride.
    Daha neyin ne olduğunu bilmeden gelmişsin işkembeden sallıyorsun konuda.

Ben monitöre sahip bile değilim, banane aocdan şundan bundan. Bilip bilmeden salladığın için o şekilde yazdım sana.
    Ama anladım ki seninle polemiğe girmem yanlış oldu, baksana yazmasını bile beceremiyorsun.
  • byeblade kullanıcısına yanıt
    Benimki de böyleydi ölü pixel gibi değil leke gibiydi QP bilişimden almıştım geri yolladım değiştirdiler yenisi henüz elime ulaşmadı umarım onda bir sıkıntı olmaz.
  • Bugia B kullanıcısına yanıt
    o zaman bende göndereyim. incehesaptan aldım bakalım değişim süreci nasıl işleyecek. acaba iade edip qp den mi alsam ? sende değişim süreci nasıl işledi ?
  • byeblade kullanıcısına yanıt
    Ben test ettirip almıştım aslında durum böyle olunca yazdım söyledim gönderin kontrol edelim dediler geçen pazartesi göndermiştim Perşembe günü değişimini yaptılar ve gönderdiler yenisinin de kontrol edip göndermelerini rica ettim yarın elime ulaşacak umarım tekrar bi sıkıntı olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malatyalı arkadaş sayesinde konu monitör incceleme ve tavsiye olayından çok kötü-kötü değil olayına dönmüş. 1,5 aydır kullanıyorum. Bana da malzemesi gayet zarif ve kaliteli gelmişti. Tasarımı zaten çok güzel. Menüsü biraz ucuz gözüküyor ama Türkçe olması güzel. Ben de Viewsonic monitörleri incelerken malzemeleri çok kalitesiz gelmişti. Biraz göreceli bir kavram olabilir. Keza Samsung'un da tasarımları hoşuma gitmiyor.
  • İPS panel bir oyuncu monitörü alınacaksa Asus VG279Q'yu öneririm.
    Mükemmel renk ve görüntü kalitesi var. Aynı zamanda 3 ms GTG süresi ile de oldukça hızlıdır. 27" olması 1080p için bir dezavantaj oluşturmuyor.
    21 kasım efsane cuma indirimleriyle bu monitörü almalısınız bence. Film izlemek,oyun oynamak için oldukça uygun. Zaten rtings.com sitesinde yaklaşık 8 aydır en iyi freesync oyunuc monitörü ödülünü elinde bulunduruyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.