Şimdi Ara

AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
15
Favori
74.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Msi gtx 1660 super x gaming grafik kartı ve Ryzen 5 3600 cpu ve 2X8 3000hz RAM ile kullanıyorum. Bütün oyunlarda harika çalışıyor Freesync özelliği Nvidia kart ile. Destiny 2'de PVP maçlarda aşırı farketti 144hz + Freesync. Sistem zorlayıcı Metro Exodus Gears 5 vb tarzı oyunlarda da ULTRA ayarlarda akıyor gidiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ramaray R kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı kart var i5 9400f ile kullanıyorum. Monitörde mbr modu bende 0 ve kapalı bunu nasıl 1 yapabilirim ve extra ayarlarındaki çözünürlük y.frekans d.frekans bölümüne tuşlarla giremiyorum burayı nasıl ayarlıyoruz ?
  • Lahmacun Küreği kullanıcısına yanıt
    Mbr modunu açmak için Freesync kapalı olmalı. O frekans işini de bilmiyorum. Varsayılan ayar herhalde.

• Konuda gerçek 8 bit denmiş ama 6+frc.

Ürününde color banding olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 22 Ocak 2020; 22:16:17 >
  • ShadyMM kullanıcısına yanıt
    Alıntı yapılan incelemede öyle yazıldığı için konu sahibi 8 bit yazmıştı, sonraki sayfalarda başka birisi daha belirtmişti durumu. Yeni çıkan C serisi IPS monitörleri de gerçek 8 bit değil AOC'nin.
    "Color banding" var ama aynı dönemde piyasaya çıkan 144HZ VA monitörlere nispeten az, yani her videoda veya oyunda görünmüyor ama bazılarında dalga dalga net belli oluyor. Daha pahalı olan MSI MAG serisindeki monitörlerde çok daha fazla meselâ.
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Nvidia yeni serilerde bu sorun varmış. Bende de var AMD ve banding var. Nvidia forumlarında win 10 1809 la beraber bu sorun başladı yazmışlar. Bazıları 1607 sürümünde sorun yok falan demiş. Acaba diyorum 1607 gerçekten sorunsuz mu banding konusunda ?
  • Genelde koyu renklerde ekran kalp atışı gibi oluyor. Bilmiyorum nasıl tarif edebilirim. Mesela Counter ve FM'in anamenüsünde genelde koyu renklerde kalp ritmi gibi atıyor gibi geliyor o renk. Ne ayarı yapmam gerek acaba?
  • bekko33 kullanıcısına yanıt
    Freesync açık olduğunda özellikle ana menülerde ani parlaklık değişiklikleri oluyor, herhalde bahsettiğiniz durum bu.
  • Duvara monte etmeyi düşünüyorum da nasıl bir apart uygun olur acaba bilen var mı?
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 21:41:52 >
  • Bende Freesync özelliğini kullanamıyorum. Sorun şundan kaynaklanıyor monitör menüsü üzerinden ekrana hani kaç Fps aldığınızı gösteren kırmızı yazıyı açtığınızda eğer Freesync kapalı ise o değer sabit 144'de kalıyor fakat Freesync açık ise sürekli dalgalanma yapıyor ani iniş çıkışı da görüntü üzerinde ışığın pırpırlaması, ince ince yanıp sönmesi gibi bir şey oluşturuyor. Bu şekilde ben nasıl kullanayım Freesync özelliğini?
  • ExEcuTor61 kullanıcısına yanıt
    O kırmızı yazı - gösterge fpsyi değil ekranın kaç hz'de çalıştığını (tazeleme hızı) anlık gösteriyor. Ayrıca onu komple kapatabiliyorsunuz. Gsync - Freesync tüm monitörlerde o rakam inip çıkar fps'ye bağlı olarak. Şu pırpırlanma olayının videosunu çekip koyarsanız daha net anlaşılır.

Benim GTX1660 super grafik kartıyla display port kablosuyla bağlı herhangibir sorun yaşamıyorum, Örneğin fps 48 altına düştüğünde otomatik tazeleme hızını 96'ya çıkarıp görüntünün akıcı halde devam etmesini sağlıyor.

Monitörün sitesinden Gmenu adlı yazılımı indirip monitör ve ekran kartı sürücüsü üzerinden gsync açıp (kart nvidia 1000 serisi ve uzeriyse destekliyor Freesync bu arada) bi de öyle deneyin. Monitor üzerindeki berbat düğmelerle uğraşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramaray -- 1 Şubat 2020; 18:7:5 >
  • SMTZHR kullanıcısına yanıt
    Şu anda 27 inç monitöre geçme isteğiniz var mı?

Yazı okuma hususunda söyledikleriniz önemli. Ben de monitör arayışı içindeyim. Fakat oyundan daha çok yazı önemli benim için. Teşekkür ederim.

• abdullah b. abdullah kullanıcısına yanıt
    Yok hocam oyun oynayan biri için 24" gayet büyük ve ideal bundan üsttü gözü yorar. Ama film veya başka şeyler için kullanılacaksa 27" daha zevkli olur
    O zaman 27 inch 2k (qhd) IPS monitör alın. 144hz ve Freesync olanları da var.

• leventserdar kullanıcısına yanıt
    Evet tam olarak bahsetmeye çalıştığım şey pırpırlamaydı. FreeSync'i CS ve FM'de kapatınca sorun düzeldi. Çok teşekkür ederim.
    Aklıma takılan birşey var: 27 inç 2k monitörde 1080p video izlendiginde görüntü bozuluyor mu? Netliği nasıl? Çünkü mevcut videoların geneli 1080p.

Ofiste 2k monitor kullanıyorum. 480p bile izleniyor. Yok bir sıkıntı..

:) nasıl olmaz diyesi geliyor insanın.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.