Şimdi Ara

AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
15
Favori
74.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parlaklık

Kontrast: 50
    Parlaklık: 70

Eco: Standart
    Gamma 1
    Renk ayarı sıcak

Bende en sorunsuz görüntü şimdlik böyle oldu, parlaklığı açtığımda filmdeki beyaz sahneler alt yazı ile birleşip alt yazıyı görmüyordum. Gözümü de öyle çok yormuyor. Ayaları ekran üzerinden yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 5 Ocak 2020; 20:12:49 >
  • Monitörü yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Bir önceki sayfada yazdığım ilk izlenimlerin ardından cihazın ayarlarını doğru düzgün yapmayı başardım gibi. Baya keyifli hale geldi, paylaşmak isterim:

- Şu siteden custom renk profil dosyasını (ICC PROFILE) indirin ve windows default renk profili ile değiştirin. Bu profil seçili olsun, internette var detaylı anlatımı renk profili nasıl değiştirilir vb. vb.

- Cihazın SÜRÜCÜSÜNÜ değiştirmeniz gerekmiyor. Sadece bu ICC renk profilini aktif etmeniz yeterli.

- Yukarıdaki düzeltilmiş renk profilini yükledikten sonra manuel olarak RGB ayarlarını şu şekilde yapın. (NOT: Cihazın web sayfasındaki G-MENU DRIVER kurup kullanmanızı tavsiye ederim o korkunç düğmelerle tek tek uğraşmamanız için. Şuradan: G-MENU DRIVER indirecekseniz. Keyfinize kalmış monitör üzerinden de ayarlanıyor.)

Color Temp= User
    R= 50
    G= 42
    B= 33

Overdrive= Medium/Strong (Bazı oyunlarda medium kimilerinde strong olarak ayarlanınca daha iyi oluyor)

FreeSync= On (NVIDIA kartlarda çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Monitör üzerinden aktif edip NVIDIA menüsünden GSYNC açıyorsunuz devreye giriyor. Test etmek için NVIDIA sitesinden PENDULUM denen uygulamayı indirin bi bakın derim)

Refresh rate (Windows setting)= 144Hz (Mutlaka 144hz olarak ayarlayın)

GAMMA AYARI: 1 (3 yapılırsa kontrast daha yükseliyor ancak bu kez detaylar kayboluyor)

BRIGHTNESS - CONTRAST: Ortam ışığına göre keyfinize göre ayarlayın. Benim kontrast 50'de. Aydınlık ortamda brightness 60 civarı, karanlık ortamda 20-40 arası.

METİN OKUNURLUĞU: Ben ofiste sürekli 2k APPLE LED CINEMA kullandığım için font netliğini - keskinliğini yetersiz buldum. Bir başka deyişle sadece yazmak çizmek için TN ve IPS paneller daha uygun 1080p için. Gözleri kollamak için yapılabilecek iki şey ise Windows içinden clear type ayarlarını yapmak ve Windows 10'daki karanlık modu kullanmak. Windows 10 gece bi saatten sonra gözler yorulmasın diye otomatik ekranı sarartıyor, onu da kapatın.

ERGONOMİ: Yükseklik ve açı ayarları mevcut. İçinden gayet yeterli HDMI ve DISPLAYPORT kabloları da çıkıyor.

ÖZETLE:

Ben oturup çok hızlı FPS multiplayer oynamam, test edemedim. (CS, Battlefield, Modern Warfare vb vb vb) Ancak diğer bütün oyunlarda oyunlar adeta YAĞ gibi akıyor ve renkler, kontrast, siyahların siyah olmasıyla MUHTEŞEM bir görüntü elde ettim. GSYNC - FREESYNC cidden çok şey katıyor akıcılığa.

AOC C24G1'de 144hz avantajıyla takılmadan siyahların siyah göründüğü bir ekran da FİLM, YOUTUBE, NETFLIX vb vb izlemek de son derece keyifli.

GEREKLİ AYARLAR YAPILDIĞI TAKDİRDE gayet BAŞARILI bir fiyat-performans monitörü.

SON NOT: Türkiye'de AŞIRI KAZIK YİYORUZ. Cihazın ABD satış fiyatı örneğin Amazon'da sadece 144 DOLAR!!! Bazı yerlerde 120 küsür DOLARA kadar düşmüş. Şaka gibi :) Yeni çıkan modelleri bilmiyorum ama 1300 küsür liraya Vatan indiriminden almıştım, bu özelliklerde en makul fiyatlı olan buydu.

Herkese iyi oyunlar, eğlenceler :)

• ramaray R kullanıcısına yanıt
    Elinize emeğinize sağlık. Ayar isteyenler kullana bilirler. Cihazı bir yıldan daha uzun süredir kullanıyorum bu kadar detaya inmemistim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramaray

Monitörü yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Bir önceki sayfada yazdığım ilk izlenimlerin ardından cihazın ayarlarını doğru düzgün yapmayı başardım gibi. Baya keyifli hale geldi, paylaşmak isterim:

- Şu siteden custom renk profil dosyasını (ICC PROFILE) indirin ve windows default renk profili ile değiştirin. Bu profil seçili olsun, internette var detaylı anlatımı renk profili nasıl değiştirilir vb. vb.
    https://pcmonitors.info/reviews/aoc-c24g1/#Calibration

- Cihazın SÜRÜCÜSÜNÜ değiştirmeniz gerekmiyor. Sadece bu ICC renk profilini aktif etmeniz yeterli.

- Yukarıdaki düzeltilmiş renk profilini yükledikten sonra manuel olarak RGB ayarlarını şu şekilde yapın. (NOT: Cihazın web sayfasındaki G-MENU DRIVER kurup kullanmanızı tavsiye ederim o korkunç düğmelerle tek tek uğraşmamanız için. Şuradan:https://eu.aoc.com/tr/gaming-monitors/c24g1/support G-MENU DRIVER indirecekseniz. Keyfinize kalmış monitör üzerinden de ayarlanıyor.)

Color Temp= User
    R= 50
    G= 42
    B= 33

Overdrive= Medium/Strong (Bazı oyunlarda medium kimilerinde strong olarak ayarlanınca daha iyi oluyor)

FreeSync= On (NVIDIA kartlarda çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Monitör üzerinden aktif edip NVIDIA menüsünden GSYNC açıyorsunuz devreye giriyor. Test etmek için NVIDIA sitesinden PENDULUM denen uygulamayı indirin bi bakın derim)

Refresh rate (Windows setting)= 144Hz (Mutlaka 144hz olarak ayarlayın)

GAMMA AYARI: 1 (3 yapılırsa kontrast daha yükseliyor ancak bu kez detaylar kayboluyor)

BRIGHTNESS - CONTRAST: Ortam ışığına göre keyfinize göre ayarlayın. Benim kontrast 50'de. Aydınlık ortamda brightness 60 civarı, karanlık ortamda 20-40 arası.

METİN OKUNURLUĞU: Ben ofiste sürekli 2k APPLE LED CINEMA kullandığım için font netliğini - keskinliğini yetersiz buldum. Bir başka deyişle sadece yazmak çizmek için TN ve IPS paneller daha uygun 1080p için. Gözleri kollamak için yapılabilecek iki şey ise Windows içinden clear type ayarlarını yapmak ve Windows 10'daki karanlık modu kullanmak. Windows 10 gece bi saatten sonra gözler yorulmasın diye otomatik ekranı sarartıyor, onu da kapatın.

ERGONOMİ: Yükseklik ve açı ayarları mevcut. İçinden gayet yeterli HDMI ve DISPLAYPORT kabloları da çıkıyor.

ÖZETLE:

Ben oturup çok hızlı FPS multiplayer oynamam, test edemedim. (CS, Battlefield, Modern Warfare vb vb vb) Ancak diğer bütün oyunlarda oyunlar adeta YAĞ gibi akıyor ve renkler, kontrast, siyahların siyah olmasıyla MUHTEŞEM bir görüntü elde ettim. GSYNC - FREESYNC cidden çok şey katıyor akıcılığa.

AOC C24G1'de 144hz avantajıyla takılmadan siyahların siyah göründüğü bir ekran da FİLM, YOUTUBE, NETFLIX vb vb izlemek de son derece keyifli.

GEREKLİ AYARLAR YAPILDIĞI TAKDİRDE gayet BAŞARILI bir fiyat-performans monitörü.

SON NOT: Türkiye'de AŞIRI KAZIK YİYORUZ. Cihazın ABD satış fiyatı örneğin Amazon'da sadece 144 DOLAR!!! Bazı yerlerde 120 küsür DOLARA kadar düşmüş. Şaka gibi :) Yeni çıkan modelleri bilmiyorum ama 1300 küsür liraya Vatan indiriminden almıştım, bu özelliklerde en makul fiyatlı olan buydu.

Herkese iyi oyunlar, eğlenceler :)
    Hocam bende aynı monitöre sahibim. Monitör driverı diye birşey mi var ? Kontrol paneli uygulamasını indirdim ordaki ayarların resmini atma şansın var mı acaba ? DCB mode ne oluyor mesela ? Şimdiden teşekkürler.

• kocaeli1074141 kullanıcısına yanıt
    Monitör driver kurmak gereksiz çünkü Windows 10 otomatik olarak kuruyor. Driver özellikle çok eski Windows sürümleri vb için geçerli. Önemli olan linkini verdiğim ICC renk profilini Windows'a tanıtmak. O da keyfe kalmış olmazsa olmaz değil. Ben kurdum memnunum. Memnun olmayan varsa kursun.

Ancak mutlaka ve mutlaka clear type ayarlarını yapın metinleri daha okunur hale getirin göz rahatlığı açısından. Contrast da 50 yerine 55 daha keyifli oluyor. DCB mode nedir fikrim yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramaray

Monitör driver kurmak gereksiz çünkü Windows 10 otomatik olarak kuruyor. Driver özellikle çok eski Windows sürümleri vb için geçerli. Önemli olan linkini verdiğim ICC renk profilini Windows'a tanıtmak. O da keyfe kalmış olmazsa olmaz değil. Ben kurdum memnunum. Memnun olmayan varsa kursun.

Ancak mutlaka ve mutlaka clear type ayarlarını yapın metinleri daha okunur hale getirin göz rahatlığı açısından. Contrast da 50 yerine 55 daha keyifli oluyor. DCB mode nedir fikrim yok :)
    Teşekkürler o ayarı yaptım hocam renk profilinide kurdum gayet güzel :).Diğer ayarlar kısmında ise sRGB daha tatlı gibi geldi bana renkler daha canlı gibi o konuyu çözemedim.Profilin olduğu sitede detaylı bilgiler verilmiş fakat tam olarak hangi ayarları yapmam gerektiğini kavrayamadım.

• AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU]

Sizce burdan işlem mi görmüş, kutusunu biraz önce açtım. İade mi etsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 18 Ocak 2020; 13:13:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lecnotr

Sizce burdan işlem mi görmüş, kutusunu biraz önce açtım. İade mi etsem.
    Eve geçince bakacağım hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lecnotr kullanıcısına yanıt
    O ne la , sıfır değil bu. Kir değil ise çizik gibi.
    Banada böyle geldi

AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckaracar -- 18 Ocak 2020; 17:59:1 >
    İade edin bence hocam.

• ckaracar C kullanıcısına yanıt
    Hocam siz iade mi ettiniz kullanıyo musunuz ,sorun çıktı mı ?

sattım, iade etmek istedim, ama telefonda en uzun 45 dk beklediğimi biliyorum sıra galmeyince, e maile cevap da vermiyorlar, bnde burdaki arkadaşlardan birisine sattım,
  • İnternetteki testleri yaptım bi sorun gözükmüyor, mönitörde iz fln görsem iade edecektim, sadece o arka girişlerde iz var. İadeyle haftlarca uğraşamam.

• Freesync ve gsync inputlag yapıyor mu? Ms'e etkisi var mı?

• Color Temp= User
    R= 50
    G= 44
    B= 40

Contras 70
    Brt 64

Bu şekildaha çok hoşuma gitti, biraz daha mavi ağırlıklı seviyorum. Icc Renk profilinide ekledim ama gözle anlaşılır bişey değişmedi, yazılar daha okunur oldu.

• Lahmacun Küreği kullanıcısına yanıt
    ben kullanmıyorum, fakat internette test videoları var synec açılınca gözle görünür fark oluyor. Ekran kartın sağlam olması lazım. ben laptopa (930mx) bağlamama rağmen değişim çok iyi.
    Panelden memnunsan, ışık sizmasi bulutlanma vb gibi sıkıntılar yoksa devam et. Panel işleri şans meselesi gelen gideni aratmasın sonra :)

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.