Şimdi Ara

AOC e2795Vh Tam Ekran Sorunu (HDMI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün Vatan Bilgisayardan AOC marka e2795Vh monitör aldım. Bu monitör forumdaki oyun monitörleri arasında tavsiye edilen modeller arasında da geçtiği için ve fiyatı da uygun olduğu için tercihim oldu. Yalnız bir problem yaşıyorum:
    Monitörü D-Sub (VGA)'dan kullandığımda herhangi bir problem olmazken, HDMI bağlantısı ile kullandığımda ilginç bir problem oluşuyor. Herhangi bir video'yu örneğin BS player'da izlerken pencereden tam ekran moduna geçirdiğimde ekran görüntüsü 2-3 saniyeliğine gidiyor, arka planda herşey çalışmaya devam ediyor ve 2-3 saniyelik kararma sonrası monitör yine normal çalışmasına devam ediyor. Bunun tam tersini yaptığımda da yani tam ekran çalışan bir video'dan çift tıklayarak pencere moduna geçtiğimde de yine 1-2 saniyeliğine monitörde görüntü gidiyor.
    Sebebini anlamak için birkaç şey denedim. Örneğin video 720p veya 1080p ise bu tarz kararmalar yaşarken düşük çözünürlüklü bir avi veya mp4'de aynı sorun olmadı. Dahası bu problem sadece tam ekrana geçerken de değil, mesela BS player'daki bir video'yu pencere modunda izlerken mouse'un topunu ileri geri hareket ettirerek pencerenin boyutunu arttırıp azalttırabiliyoruz malum. Bu işlemi yaparken pencerenin boyu ne zaman monitörün kenarlarından taşacak kadar büyürse bu 2-3 saniyelik monitörün çalışmaması olayı yine gerçekleşiyor.
    Monitörü aynı ekran kartına hem HDMI hem D-Sub (VGA)'dan bağladığımda da bir sorun olmuyor. Sadece HDMI olunca böyle bir sorun yaşadım. Ayrıca monitör'ü çift bağlantı ile kullanırken 2 masaüstünde de aynı ekranı gösterme özelliği ile kullandığımı da ayrıca belirtmek isterim.
    Sorunun ne olabileceğine dair her hangi bir fikri olan var mı? Bu tarz bir sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Ekran kartının sürücüsünü baştan yüklemeyi denedim. Ekran kartım gtx570 bu arada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.