Şimdi Ara

AOC i2367Fm Kullanan var mı? Nasıldır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
9.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ışık sızması göremedim ben yahu, komple tam ekran siyah yapıp bi fotoğraf atarmısınız. hiç öyle ışık sızmasına müsade edicek bi çerçeve kaplaması yok çünkü. üst ve kenarlar çok özel bi yöntem ile coverlanmış. keza alt kısımda öyle.
  • JoSeePh kullanıcısına yanıt
    kastın bu ise, bu ışık sızması falan değil. brightness-contrass ayarlarının aşırı yüksekte olması. brightfrime falanda açıksa siyah böyle bi hal alabilir.
     AOC i2367Fm Kullanan var mı? Nasıldır?
    asıl ışık sızması ise budur:

• Fotoğrafları 5s ile çektim, arkamda da cam var ve sokak lambası yanıyor. Bu nedenle pek sağlıklı bir çekim yapamadım yansımalar oluştu.

AOC i2367Fm Kullanan var mı? Nasıldır? AOC i2367Fm Kullanan var mı? Nasıldır? AOC i2367Fm Kullanan var mı? Nasıldır? AOC i2367Fm Kullanan var mı? Nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoSeePh -- 12 Haziran 2014; 21:15:28 >

evet sol köşede bariz bi sızma var :( üzüldüm.
  • shagunz kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadım hocam ya, biraz sola doğru yaklaşarak bakıyorum sızma gözükmüyor. Acaba soldan gelen ışığı gölgem kapattığı için mi öyle. Işık sızması denen olay her durumda gözükmesi gerekmez mi?

Edit: hatta resim ile göstereyim, sola doğru eğilerek çektim bu fotoğrafı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoSeePh -- 12 Haziran 2014; 21:46:07 >
    şu fotoğraf bariz sızma gibi duruyor. bak bende benim monitörünkini koydum 1-2 post yukarda. nerdeyse monitörün heryerindeki parlaklık aynı.
    sağdan soldan değil direk 90 derece açı ile karşıdan bakıcaksınız. karanlık ortamda belli olur ayrıca.
    Gondereyim mi hocam napayim. Tam karanligi yakalayamadim yansima oluyor hep saglikli sonuc vermiyor fotolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    öncelikle benim gönderdiğim kendi monitörümün fotoğrafını gördün mü ?
    Gördüm hocam, senin foto da biraz soldan bende öyle çekip attım üstte, normal gözle batmıyor foto da nasıl öyle bembeyaz çıkıyor anlamadım, bilemedim ne yapsam. Fabrika ayarlarında mı kullanıyorsun?
    yok soldan değil tam karşıdan benimki, kamerayı yamuk tutmuşum. yani aşırı fark var seninkiyle benimki arasında. contrast 60 brightness 100 bende. clear vision ise weak. onun dışındaki ayarlar default. yani başka monitörüm var diyosan gönder geri. çünkü iade/değişim süreci uzun olur ve başını ağrıtabilir. bide normal göze batmıyor diyosunda film izlerken çok sıkıntı yaratır, altlar sürekli siyah olduğundan bariz belli olacak ışık sızması.
    Normal göze batmıyor derken, normal siyahı tam ekran yaptığımda gözde çok belli olmuyor neredeyse sende ki gibi, fotoyu çekince farklı görüyorum.

Ters çevirip çektim bu sefer sağ üst köşeye denk gelmiş oldu, ama yine sol altta ışık sızması gibi gözüküyor; normal pozisyon da ki sağ üst köşede sorun gözükmüyor :) nasıl iş anlamadım.

https://store.donanimhaber.com/0e/cb/60/0ecb608820518a17c5c35b5b46c19ac8.JPG

Bu görüntü de film esnasından.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/805181/74f096d7-bee3-4749-b214-10fa7faf9861.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoSeePh -- 13 Haziran 2014; 1:39:11 >

baba kameradan ozaman, takılma sen fazla. takıldıkça büyüyo insanın yüzünde :) güle güle kullan.
    Kamera siyah uzerinde bi yansina gordugunde otomatik oraya odaklaniyor ve parlatiyor sanirim. Mesela film de ki gibi goruyorum normalde kenarlari. İcime kurdu dusurdun ya hocam gozum hep orda valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hahah kıyamam ya, kusura bakma. vallahi fotoğraflarda çok kötü gözüküyordu. çıplak gözle bişeyi yoktur eminimki. takma sen kafana
  • İş ve az birşeyde oyun için digital çıkışı olan bir ips-led monitör arayışına girdim. 500 lira bütçem vardı.

Asuslara baktım tasarımı hoşuma gitmedi yurtdışı yorumlardada malzeme kalitesinin kötü olduğunu yazmışlardı vazgeçtim.

Hp lere baktım tasarım v.s hoş ama çok fazla göz yorgunluğu yaptığını okudum.

Dellere baktım ama ips modelini bulamadım bütçeme uygun.

Samsung ve lg lerin fiyatlar uçmuş zaten.

Aoc a yöneldim, şu anki monitörüm olan aco e2243fws modelini 2.5 senedir kullanıyorum maşallahı var tık demedi.

Buna güvenerekten aoc markasına yöneldim. Hem özellikleri itibari ile, kabul edilebilir ms değerleri (5 ms - gtg 6ms) hemde tasarımının çok hoşuma gitmesi ayaksız kullanım özelliği nedeniyle I2367fm modelini webdenal.com dan sipariş verdim.

Gelince görüşlerimi yazarım :)

Birde merak ettiğim bu model ah-ips midir? I2367F serileri aocun kendi resmi sitesinde ah-ips olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Haziran 2014; 12:56:09 >

• Bu arada hazır konu güncellenmişken belirteyim, ışık sızması sorunu için direkt teknik servis ile iletişime geçerek değişim talebinde bulundum. Yarın olumlu olumsuz dönüş yapılacak, teknik servis yurtdışına cihazın resimleri ile birlikte şikayet bildiriminde bulundu oradan haber beklemekteyim.
  • bende 2367 modelini almayı düşünüyorum başta tasarımı olmak üzere ips led 5ms olması cezbetti şuanda vatanda 544 tl
    tavsiye edermisiniz oyun + tasarım için kullanacağım
  • Webdenal.com dan 500 tl + kargo ücretiyle sipariş vermiştim geçen hafta 2-3 gündürde kullanıyorum.

Herhangi bir ölü piksel çıkmadı, ışık sızmasıda yok Allaha şükür, stand üstünde kullanmadım direk masa üstüne standsız koydum çok şık duruyor. Kutudan hdmi kablo çıktı. Monitörü ilk açtığımda görüntü kalitesi kötüydü ancak parlaklık-kontrast-bright frame ayarlarını yaptıktan sonra görüntü kalitesi gayet iyi duruma geldi. Cidden led monitörden sonra ips monitör görüntüde bir keskinlik, renklerde canlılık fark ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 30 Haziran 2014; 13:56:10 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.