Şimdi Ara

AOC I2481FXH monitör. Mini inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
3.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mavi ışıgı kendımız kıssak olmuyor mu yani mavi ısık gidince renklerde bozulma olur sanki .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

mavi ışıgı kendımız kıssak olmuyor mu yani mavi ısık gidince renklerde bozulma olur sanki .

O filtrede renklerde bozulma olmuyor. Yani elle yapacağınızda zaten hiç bir etki etmeyecektir. Aşağıda daha ayrıntılı bilgi var. Bu mavi ışığı teknik olarak biz görmüyoruz fakat gözümüz algıladığı için fazla yoruluyor.

http://www.viewsoniceurope.com/tr/products/lcd/blue-light-filter/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

quote:

mavi ışıgı kendımız kıssak olmuyor mu yani mavi ısık gidince renklerde bozulma olur sanki .

O filtrede renklerde bozulma olmuyor. Yani elle yapacağınızda zaten hiç bir etki etmeyecektir. Aşağıda daha ayrıntılı bilgi var. Bu mavi ışığı teknik olarak biz görmüyoruz fakat gözümüz algıladığı için fazla yoruluyor.

Peki sırf bu özellik var diye bu monitor yerine vc239h alınırmı? Göz sağlığı benim için ön planda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elegant Man

quote:

quote:

Peki sırf bu özellik var diye bu monitor yerine vc239h alınırmı? Göz sağlığı benim için ön planda.

Bence değer. Çünkü çok fazla zaman geçiriyorum PC başında. Asusun falan tüm modellerinde var hemen hemen. Aoc'un bu modelinde koymamasi saçma olmuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elegant Man

quote:

quote:

Bence değer. Çünkü çok fazla zaman geçiriyorum PC başında. Asusun falan tüm modellerinde var hemen hemen. Aoc'un bu modelinde koymamasi saçma olmuş.

Saatlerce oyun oynuyorum bende bir sorun olmadı ama herkesin göz yapısı farklı sizin gözünüz daha hassassa belki rahatsız edebilir

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    Aşağı yukarıdan kastınız monitörün yükselip alçalmasıysa o yok ama öne arkaya eğebiliyorsunuz ekranı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen717181 -- 15 Mart 2016; 23:18:45 >
  • Selam hepsiburadada 800 e dusmus sanirim alacagim bunu ... hala memnuniyetniz devam ediyor mu ?

Tabikide memnunum harika bir monitör tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen717181 -- 18 Mart 2016; 10:12:22 >
  • quote:

Selam hepsiburadada 800 e dusmus sanirim alacagim bunu ... hala memnuniyetniz devam ediyor mu ?

800 tl monitor icin biraz fazla bazi sitelerde 600 civari satiliyordu ama stokta kalmamış.halen kararsızım bu monitor ile vc239h arasında.

• Monitörü tekrar mercek altına aldım. 600-800 lira seviyesi sRGB %100 verebilen IPS ne yazık ki bulamıyorum. Bu AOC'un yüzde kaç desteklediğini bilen var mı? Ya da İngilizcesi iyi olan linkini verdiğim incelemenin sayfasında aşağı tarafta sRGB testi yapılmış fakat yüzde vermemişler. Biri çevirip yazarsa konuya iyi olur.

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-i2481fxh/
  • An itibariyle n11'de 649TL

• bilisimport'ta 590TL almak isteyen kaçırmasın

• Hepsiburadada 566 olmus

Bende bu gece bilişim porttan sipariş verdim. 590'a. Hepsi burada 800 küsür satıyordu. Şimdi 620'e düşürmüşler. %10 ile 556 liraya geliyor. Fakat taksit imkanı daha az. Gelmesini bekliyorum Yarın gelir inşallah izmire yoksa pazartesini kalacak
  • Insallah memnun kaliriz, ben de bilisimporttan aldim 590 a ups ile yollamislar bekliyorum. Ince olmasi flicker free olmasi ah ips olmasi cezbetti bakalim

ASUS VC239H alacaktım vatandan fakat bunun biraz daha ucuz ve ah-ips panel olmasından aldım. Asus'a göre olan eksileri benim için bir anlam ifade etmiyor. Blue light filter içinde pazarlama diyorlar pek bir fark yaratmadığını duydum. Bu yüzden panel ve incelik olarak bunu seçtim. Fakat bu ayak kısmının asimetrik olmasını sevmedim tek. :)
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Valla hocam o asimetrik ayak benim bu monitörü alma sebeplerim arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen717181 -- 8 Nisan 2016; 22:32:59 >
  • ben de sipariş verdim bugün hepsiburada dan uzun zamandır monitor arıyorudum nasip bunaymış :)
  • Gençler bir yardımcı olun. 5 yıllık, dönemin en ucuz TN panelli LCD'sinden buna geçeceğim. Fiyat iyi inmiş gerçekten. Fakat 1 aydır araştırıyorum ve mavi ışık filtresi olmayan tüm modelleri eledim. Bunun tasarımını çok beğeniyorum fiyatta inince çok cazip geldi. Sizce Ne yapmalıyım? Yukarıda bir arkadaş pazarlama stratejisi demiş mavi ışık filtresiyle ilgili. Gerçekten bir işe yaramıyor mu? Çünkü günde uzun süre PC başında kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 9 Nisan 2016; 9:54:32 >
  • ben yıllardır flux isimli programı kullanıyorum yaşadığın yerin yerel saatine göre otomatik olarak güneşin batmasıyla mavi ışığı kademeli olarak düşürüyor amaç mavi ışığı düşürmekse bunu kullanabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.