Şimdi Ara

AOC I2481FXH monitör. Mini inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu özellik donanımsal değil öyleyse doğru mu? Bahsettiğin yazılımın türevleri cep telefonlarının marketlerinde de var çünkü. Bu mavi ışık filtresi olan monitörler de bunu yazılımsal olarak mı yapıyor?
  • donanımsal değil üretici okuma modu web modu sinema modu gibi modlar koyarak rgb deki blue değerini düşürüyor flux da aynı şeyi yapıyo justgetflux.com burdan indirip deneyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: imozzi

donanımsal değil üretici okuma modu web modu sinema modu gibi modlar koyarak rgb deki blue değerini düşürüyor flux da aynı şeyi yapıyo justgetflux.com burdan indirip deneyebilirsin

Teşekkür ederim. Gün içerisinde siparişi geçeceğim öyleyse. Kutu içeriğinden HDMI kablo çıkmıyormuş. Önerebileceğiniz bir marka model var mı?

son olarak merak ettiğim konu sRGB renk skalasının yüzde kaçını destekliyor? Araştırdığım kadarıyla öğrenemedim.https://pcmonitors.info/reviews/aoc-i2481fxh/ bu linkte incelemesi var fakat tam rakam vermedikleri için yorumlamalarını da anlayamadım. Bir bilginiz var mı nu konuda?

• Hocam ben 5 saat aralıksız oyun oynadım gözümde en ufak bir sorun olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada mobil uygulamasında alırsanız kargo parasıda ücretsiz oluyor yurt dışı incelemelerde kutu içeriğinden hdmi kablo çıktığını belirtmişler izlediğim kutu açılım videolarında da çıkıyordu.

incelemeyi okudum srgb skalası çok güzel yorumunu yapmışlar genel olarak ama gösterdikleri tabloda yeşil ve kırmızı normal değerlerin üzerinde sanırım , bu konu hakkında tam bilgim olmadığı için net bir şey diyemem ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fink u freeky -- 9 Nisan 2016; 12:31:32 >
  • @alperen717181 Anladım hocam. Ben yaklaşık 1-2 yıldır bu göz kuruluğunu çekiyorum açıkçası bakalım bende nasıl sonuçlanacak.

@imozzi Anladım hocam teşekkürler. Hepsiburadanın sayfasında çıkmıyor yazdığı için öyle sandım. AOC'nin kendi web sayfasına baktığımda hdmi kablo kutu içeriğinde gözüküyormuş.

Edit: Siparişi geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GTS91 -- 9 Nisan 2016; 13:25:07 >
  • Kutu içeriğinde hdmi çıkıyor. Benim siparişimde az önce elime ulaştı. 1 günde Anakara'dan İzmir'e getirdi UPS. Ben biraz zarar ettim Bilişimporttan alarak ama olsun. Birazdan ölü pixel testlerine başlayacağım. Bu arada 2 hafta önce Acer 23" girişi seviyesi bir tn panel sipariş etmiştim ve geri iade ettim. Görüntü kalitesi yüzünden. Hem gözümü yoruyordu hem de görüş açısı yüzünden görüntüde bozulma oluyordu. IPS panel alarak dopru tercih yapmışım.
  • Monitör fotoğrafları
    Bu mesaja eklenen görseller:

AOC I2481FXH monitör. Mini inceleme AOC I2481FXH monitör. Mini inceleme AOC I2481FXH monitör. Mini inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen717181 -- 9 Nisan 2016; 13:49:48 >

• alperen717181 kullanıcısına yanıt
    Siparişi geçtim hocam. Işık sızması var mı panelde? Dikkat ettiniz mi hocam?
  • Hayır en ufak sızma yok

• Ölü pixel çıkmadı çok şükür fakat sol at tarafta çok az ışık sızması var. Serçe parmağı uzunluğunda 1 cm genişliğinde.
    Bir de sizin kullandığınız özel ayarlar var mı? Overdrive ya da renk olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 9 Nisan 2016; 14:36:07 >
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Over driveı kapattım standart ayarlarda kullanıyorum

• Monitör geldi. Ölü piksel testi yaptım sorun çıkmadı. CS Go oynadım iz olmadı. Yalnız sağ alt köşede ışık sızması var. Acaba dert edip göndersem mi geri? Fakat IPS panellerin genelinde böyle bir sorun olduğunu da biliyorum ne yapsam bilemedim. Rahatsız etmiyor zaten çok küçük bir bölge fakat insan huylanıyor sonuçta

Ha birde soru soracağım. Panelin flecker free özelliği bir yerden aktif ediliyor mu yoksa sürekli açık halde mi geliyor? Yapmamı önerdiğiniz ayarlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GTS91 -- 13 Nisan 2016; 14:51:23 >
  • Ben arkadaki jelatini çıkardım çıkarmamam mı lazımdı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: imozzi

Ben arkadaki jelatini çıkardım çıkarmamam mı lazımdı ?

1-2 saat bende çıkarmadan bıraktım. Sonra youtube'da kutu açılış videolarını izleyince gördüm ki tüm ecnebiler kutudan çıkartır çıkartmaz haşırt diye söküyorlar Ardından bende söktüm tabi.

Panel mat olduğu için panelin ön yüzünde mat bir kaplama var. Aslında o uyarı onun için fakat herkes ilk başta arka tarafın jelatini ile ilgili sanıyor.
  • Bende bir çok bölgede ışık sızması var. İlk gün gündüz vakti sol tarafta belli oluyordu fakat akşam tekrar bakınca bariz bir şekilde diğer taraftaki ışık sızmalarını da gördüm. Film izlerken gözüm sol alt ve sağ alt taraftaki kısımlara takılıyor. Ben geri iade edeceğim bu yüzden. Ya tekrardan bunu alacağım ya da Philips'in bu monitörünü alacağım.

@imozzi
    Arkadaki jiletini çıkarman önemli değil. Panelin önündeki kaplamayı çıkarmayın sadece. Zaten oac yapıştırma ile uyarmış.

Ayrıca gece otururken renk ayarlarını r-50, g-35, b-25 ya da 30 şeklinde ayarlarsanız kendi mavi ışıktan korunursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 13 Nisan 2016; 18:22:30 >

• Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Akşam bende tekrar test edeyim öyleyse.
  • Benim monitörde ışık sızması yok galiba şanslıyım bu konuda. Arkasındaki jelatini çizilmesin diye çıkarmadım malum piyano black durduğu yerde çiziliyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

AOC I2481FXH monitör. Mini inceleme

• alperen717181 kullanıcısına yanıt
    Arkaplanı simsiyah yapın. Oda da zifiri karanlıkken test edin. Ben şimdi yaptım sağ altta sanıyordum tüm çerçevede azda olsa var
  • Isik sizmasi yoktur diye aldik boyle cikti hay baslayayim boyle teknolojiye iade edeyim bari insallah ugrastirmazlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.