Şimdi Ara

AÖF İNTİBAK ADALETSİZLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alta hiç ders bırakmadan son sınıfa gelirsiniz. Anadolu üniversitesi sizin aylarca belkide yıllarca emek vererek geçmiş olduğunuz dersleri bir anda kaldırıp sizin emeğinizi hiçe sayar. Kaldırdığı dersleri vermiş olmanıza rağmen yeni getirdiği derslerden sizi sorumlu tutar. Neden böyle yapıyorsunuz dediğinizde de ''Ben öyle istedim.'' der...

Arkadaşlar direk yazışmalarımı ekliyorum. Bu konuyla ilgili sizce neler yapabilirim?

1. Mesajım

Felsefe bölümü son sınıf öğrencisiyim. Geçtiğimiz dönemlerde haftalarca çalışıp zorla geçtiğim dersler kaldırılmış ve bunların yerine yeni dersler eklenmiş. Bu yıl toplamda sorumlu 14 dersim olması gerekirken 16 dersim var. Ayrıca 3. ve 4. dönemlere de birer yeni ders eklenmiş. Öğrencilerinizi neden mağdur ediyorsunuz? Haftalarca çalışıp geçtiğim 4 dersi bir anda kaldırıp hiçe saymak benim emeğime saygısızlıktır hatta bu derslerden bazılarını iki dönem üst üste aldım... Vermiş olduğum dersleri hiçe sayıp beni yeni derslerden nasıl sorumlu tutabiliyorsunuz, bu dersler bu bölüme uygun değildi ise bu güne kadar neden bu dersleri okuttunuz, bu nasıl bir adalet? Önümüzdeki iki dönem yedişer ders almam gerekirken bugün sekizer ders almam gerekiyor. Emeğe saygınız hiç yok kaldırdığınız dersleri almamış ya da verememiş öğrenciler bu durumdan pek mağdur olmaz iken emek verip çalışan başarılı öğrencileri neden mağdur ediyorsunuz? Bu yaptım oldu mantığı nasıl bir mantıktır? Videolarda bahsettiğiniz dersi almamış, verememiş öğrencilerin ders dönem değişikliği sebebiyle mezun olabileceklerinden bahsetmek ne demektir? Kimin için yapıyorsunuz bu değişikliği... Birileri vermesi gereken dersi vermediği halde mezun olabiliyorken birilerinin sırtına yeni ders yükleri neden bindiriyorsunuz? Gerçekten de bu nasıl bir adalet? Ben de on beş yıllık eğitimciyim böyle eğitim olmaz, bu adaletsizliğe sebep olan kişilere hakkımı helal etmiyorum...

Umarım bu hatadan bir an önce dönülür.

Sorularım:

1. Son sınıftayım alttan hiç dersim yok üçüncü ve dürdüncü döneme eklenen yeni derslerden sorumlu muyum? Bu dersleri seçmem durumumda üsten ders alamam diye biliyorum. Bölüm felsefe. Dersler : TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISI ve AİLE PSİKOLOJİSİ VE EĞİTİMİ.

2. Kaldırmış olduğunuz tüm dersleri bir sürü emek vererek geçmiştim bunların yerine getirmiş olduğunuz derslerden sorumlumuyum? Bu sene ilk defa 7 ve 8 dönemden ders alacağım. Bu iki döneme de birer ders eklenmiş. Bölümüm felsefe.

3. Son sınıfa gelmiş olmama rağmen neden böyle bir ders değişikliğine maruz kalıyorum?

4. Yeni dersleri neden silinen derslerin dönemlerine yerleştirmediniz? Ve bu dönemlerden dersi olmayanları neden bu değişikliğin dışında tutmadınız?

5. Vermesi gereken dersleri vermediği halde birilerini ders dönem değişikliği ile nasıl mezun edebiliyorsunuz?

6. Bu değişiklikleri neden ve kimin için yapıyorsunuz?

7. Bu değişikleri yaparken nasıl bir yasal dayanağınız var?

8. Öğrencilerinizin mağdur olmayacağı güncellemeler neden yapmıyorsunuz? Yapamıyor musunuz?

9. Öğrenciler sizin için ne kadar değerli?

Umarım durumu yanlış anlamışımdır ve hiçbir mağduriyetim yoktur???

İyi çalışmalar

Yanıt: Kılavuzu inceleyin...

2. mesajım

Felsefe son sınıf öğrencisiyim. Yapılan intibak ile

Kaldırılan dersler: 4 ders toplam 16 kredi

KLASİK SOSYOLOJİ TARİHİ ( Kaldırıldı ) CB ile geçtim
    ANTROPOLOJİ ( Kaldırıldı) CC notu ile geçtim
    GÜZEL SANATLAR ( Kaldırıldı ) CB notu ile geçtim
    BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ ( Kaldırıldı ) CC notu ile geçtim
    Yeni eklenen dersler: 4 ders toplam 16 kredi

KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM 8. dönem (Henüz almadı)
    TOPLUMSAL DEĞİŞME KURAMLARI 7. dönem (Henüz almadı)
    TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISI 3. dönem (SD-Muaf-Sorumlu değil)
    AİLE PSİKOLOJİSİ VE EĞİTİMİ 4. dönem (SD-Muaf-Sorumlu değil)
    4 ders kaldırılmış yerine 4 ders gelmiş ders sayıları aynı kredi toplamları aynı ama derslerin dönemlerinde farklılıklar var. KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM ,TOPLUMSAL DEĞİŞME KURAMLARI dersleri 7 ve 8. dönemlere eklenmiş.

Yukarıda belirttiğim gibi kaldırmış olduğunuz tüm dersleri vermiş bulunmaktayım. Bu dersleri vermiş olmama rağmen bu derslerin yerine gelen iki dersten neden sorumlu tutuluyorum?

Yazmış olduğunuz kılavuzu on defa okudum lütfen otomatik mesaj atmayın. Benim durumumla ilgili tam olarak bir açıklama yok. Durumuma kısmi yanıt verebilecek bir madde :

II. YARIYIL DEĞİŞİKLİĞİ (2) [YÖK Zorunlu Dersler Hariç – Lisans Programları] başlığı altında bulunan

''3) Öğrencinin kayıtlı olduğu programdaki intibakı yapılan dersin son harf notu “FF” ise ya da bu dersi hiç almamışsa ve öğrenci intibakı yapılan dersin yeni yarıyılındaki derslerin hiçbirinin son harf notu DD ve üzeri değil ise; intibakı yapılan dersten sorumlu tutulması,'' (Yanlış maddeyi kopyala yapıştır yapmışım ama diğeri de aynı bu konudan bahsediyor)

Bu maddeye göre yeni eklenen 3 ve 4. dönemdeki derslerden muaf olurken 7 ve 8 den sorumlu tutuluyorum. Ancak yazımın en başında da belirttiğim gibi kaldırılmış olan tüm dersleri vermiş bulunmaktayım yeni eklenen dersler ile mezuniyet kredi toplamım 250 krediyi buluyor. 240 kredi ile mezun olabileceğimiz söylenirken bana fazladan ders aldırıp beni maddi ve manevi mağdur ediyorsunuz. Yapılan intibak ile bazı öğrenciler 240'ın altındaki kredi toplamlarıyla mezuniyet hakkı kazanırken benim üzerime yeni ders yükü eklenmesi ne kadar adaletli bir durum?

Üç gündür kendime bir muhatap bulamadım sürekli tabloyu incelemem söyleniyor(Defalarca inceledim) benim sıkıntımı kimse anlamaya çalışmıyor lütfen durumumu iyice değerlendirip bana mantıklı bir yanıt verin.

Evet siz kaldırılan tüm dersleri vermişsiniz ama yeni eklediğimiz dersleri de almak zorundasınız mı(?) diyorsunuz bana?

Örnek bir durum:

Kamu yönetimi okuyup sadece İnsan Kaynakları Yönetimi ve Türk Vergi Sistemi dersleri kalan bir öğrenci yaptığınız intibak ile bu dersleri vermediği halde mezun konuma gelirken ben yaptığınız intibak ile fazladan iki ders daha okuyup mezuniyet hakkı kazanabiliyorum. Birilerine kıyak yaparken birilerini mağdur ediyorsunuz. Buradaki adaletsizliği size daha nasıl anlatabilirim? Bu sene ilk defa dördüncü sınıftan ders alacak felsefe öğrencilerini hesaba katmamışsınız artık bunu lütfen fark edin...

Mağduriyetimin giderilmemesi durumunda tüm yasal haklarımı kullanacağımdan, sizi şikayet edebileceğim her kuruma şikayet edeceğimden, yapmış olduğunuz bu mantıksızlığı her türlü sosyal medya platformunda dile getireceğimden emin olabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Yanıt: Kılavuzu inceleyin...

3. mesajım

Yapılan intibaktan mağdur oldum. İntibak kılavuzu mağduriyetimi gidermiyor. Kaldırılan 16 kredilik 4 dersi cc ve üstü notlarla vermiş olmama rağmen ''yeni'' gelen 16 kredilik 4 dersin 2 tanesinden sorumlu tutuluyorum. Kılavuzda; kaldırılan tüm derslerden başarılı olan, alttan hiç dersi olmayan başarılı öğrencilerin mağdur olmamaları için alınması gereken önlemler tam olarak alınmamıştır.

Kaldırılan tüm dersleri başarılı şekilde vermiş olmama rağmen bu derslerin yerine getirilen derslerden sorumlu tutulmam mantıksızdır. Kılavuzda öyle yazıyor o yüzden sorumlusunuz demek daha da mantıksızdır.

Yeni gelen 16 kredilik derslerin kaldırılan 16 kredilik derslerin yerine geldiği çok açıkken bu derslerin başında ''yeni'' ibaresi olduğu için durumun farklı değerlendirilmesi anlamsızdır.

Kılavuzlar mağduriyet oluşmaması için hazırlanan kurallar ve yönergelerden oluşur ancak bu yönerge benim durumumda olan öğrencilere fazladan ders yükü getirilerek bu öğrencilerin mağdur olmalarına sebep olmaktadır.

Durumun tekrar incelenerek mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

Yanıt: Daha yanıt verilmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttaylann -- 27 Eylül 2018; 19:30:12 >

• Hocam ne durumdasın?
    Dersleri halledebildin mi?
    Bende de benzer bir sorun var ama ancak ortaya çıktı
  • ben 2. sınıfırm. türkçe ingilzce tarih gibi dersleri örgün okuduğum bölümde verdiğimden muafiyet istemiştim ve muaf saymışlardı. böyle bir şey gelmedi şimdilik başıa ama gelir mi? ayrıca alıp kendim mi verseydim acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs sınavı
    18 sa. önce açıldı
    KPSS Ortaöğretim
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.