Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: f_the_answer

9 Tane ders alacağım bu sene.Kitaplarımı ve Murattan test kitaplarını aldım.

Vizeye kadar sorumlu olduğum yerleri nereden öğrenebilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim kafam çok karıştı.

üniversitenin sistesinden klavuzlar linkine basarak oradaki ders intibak listesinden bölümünün derslerine ve sorumlu olduğun ünite lere bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f_the_answer

9 Tane ders alacağım bu sene.Kitaplarımı ve Murattan test kitaplarını aldım.

Vizeye kadar sorumlu olduğum yerleri nereden öğrenebilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim kafam çok karıştı.

Yasaklanmadı mı yardımcı kitaplar ?
  • 2 dersten kalanlar bankaya ne kadar para ödediler acaba?(yani bu yıl sadece 2 dersten sınava girecekler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hie

Arkadaşlar bazen hepimizin başına gelen bir durumla karşıkarşıyayım; hiç ders çalışma isteğim yok, hedefimden kopmuş gibiyim.

11 Dersten sorumluyum ve 5 dersten kurs alıyorum ama sanki bu okul hiç bitmeyecek gibi geliyor, işyeri açmak istiyorum ama diploma olmadan o işyerini açamıyorum yasalar gereği.

Sorum şu: sizlere bu durum olduğunda ne yapıyorsunuz nasıl atıyorsunuz üstünüzden ? Hiç halim keyfim yok

Geçen sene 9 dersim vardı, hepsini büte kalmadan verdim.
    Bence kurstan aldığınız ders sayısını arttırın.En az 7 dersten 60-70 arası notlarla geçerseniz geriye kalan 4 dersinizden de en az 33 almanız kaydı ile tüm derslerinizden geçersiniz zaten.
    Yeni kredili sistem ile karamsar olmaya gerek yok.
    Kolay derslerden ve kurstan aldığınız derslerden en az 70 almak gibi bir hedefiniz olursa emin olun hepsini bir anda verebilirsiniz.Diğer dersler için elinizi rahatlatır.

• Stone2697 , Benım seyahat acentacılığı ve tur öperatörlüğü dersimin karşından Uygulamalı yazıyor. Bu UYGULAMALI ne oluyor tam olarak. Email attım. bana verdikleri numara staj ile ilgilenen departmanmış. Buroyu ara diyor ama telede bakan yok. Acaba dersi almaya Eskişehire mi gitmem gerecek?

Ayrıca bu kitaplara nasıl bir çalışmalıyız. Sözde özet ama maşallah. Ne sistemde çalışırsak iyi olur..
  • Stone hocam benim 3. sınıftan 1 4. sınıftan 4 dersim vardı ancak şuanda bu dönemde 3 diğer dönemde 5 olmak üzere 8 dersim olmuş nasıl neden böyle oldu?
  • Herkese merhaba arkadaşlar, ben sosyoloji bölümüne bu sene kayıt oldum. Geçen birkaç tane abi var bana geçmiş yıllardaki sınavlara çalış geçersin biz öyle geçtik dediler. Sistem değişmiş şimdi benim Aöf bürosundan verilen kitaplara mı çalışmam gerekiyor yoksa geçmiş yıllardaki sorulara çalışsam faydası olurmu ?

Yardımcı ve tavsiye verebilecek yok mu ?
  • Opinion Uygulamalı hakkında bilgim yok yanlış söylemeyeyim. Kitap konusuda yapacak birşey yok.
    Onun dışında eski kitap ile yeni kitabı internet üzerinden karşılaştır.konularına bak. Konularında benzerlik varsa çıkmışlarada bak.

Ben 4 dersi karşılaştırdım. Vergi hukuku ile İktisadi kalkınma dersine çıkmış sorularada bakıcam benzerlik var çünkü. ama diğer avrupa birliği ve finansal ekonomi dersi tamamen değiştirmişler.Kitaptan bakıcaz artık .

Ser46 Dersler 2 dönem verilmek üzere ayrıldı.Ve dolayısıyla böyle bir durum ortaya çıktı.
  • Arkadaslar butunleme sinavlari kalkti mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahcoo

Arkadaslar butunleme sinavlari kalkti mi?

Hayır geçen sene yapıldı. Eylül ve ekim ayında
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

Bu sene kredili sistemde butunleme sinavi yok diye duydum o yuzden sordum.

• quote:

quote:

quote:

Bu sene ile açıklama okumadım ama .
  • quote:

quote:

• arkadaslar ocaktaki vizelerde hangi ünitelerden sorumluyuz her dersin kacıncı ünitesine kadar calısacagız
  • yardımcı kitap alan var mı yoksa aöfden aldıgımız ktiaplardan mı calısıyorsunuz

geçmiş yılların cıkmıs sorularınada bakmalımıyız yine gelir mi tamamen mi değişik sorular gelir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canalanplt

yardımcı kitap alan var mı yoksa aöfden aldıgımız ktiaplardan mı calısıyorsunuz

geçmiş yılların cıkmıs sorularınada bakmalımıyız yine gelir mi tamamen mi değişik sorular gelir?

ders intibak listesinden bakabilirsin. genel olarak 1-4 ara / 1-8 final.

çıkmış yılların soruları bazı deslerde işe yarıyabilir. ama çoğu dersin konuları yeni.
  • bu yıl 2 dersten sınava girecek olan varmı ?
  • quote:

quote:

quote:

Bütünleme sınavı kalktı. Geçen sene de kredili sistemde bütünleme yoktu. Ancak "YÖK" bütün üniversitelerde bütünleme sınavı yapılması için geçen yıl bi yazı yayınladı. O nedenle aof da bütünleme sınavı yapmak zorunda kaldı. Bu sene de öyle bi karar çıkarsa yine bütünleme olur. Ama şu an için bütünleme sınavı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ashc

quote:

quote:

quote:

Bütünleme sınavı kalktı. Geçen sene de kredili sistemde bütünleme yoktu. Ancak "YÖK" bütün üniversitelerde bütünleme sınavı yapılması için geçen yıl bi yazı yayınladı. O nedenle aof da bütünleme sınavı yapmak zorunda kaldı. Bu sene de öyle bi karar çıkarsa yine bütünleme olur. Ama şu an için bütünleme sınavı yok.

Bütünleme var, sadece net tarih açıklanmadı.
    Sene sonunda önce birinci dönemin bütünlemesi 35 gün sonra da ikinci dönemin bütünlemesi yapılacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Barlak

quote:

Orijinalden alıntı: ashc

quote:

quote:

quote:

Bütünleme var, sadece net tarih açıklanmadı.
    Sene sonunda önce birinci dönemin bütünlemesi 35 gün sonra da ikinci dönemin bütünlemesi yapılacak.

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi bu sene bütünleme yok. Geçen sene de yoktu. Yök kararı yüzünden yapmak zorunda kaldılar. Zaten aof klavuzunda yazıyor.

Ordan alıntı yapıyorum.
    quote:

II. DÖNEMLİK-KREDİLİ SİSTEM
    Dönemlik-kredili sistem; derslerin dönemlik olarak belirlendiği, bir öğretim yılının güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluştuğu, her dönemde bir ara ve dönem sonu sınavının yapıldığı, bütünleme sınavı ve yaz okulunun bulunmadığı, öğrencilerin derse devam edebilmesi ve öğrencilik haklarından yararlanabilmesi için her dönem başında belirlenen tarihlerde kaydını yeniletmesi gerektiği, kayıt yenileme dönemlerinde öğrencile-rin Fakülte tarafından atanan dersleri daha sonra ilgili dönemde almak üzere azaltabildiği veya ilgili üst dönemden 45 (European Credit Transfer
    System) ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebildiği, derslerin programda kapladıkları süreye ve gerektirdiği çabaya göre kredilendirildiği ve zorunlu kredi miktarının tamamlanmasıyla mezun olunan eğitim-öğretim sistemidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashc -- 27 Kasım 2012; 16:57:56 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.