Şimdi Ara

AÖF SON SINIF ÖĞRENCİLERİ DİPLOMA KONUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
20.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Malum 4.sınıfı bitirmek üzereyiz. Askerlik için 30 haziran son başvuru tarihi. Diplomanın alıması ise 20 temmuzu bulacak gibi görünüyor. Acaba önden bir mezuniyet belgesi verirlermi bize? Çoğunluk toplanıp eskişehir merkez büroya başvursak bir etki edermi?

• Onu ben araştırdım.Aöf bürosunu aradım telefon açtım ama hiç bir şekilde geçiçi mezuniyet belgesi veremeyiz diyolar diğer bütün üniversiteler sınav açıklandıktan 3 gün sonra mezuniyet belgesi veriyor ama Aöf vermiyor Eşkişehire gitsende alamazsın.Ağustos celbine yetişemezsin diploma yetişse bile Kontenjan dolduğu için Aralık celbine atıyolar şimdi Genelkurmayın açıklamasından dolayı mezun olup askere gitmeyi düşünmeyenler tecil bozdurup askere gitmek için başvuruyor yani kontenjan aşırı şekilde dolu Ağustosta askere gitmen çok zor tabii general tanıtığın yoksa
  • Şube ağustosa yetiştiririz demişti ama evraklar tamamlanmıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ofsayt_osman

Onu ben araştırdım.Aöf bürosunu aradım telefon açtım ama hiç bir şekilde geçiçi mezuniyet belgesi veremeyiz diyolar diğer bütün üniversiteler sınav açıklandıktan 3 gün sonra mezuniyet belgesi veriyor ama Aöf vermiyor Eşkişehire gitsende alamazsın.Ağustos celbine yetişemezsin diploma yetişse bile Kontenjan dolduğu için Aralık celbine atıyolar şimdi Genelkurmayın açıklamasından dolayı mezun olup askere gitmeyi düşünmeyenler tecil bozdurup askere gitmek için başvuruyor yani kontenjan aşırı şekilde dolu Ağustosta askere gitmen çok zor tabii general tanıtığın yoksa
  • arkadaşlar bende şöyle birşey duydum.yani arkadaşım araştırmış.mezun olduğumuz gibi eskişehirden mezuniyet belgesi veriliyormuş.bende bunu alıp başvurmayı düşünüyordum.şimdi sizde yok diyorsunuz.gerrçeği nasıl öğrenicez biz.
  • Bende alınması gerektiği kanaatindeyim. Nasıl öğreneceğiz?
    quote:

Orjinalden alıntı: recep41

arkadaşlar bende şöyle birşey duydum.yani arkadaşım araştırmış.mezun olduğumuz gibi eskişehirden mezuniyet belgesi veriliyormuş.bende bunu alıp başvurmayı düşünüyordum.şimdi sizde yok diyorsunuz.gerrçeği nasıl öğrenicez biz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SoNTurQ

Bende alınması gerektiği kanaatindeyim. Nasıl öğreneceğiz?
    quote:

Orjinalden alıntı: recep41

arkadaşlar bende şöyle birşey duydum.yani arkadaşım araştırmış.mezun olduğumuz gibi eskişehirden mezuniyet belgesi veriliyormuş.bende bunu alıp başvurmayı düşünüyordum.şimdi sizde yok diyorsunuz.gerrçeği nasıl öğrenicez biz.

Aöf' yi telefonla ara veya mail at ama zaten gerekli açıklama Aöf nin internet sitesinde var.

Askerlik Tecil İşlemleri
    Bütünleme sınavları sonunda kayıtlı öğrencilerden askerlikle ilişkisi olanlar için 31 Ekime kadar durumlarına ilişkin bilgi Askere alma Dairesi Başkanlığına toplu olarak gönderilmektedir.

Fakültemizce, öğrencilik durumu zamanında bildirilmiş olmasına rağmen bazı askerlik şubeleri öğrencilerimize duyuru çıkararak öğrenci durum belgesi istemektedirler. Böyle bir durumla karşılaşan öğrenciler, AÖF bürolarına başvurarak öğrenci durum belgesi düzenlettirerek askerlik şubelerine verebilirler.

Yabancı Ülkelerce İstenen Öğrenci Belgeleri ve Diğer Belgelerin Onaylanması

Bazı öğrencilerimizin ana ve babaları yurt dışında çalışmakta ve çocuğunun yüksek öğretimini sürdürmesi nedeniyle bulundukları ülkelerin sigorta ve benzeri kurumlarından bazı haklar elde etmektedirler. Bu hakların elde edilmesinde kullanılmak ve onaylanmak üzere yurt dışından gönderilen veya Sosyal Güvenlik Kurumunca bu amaca yönelik olarak istenen formlar Merkez Büro tarafından onaylanmaktadır. Bu nedenle yurt dışından gelen öğrenci belgelerinin onayı için posta ile veya bizzat Merkez Büroya başvurulması gerekmektedir. Bürolar size bu konuda ancak bilgi vermekle yetinecek, herhangi bir belge onaylamayacaklardır.

Bazı öğrencilerimiz ise, yurtdışına gönderilmek üzere normal öğrenci belgesi talep etmektedirler. Bu isteklerinizi "normal öğrenci belgesi istiyorum" diye açıkça ifade ettiğiniz takdirde, bürolar bu öğrenci belgesini vereceklerdir.

Mezuniyet ve Sonrası İşlemler
    İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri’nin dört yıllık bölümlerinden mezun olanlara Anadolu Üniversitesi Lisans Diploması, iki yıllık programlardan mezun olanlara Anadolu Üniversitesi Ön Lisans Diploması verilir.

Mezunlara verilen diploma ve diğer belgelerle ilgili açıklamalar aşağıda verilmektedir.

Diploma
    Diplomalar yıl sonu veya bütünleme sınav sonuçları öğrencilerin eline geçtiği tarihten 15 gün sonra hazır olmaktadır.

Sınav sonuçları Fakülteye ulaştıktan sonra mezuniyetle ilgili çalışmalar için gerekli olan 15 günlük süreden önce; çıkma, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten hiçbir belgenin verilmesi mümkün olmamaktadır.

Diplomalar yıl sonu veya bütünleme sınav sonuçları öğrencilerin eline geçtiği tarihten 15 gün sonra hazır olmaktadır.

Sınav sonuçları Fakülteye ulaştıktan sonra mezuniyetle ilgili çalışmalar için gerekli olan 15 günlük süreden önce; çıkma, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten hiçbir belgenin verilmesi mümkün olmamaktadır.

Bu nedenle mezunlar Dekanlık, Merkez Büro veya bürolardan diploma dışında herhangi bir mezuniyet belgesi talebinde bulunmamalıdır, bu yöndeki talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Mezuniyetle ilgili gerekli hazırlıklar bitince diplomalar hemen hazırlanarak mezunlara verilmek üzere bağlı oldukları bürolara gönderilmektedir.

• Belki bu sene fikirleri değişmiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arayan varmı arkadaşlar zaman azaldı..
  • Yalvar yakar gene fayda yok. Karar almışlarmış!!! Belge veremiyorlarmış!!! Diploma bu hafta sonuna yetişir ama 24 Haziranı geçtiği için işimize yaramıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: yarkanavci

Arayan varmı arkadaşlar zaman azaldı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan_baba_5249 -- 22 Haziran 2009; 10:09:56 >
  • bende 2010 ağustosda askere gitmek istiyorum. tecil işlemi yaptırmasam ilk ve son yoklama derken ağustos celbine denk getirebilirmiyiz acaba? yoksa tecil ettirmek gerekli mi?

ağustosda gidersem daha rahat olur diye düşünüyorum, kışın soğuğundan temmuzun sıcağından kurtulmuş olurum
  • benim yakın bir arkadaşım aralık da gitti mayıs da döndü dediğine göre dönmesine yakın havalar ısındığı için eğitim süreleri uzamış
  • Biraz önce aöf Anıttepe bürosunu aradım 15 gün sonra diplomanızı alabilirsiniz onun öncesinde geçici mezuniyet belgesi veremeyiz Eskişehire gitsenizde alamazsınız dedi ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yarkanavci

Biraz önce aöf Anıttepe bürosunu aradım 15 gün sonra diplomanızı alabilirsiniz onun öncesinde geçici mezuniyet belgesi veremeyiz Eskişehire gitsenizde alamazsınız dedi ...

bu nasıl bişey yaaa.resmen 6 ayımızı heba ediyorlar.
  • Erken gitsek iyi olurdu ama olmuyor işte. Gerçi olsaydı bile benim bildiğim yoğunluk olduğu için zaten aralık ayına kalacaktık. Hayırlısı artık.
  • Uzun uzuna konuştum tartıştım merkez büro ile. Nafile. Bu hafta içi postalanmaya başlıyormuş. Sanırım önümüzdeki hafta diploma elimizde olazacak ama hiç bir işe yaramıyor. 331.DÖNEM askerliği (Aralık) göründü gibi.
  • Her sene aynı şey soruluyor tartışılıyor
    Açıköğretimi bitirir bitirmez askere gitmek diye bişey yok hiç kasmayın bugüne kadar giden olmadı bundan sonrada olmaz
    Aralıkta askere gitmek için hazırlanın bende geçen sene aralıkta gittim çok eğleceksiniz
  • aralıkta gidiyoz arkadaşlar.artık şu 331 dönem vatan fedaileri topiğine doğru kayalım isterseniz.belki aynı yerlere falan düşeriz bellimi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gprsmania

Her sene aynı şey soruluyor tartışılıyor
    Açıköğretimi bitirir bitirmez askere gitmek diye bişey yok hiç kasmayın bugüne kadar giden olmadı bundan sonrada olmaz
    Aralıkta askere gitmek için hazırlanın bende geçen sene aralıkta gittim çok eğleceksiniz

oleyyyyyyyyy
  • Asala başvurdukdan sonra başvurumuzun kabul edilip edilmediğini nasıl öğreneceğiz? Nasıl iletişime geçiyorlar?
  • Diplomaları bürodan mı alıyoruz arkadaşlar. Yoksa eskişehir e mi gideceğiz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.