|
Meslek Lisesi Mezunları İçin KPSS Puanları ve Atama Olanakları
Meslek lisesi mezunları, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek çeşitli kamu kurumlarına atanabilirler. KPSS, meslek lisesi mezunlarının kamu sektöründe çalışabilmeleri için gereken puanları belirleyen bir sınavdır.
Meslek Lisesi Mezunları KPSS'de Hangi Bölümleri Tercih Edebilir?
Meslek lisesi mezunları, KPSS'de ortaöğretim düzeyinde yer alan alanlar ile ilgili bölümleri tercih edebilirler. Bu bölümler şunlardır:
- Büro Hizmetleri
- Muhasebe
- Elektrik-Elektronik
- İnşaat
- Otomasyon
- Bilgisayar Operatörlüğü
- Giyim Üretim Teknolojisi
- Mobilya ve İç Mekan Tasarımı
Meslek Lisesi Mezunları KPSS ile Nerelere Atanabilir?
Meslek lisesi mezunları, KPSS puanlarına göre çeşitli kamu kurumlarına atanabilirler. Bu kurumlar şunlardır:
- İl özel idareleri
- Belediyeler
- Bakanlıklar
- Genel müdürlükler
- Kamu iktisadi teşebbüsleri
Meslek Lisesi KPSS Avantajları
Meslek lisesi mezunlarının KPSS'ye girmesinin bazı avantajları vardır:
- Meslek lisesi mezunları, ortaöğretim düzeyindeki KPSS bölümlerinde eğitim almaları sayesinde sınavda daha başarılı olurlar.
- Meslek lisesi mezunları, KPSS'de atama puanları genellikle daha düşüktür, bu da onlara daha kolay atama yapılmasını sağlar.
Ortaöğretim KPSS Meslek Lisesi Avantajları
Ortaöğretim düzeyindeki KPSS'de meslek lisesi mezunları için bazı avantajlar vardır:
- Meslek lisesi mezunları, mesleki becerilerini kullanarak KPSS'de daha yüksek puanlar alabilirler.
- Meslek lisesi mezunları, KPSS'de mesleki alanlarıyla ilgili bölümlere yerleşerek kamu sektöründe meslekleriyle ilgili işlerde çalışabilirler.
Meslek Lisesi Mezunu KPSS Kaç Puanla Atanır?
Meslek lisesi mezunlarının KPSS'den atanabilmeleri için gereken puan, tercih edilen kuruma ve kadroya göre değişir. Ancak genel olarak, meslek lisesi mezunlarının KPSS'den 70 puan ve üzerinde alarak atama yapılabilmektedir.
Meslek Lisesi Mezunları KPSS'de Nereleri Tercih Edebilir 2021?
Meslek lisesi mezunları 2021 yılında KPSS'de tercih edebilecekleri kurumlar şunlardır:
- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
- Türk Hava Yolları A.O.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi
- Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.
- Ankara Üniversitesi