Şimdi Ara

AÖF Ve DGS OKUMAK - Askerlik tecil yardımı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
8.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi geceler bi konuda kafam çok karışık ne yapacağımı bi türlü kestiremediğim için size sormak istedim

Konu askerlik tecilliği hakkında. ( durum biraz karışık kusura bakmayın :) )

89 Doğumluyum. 2007-2010 yılları arasında myo ( önlisans ) diplomamı aldım.

diplomayı alır almaz 2010 Açıköğretim 3. sınıftan devam ediyorum.

Şu anda 2011 aöf 4. sınıfa geçtim 2012 haziranı mezun olacam büyük ihtimal. yalnız aklımdaki problem burda başlıyor.

Ben örgün eğitime devam etmek istiyorum ve dgs ye gireceğim 2012 temmuzunda.

doğal olarak 3 sene örgün okuyacağım hazırlık 3 ve 4. yani 2015 te en erken mezun olacağım.

Bu yıl aöf den mezun olacağım ama örgün öğretim için önümde 2 3 sene daha olacak.

sorularım;

1- Aöf bu yıl bitecek biter bitmez askeremi alacaklar beni ? tecilim otomatikman sonlanıyormu askeriyeye haber vermesem?

2- mezun olursam 2 sene daha tecil alabiliyormuyum.

3- DİKKAT ( Askerlik yasasi sadece ilk lisans egitimi için erteleme imkanı sağlıyor. İkinci lisansın yeri ne olursa olsun askerlik ertelemesi için bir gerekçe olarak kabul edilemiyor. Diye bi duyum aldım. doğrumudur

4- Biliyorsunuz eğer dgs ile ilk örgün eğitime geçmiş olsaydım örgün eğitimin öğrenci belgesini verecektim ve bu sıkıntılar olmayacaktı. ayrıca aynı anda aöf yide dgsden sınavsız bi şekilde geçecektim. Ama ben örgüne geçmedim aöf ye kayıt oldum doğal olarak aöf belgesiyle tecil devam ediyor. ŞİMDİ SENEYE DGS KAZANDIM DİYELİM ONUN ÖĞRENCİ BELGESİNİ GÖTÜRSEM O OKULA GÖRE AYARLASALAR OLMAZMI ? yoksa illa açık öğretim kayıt sildirmemmi lazım ? bu sene mezun olsam 2 snee daha verseler yetmeyecek vakit. Son sene olacam örgünde ne yani okuldan zorla kolumdan tutup askeremi alcaklar örgün lisans okuyorum diye..

Bana taktik verirseniz çok memnun olurum arkadaşlar..

Aklımdaki fikirler.

1- Seneye örgün kazanınca Aöf işletme olan bölümünü kaydını aldırıp Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerine geçecem askerlik belgesi olarakta örgünü verecem. ( bunu uygulamak istemiyorum işte işletmeyi boşuna okumuş olacam.)

Yapmak istediğim: ( okuduk okuduk kuyruguna geldik bari bu bölümü bu sene bitireyim dgs yi kazanıyım ordada örgünle beraber aöfnin farklı bir bölümünüde beraber okuyayım.. örgünde bitince askere gideyim..

Detaylı bilgi verirseniz çok memnun olurum konu güncel.

Gecenin stresi sıkıntısıyla yapmış olduğum yazım hataları için kusura bakmayın arkadaşlar..

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 27 Kasım 2011; 2:49:25 >

• Çok yardıma bilgiye ihtiyacım var ilgilenen arkadaşlar yanıt verirse sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

Çok yardıma bilgiye ihtiyacım var ilgilenen arkadaşlar yanıt verirse sevinirim..
    Hocam okuduğun sürece askerliğin tecil oluyor merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Alıntıları Göster
    Galiba açıköğretimden sonra örgün lisans okursan askerlik tecil oluyor.Ben aöf'ü 2010'da bitirdim 2 yıl tecil hakkımı kullandım 2011 sonunda tecil hakkım bitiyor.Önlisans bu yıl bitti.Benimde dgs amacım vardı ama askere alıyorlar galiba.En fazla 1 yıl okuturlar diye düşünüyorum ya da askere gidersem 1 dönem kaybım olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Alıntıları Göster
    mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

mesajım bulunsun

Alıntıları Göster
    Enteresan bir durum benimki ilgi için teşekkürler. Fakat askerlik yasasında 2. lisansı yapamayacağım öngörülüyor şimdi ben seneye mezun olunca 2014 e kadar tecilliyim o süre ye kadar bir sorun yok değilmi ? ondan sonra 2 yıl daha uzatabiliyormuyum acaba yoksa bu süre uzatılmış halimi onu anlayamadım bi türlü..

• quote:

Enteresan bir durum benimki ilgi için teşekkürler. Fakat askerlik yasasında 2. lisansı yapamayacağım öngörülüyor şimdi ben seneye mezun olunca 2014 e kadar tecilliyim o süre ye kadar bir sorun yok değilmi ? ondan sonra 2 yıl daha uzatabiliyormuyum acaba yoksa bu süre uzatılmış halimi onu anlayamadım bi türlü..

Alıntıları Göster
    Yoksa mezun olunca 2014 e kadar olan tecilimi direk kesiyorlarmı alıyorlarmı elimden

• quote:

Yoksa mezun olunca 2014 e kadar olan tecilimi direk kesiyorlarmı alıyorlarmı elimden

Uzatılmış halidir.Ben eylülde diplomayı alınca askerlik şubesine gidip tecil hakkımı kullandım.Yoksa kaçak durumuna düşecektim.
    Hem okulun bittikten sonra sen istemeden niye tecil versinler?2014 yılı saçma okul bitince tecil biter.Tecil istiyorsan yüksek lisans yap.
  • cevap icin tesekkùrler. Acikogretimden yuksek lisans yapmak biraz zor ama bu haber kotu oldu kismet..
  • quote:

cevap icin tesekkùrler. Acikogretimden yuksek lisans yapmak biraz zor ama bu haber kotu oldu kismet..
    evet aöf den yükseklisans yapmak epey zor, bikere derslere devam zorunluluğu var, ama 1 yıl tecil kazanmak için sadece başvuru yapılabilir ama kabul olması içinde uğraşmak gerek,

seninle şu an aynı durumdayız hatta sen benden bi yıl avantajlısın

2006da liseden sonra hiç tecil yaptırmadan 2 yıllık güverte okudum ve 2008 in ekim ayında da mezun oldum, özellikle bir sonraki öğretim yılının başlamasını bekledim ki mezun olmak için, okul beni bir yıl daha öğrencisi olarak tecilli göstersin, 2008 ekim ayında hemen aöf hazırlık sınıfından lisans öğrenimine geçis 1+2 yıl olmak üzere aöf 4 yıllık işletmeye kaydımı yaptrdım. ama bu arada mezun olduğum okul boş durmamış beni hemen askerlik şubesine ispitlemişti yoklama kağıdımı gönderdiler. aöf de hazırlık sınıfında öğrenci haklarından yararlanamadığım için, gidip önlisans okuduktan sonraki 2 yıllık tecil hakkımı kullanmak zorunda kaldım. geçen 2010-2011 döneminde aöf de 4. sınıf okurken kasten bir ders bıraktım ama bu yıl dgs de 290 puan bekliyorum ve 4 yıllık örgün bi lisans programına kayıt yaptırma ihtimalim yüksek.
    şimdi hem aöf den tecilli, hem lisansdan tecilli olunmuyo, aöf bitince 4 yıllık örgün öğretimden tecilim devam edermi bilgim yok, şimdi ben bu hikayemi askerlik şubesindeki adamlara anlatsam :):):) anlıyabileceklerine inanmıyorum

o askerlik teciliyle ilgili maddeyi okuyorum 2 maddesi var zaten,
    Bitirdiği eğitim-öğretim kurumunun dengi veya daha aşağı seviyedeki (2 yıl süreli meslek yüksek okulunu bitirip tekrar 2 yıl süreli bir başka meslek yüksek okulunda/4 yıl süreli bir fakülteyi bitirip, tekrar 4 yıl süreli bir başka fakülte veya 2-3 yıl süreli bir yüksek öğrenim kurumunda okuyanlar) bir okulda okuyanların öğrencilikleri nedeniyle askerlikleri ertelenmemektedir.

Örgün öğretim lisans öğrencisi iken okuduğu alan dışında açıköğretim fakültesine, meslek yüksekokulu öğrencisi iken, okuduğu alan dışında açıköğretim fakültesine, açıköğretim fakültesi öğrencisi iken okuduğu alan dışında (kayıt sildirme şartı aranmaksızın/ okuduğu alan içinde ise kayıt sildirmek şartıyla) örgün öğretime, (bitirdikleri okulun aynı veya daha altı seviyesinde değilse) kayıt yaptıranların aynı anda iki yükseköğretim kurumunda okumalarına olanak sağlandığından, bunların ertesi yıla bırakma işlemleri yapılır.

ilk maddede okuduğu programa denk yada daha düşük bi program okuyanların teciline devam edilmez diyor
    2. maddede aynı anda iki yükseköğretim okuyanlar tecillenir diyor birbirinin zıttı iki madde

senin çözümün şöyle olabilir bu yıl aöf de 4. sınıfa geçtiysen bir dersten kal bi sonraki seneyede mezun ol= 2 yıl
    mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkın daha var = 2 yıl
    4 yılda bitirmeye çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: hak-an87

evet aöf den yükseklisans yapmak epey zor, bikere derslere devam zorunluluğu var, ama 1 yıl tecil kazanmak için sadece başvuru yapılabilir ama kabul olması içinde uğraşmak gerek,

2006da liseden sonra hiç tecil yaptırmadan 2 yıllık güverte okudum ve 2008 in ekim ayında da mezun oldum, özellikle bir sonraki öğretim yılının başlamasını bekledim ki mezun olmak için, okul beni bir yıl daha öğrencisi olarak tecilli göstersin, 2008 ekim ayında hemen aöf hazırlık sınıfından lisans öğrenimine geçis 1+2 yıl olmak üzere aöf 4 yıllık işletmeye kaydımı yaptrdım. ama bu arada mezun olduğum okul boş durmamış beni hemen askerlik şubesine ispitlemişti yoklama kağıdımı gönderdiler. aöf de hazırlık sınıfında öğrenci haklarından yararlanamadığım için, gidip önlisans okuduktan sonraki 2 yıllık tecil hakkımı kullanmak zorunda kaldım. geçen 2010-2011 döneminde aöf de 4. sınıf okurken kasten bir ders bıraktım ama bu yıl dgs de 290 puan bekliyorum ve 4 yıllık örgün bi lisans programına kayıt yaptırma ihtimalim yüksek.
    şimdi hem aöf den tecilli, hem lisansdan tecilli olunmuyo, aöf bitince 4 yıllık örgün öğretimden tecilim devam edermi bilgim yok, şimdi ben bu hikayemi askerlik şubesindeki adamlara anlatsam :):):) anlıyabileceklerine inanmıyorum

Bitirdiği eğitim-öğretim kurumunun dengi veya daha aşağı seviyedeki (2 yıl süreli meslek yüksek okulunu bitirip tekrar 2 yıl süreli bir başka meslek yüksek okulunda/4 yıl süreli bir fakülteyi bitirip, tekrar 4 yıl süreli bir başka fakülte veya 2-3 yıl süreli bir yüksek öğrenim kurumunda okuyanlar) bir okulda okuyanların öğrencilikleri nedeniyle askerlikleri ertelenmemektedir.

Örgün öğretim lisans öğrencisi iken okuduğu alan dışında açıköğretim fakültesine, meslek yüksekokulu öğrencisi iken, okuduğu alan dışında açıköğretim fakültesine, açıköğretim fakültesi öğrencisi iken okuduğu alan dışında (kayıt sildirme şartı aranmaksızın/ okuduğu alan içinde ise kayıt sildirmek şartıyla) örgün öğretime, (bitirdikleri okulun aynı veya daha altı seviyesinde değilse) kayıt yaptıranların aynı anda iki yükseköğretim kurumunda okumalarına olanak sağlandığından, bunların ertesi yıla bırakma işlemleri yapılır.

ilk maddede okuduğu programa denk yada daha düşük bi program okuyanların teciline devam edilmez diyor
    2. maddede aynı anda iki yükseköğretim okuyanlar tecillenir diyor birbirinin zıttı iki madde

senin çözümün şöyle olabilir bu yıl aöf de 4. sınıfa geçtiysen bir dersten kal bi sonraki seneyede mezun ol= 2 yıl
    4 yılda bitirmeye çalış

290 puan çok yüksek yahu.Hangi kaynaklardan çalıştın?
    Benim aldığım kitap dandik çıktı bazı soru tiplerini hiç bilmediğimden sınavda yapamadığım sorular oldu.Sözelde de mantık sorularının gözü kör olsun.
    Denizcilik işletmelerine girmek istiyorum kazanamazsam aöf diplomasından denizcilik işletmelerinde yüksek lisans yapma niyetim var ama aöf olduğundan almayacaklar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 20 Temmuz 2011; 1:41:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

4 yılda bitirmeye çalış

290 puan çok yüksek yahu.Hangi kaynaklardan çalıştın?
    Benim aldığım kitap dandik çıktı bazı soru tiplerini hiç bilmediğimden sınavda yapamadığım sorular oldu.Sözelde de mantık sorularının gözü kör olsun.
    Denizcilik işletmelerine girmek istiyorum kazanamazsam aöf diplomasından denizcilik işletmelerinde yüksek lisans yapma niyetim var ama aöf olduğundan almayacaklar herhalde.

Alıntıları Göster
    ilk başta kalın bi soru bankasından çalışıyodum kocaman dgs yazmışlar üstüne ne olduğunu hatırlamıyorum, sonra ösym nin sitesinden son 4 yılın dgs sınavlarını indirdim onlara çalıştım son 2 hafta, soru bankası dgs de çıkmayacak konularıda içeriyodu o yüzden onu bıraktım, sorularda bi problemim yoktu zaten, benim derdim zamanı yetiştirememdi

okul başarı puanım 80
    sayısal net 69.25
    sözel net 60 290küsürlü bi puan yaıyor

aöf den yüksek lisans hangi bölümlere yapılabiliyor bilmiyorum ama
    denizcilik işletme son yıllarda bi kaç yerde daha açıldı zonguldak bide karamürselde 4 yıllığıda var bunlar bildiklerim, aöf den yüksek lisansı buralara düşün,
    itü, 9 eylül okulculuk yapan sorun çıkaran, diğer okulları küçümseyen denizcilik okulları şansın epey az onlar için aöf den yüksek lisansta

• quote:

ilk başta kalın bi soru bankasından çalışıyodum kocaman dgs yazmışlar üstüne ne olduğunu hatırlamıyorum, sonra ösym nin sitesinden son 4 yılın dgs sınavlarını indirdim onlara çalıştım son 2 hafta, soru bankası dgs de çıkmayacak konularıda içeriyodu o yüzden onu bıraktım, sorularda bi problemim yoktu zaten, benim derdim zamanı yetiştirememdi

okul başarı puanım 80
    sayısal net 69.25

denizcilik işletme son yıllarda bi kaç yerde daha açıldı zonguldak bide karamürselde 4 yıllığıda var bunlar bildiklerim, aöf den yüksek lisansı buralara düşün,
    itü, 9 eylül okulculuk yapan sorun çıkaran, diğer okulları küçümseyen denizcilik okulları şansın epey az onlar için aöf den yüksek lisansta

Alıntıları Göster
    bugün askerlik şubeme gittim ve görevliden öğrendiklerim
    ilk, hangi birbirine denk (her ikiside lisans) okuldan mezun olursan askerlik şubesi onu dikkate alıcaktır, memur bana şu çözümü önerdi,
    tecilin aöf den başlamış, eğer ki bitirirsen artık aöf lisans mezunu olup en fazla 2 yıl daha tecil hakkın olucak ve o 2 yıl tecilin bittiği anda başka bi lisans programında okusan bile bu sana daha fazla tecil hakkı vermeyecek
    ama eğer aöf yi bitirmeyip (kasten 4. sınıfta bir ders bırakıp) 2 yıl da aynı sınıfta kaldıktan sonra, (askerlik şubeleri aöfde 2 yıl üst üste aynı sınıfta kalanların tecilllerini uzatmıyor), tecilini uzatmayacak ve mezun da olmadığın için diğer dgs ile kazandığın okulun gönderdiği tecil yazılarını kabul etmeye başlıyacak. ve okuduğun sürece 29 yaşına kadar tecillerini kabul edilecek

örgün öğretimden mezun olduktan sonra da gidip aöf den mezun olabiliyoruz,
    ama aöf den başarısızlık sebebiyle kayıt silinirmi bilmiyorum, hatırlarsanız geçen yıl artık okullardan öğrenciler atılmayacak diye haberler vardı, yani aöf harçlarımı yatırdığım sürece bi sorun olacağını zannetmiyorum.

• quote:

bugün askerlik şubeme gittim ve görevliden öğrendiklerim
    ilk, hangi birbirine denk (her ikiside lisans) okuldan mezun olursan askerlik şubesi onu dikkate alıcaktır, memur bana şu çözümü önerdi,
    tecilin aöf den başlamış, eğer ki bitirirsen artık aöf lisans mezunu olup en fazla 2 yıl daha tecil hakkın olucak ve o 2 yıl tecilin bittiği anda başka bi lisans programında okusan bile bu sana daha fazla tecil hakkı vermeyecek
    ama eğer aöf yi bitirmeyip (kasten 4. sınıfta bir ders bırakıp) 2 yıl da aynı sınıfta kaldıktan sonra, (askerlik şubeleri aöfde 2 yıl üst üste aynı sınıfta kalanların tecilllerini uzatmıyor), tecilini uzatmayacak ve mezun da olmadığın için diğer dgs ile kazandığın okulun gönderdiği tecil yazılarını kabul etmeye başlıyacak. ve okuduğun sürece 29 yaşına kadar tecillerini kabul edilecek

örgün öğretimden mezun olduktan sonra da gidip aöf den mezun olabiliyoruz,
    ama aöf den başarısızlık sebebiyle kayıt silinirmi bilmiyorum, hatırlarsanız geçen yıl artık okullardan öğrenciler atılmayacak diye haberler vardı, yani aöf harçlarımı yatırdığım sürece bi sorun olacağını zannetmiyorum.

Alıntıları Göster
    İlgin için çok teşekkürler. Evet malesef ufak bi çıkmazdayız bakalım ne yapacağız.

• quote:

okul başarı puanım 80
    sayısal net 69.25

Vallaha ben irem yayınlarını almıştım.Konu anlatımları zayıf ama sorular iyiydi.Doğru dürüst konu anlatmadan zor sorular soruyorlar.Yediiklimin kitabı dandikti.Permütasyon, olasılık ve sözel mantık soruları yaktı beni.Okul başarı puanım benimde yüksek ama birinci değilim.
    Yüksek lisansı 9 eylülde istiyorum.Çünkü izmir'de oturuyorum.2 yıl ön lisans için yabancı şehirlerde süründüğümden tekrar çekilecek şey değil.
    Lisansa girersem yine 9 eylül istiyorum.Zonguldak üniversitesi dgs ile gelenlere ayrımcılık yaptığını üniversitede söylemişlerdi.Bizim için ingilizce önemli zorunlu ingilizce eğitimi sadece dokuz eylülde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

okul başarı puanım 80
    sayısal net 69.25

Vallaha ben irem yayınlarını almıştım.Konu anlatımları zayıf ama sorular iyiydi.Doğru dürüst konu anlatmadan zor sorular soruyorlar.Yediiklimin kitabı dandikti.Permütasyon, olasılık ve sözel mantık soruları yaktı beni.Okul başarı puanım benimde yüksek ama birinci değilim.
    Yüksek lisansı 9 eylülde istiyorum.Çünkü izmir'de oturuyorum.2 yıl ön lisans için yabancı şehirlerde süründüğümden tekrar çekilecek şey değil.
    Lisansa girersem yine 9 eylül istiyorum.Zonguldak üniversitesi dgs ile gelenlere ayrımcılık yaptığını üniversitede söylemişlerdi.Bizim için ingilizce önemli zorunlu ingilizce eğitimi sadece dokuz eylülde var.

Alıntıları Göster
    Konu güncel yardıma ihtiyacım var sevgili arkadaşlar yardımcı olursanız mutlu olurum..

• konu guncel..
  • quote:

konu guncel..
    Daha fazla fikri olan yokmu arkadaşlar..
  • artik aof de atilma kalktigi icin askerligi mezun olana kadar tecil edebiliyorsun,ayrica orgun ogretime gecersende tecil edebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: exerion

artik aof de atilma kalktigi icin askerligi mezun olana kadar tecil edebiliyorsun,ayrica orgun ogretime gecersende tecil edebilirsin

nasıl yani? Atılma kalktımı aöfden ? kesin bilgimi bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.