|
AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) Nedir?
AOSP, Google tarafından geliştirilen ve sürdürülen, Android işletim sisteminin açık kaynaklı bir sürümüdür. Kod tabanı, cihaz üreticilerinin kendi Android sürümlerini oluşturmalarına olanak tanır. AOSP, Android'in özelleştirilmiş ve değiştirilmiş sürümlerine dayanmaktadır.
AOSP, cihaz üreticilerine cihazları için benzersiz özellikler ve işlevler oluşturma esnekliği sunar. Ayrıca, geliştiricilerin yeni uygulamalar ve özellikler oluşturmalarına olanak tanır. AOSP'ye katkıda bulunarak Android topluluğuna katılabilir ve işletim sisteminin geliştirilmesine katkıda bulunabilirsin.
AOSP'de önceden yüklenmiş olarak gelen uygulamalar ve hizmetler, Google Play Hizmetleri ve Google uygulamaları gibi Google'dan gelen uygulamaları içermez. Bu bileşenler, cihaz üreticileri tarafından ayrı olarak lisanslanmalıdır.
AOSP, Android işletim sisteminin temelini oluşturur ve cihaz üreticilerinin yenilik yapmalarına ve kendi Android sürümlerini oluşturmalarına olanak tanır. Android işletim sisteminin açık kaynaklı doğası, yeniliğin teşvik edilmesine ve çeşitli Android cihazların geliştirilmesine yardımcı olur.