Şimdi Ara

AOSP ne demek bilgilendirebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xperia Z'ye AOSP yapısı yayınladı diye bir haber okudum chip'te bu tam olarak ne anlama geliyor, ne faydalararı zararları vardır bi açıklayabilirseniz çok sevinecem :D

• Yapay Zekanın Yanıtı

AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) Nedir?

AOSP, Google tarafından geliştirilen ve sürdürülen, Android işletim sisteminin açık kaynaklı bir sürümüdür. Kod tabanı, cihaz üreticilerinin kendi Android sürümlerini oluşturmalarına olanak tanır. AOSP, Android'in özelleştirilmiş ve değiştirilmiş sürümlerine dayanmaktadır.

AOSP, cihaz üreticilerine cihazları için benzersiz özellikler ve işlevler oluşturma esnekliği sunar. Ayrıca, geliştiricilerin yeni uygulamalar ve özellikler oluşturmalarına olanak tanır. AOSP'ye katkıda bulunarak Android topluluğuna katılabilir ve işletim sisteminin geliştirilmesine katkıda bulunabilirsin.

AOSP'de önceden yüklenmiş olarak gelen uygulamalar ve hizmetler, Google Play Hizmetleri ve Google uygulamaları gibi Google'dan gelen uygulamaları içermez. Bu bileşenler, cihaz üreticileri tarafından ayrı olarak lisanslanmalıdır.

AOSP, Android işletim sisteminin temelini oluşturur ve cihaz üreticilerinin yenilik yapmalarına ve kendi Android sürümlerini oluşturmalarına olanak tanır. Android işletim sisteminin açık kaynaklı doğası, yeniliğin teşvik edilmesine ve çeşitli Android cihazların geliştirilmesine yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • android open source project demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertiko25

android open source project demek

Onu biliyorum zaten de olayı ne bunun onu bilmiyorum :D
  • Hocam sen yetkili birine benziyosun bi açıklayabilir misin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaka

Hocam sen yetkili birine benziyosun bi açıklayabilir misin :D

http://forum.donanimhaber.com/m_73811195/mpage_14/f_//tm.htm#74430945

Bu konudan aresmara sorarsan en net cevabi alırsın
  • Android açık kaynak projesini anlamına geliyor. Bu proje ile android tüm katmanlarında değişiklikler yapabiliyorsunuz uBoot/kernel katmanından en üst freamwork katmanına kadar her türlü konfigürasyonu yapmanıza izin veriyor. Mesela sony telefona 10 inch tablet ekranı bağlayabilirsin kendir telefonu daha da geliştirebilirsin.Bir süre bu alanda çalıştım kendi tabletimi yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akineton_ -- 6 Haziran 2022; 16:39:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SUPERSU NEDİR BİLEN VAR MI ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.