Şimdi Ara

AP Client modu ve Samsung TV ikilisini ağa bağlama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

(Umarım konuyu doğru yere açmışımdır)

Evde küçük çapta bir kablosuz ağım bulunmakta. İnternet sağlayıcım Superonline(fiber). Modemimde Tılgın HG1311.

Masa üstü bilgisayarım modeme ASUS WL-167G V3 usb dongle ile bağlı ve problemsiz çalışıyor. (Şifreleme WPA2 psk)

Yeni aldığım tv Samsung 32D5000. Üzerinde ethernet portu bulunmakta. Modem üzerinden ethernet kablosu ile tvyi ağa bağladığımda otomatik olarak ip alıyor ve ALLSHARE düzgün bir şekilde çalışıyor.

Ancak sorun şu ki tv ile modem arası kablo çekilemeyecek durumda (Ayrıca "hanım" faktörüde mevcut:) )

Burada karşıma 2 seçenek çıkıyor:
    1. Samsungun kendi usb wireless dongle'ını alıp ka blosuz olarak ağa bağlanmak
    2. Client modda çalışan bir AP yi ethernet kablosu ile tv ye bağlamak.

1. seçenekteki dongle 120TL; 2.seçenekteki ap ise 50TL

Aradaki fark yüksek olduğu için 2. seçeneğe yöneldim ve TP-Link TL-WA500G marka model bir ap aldım.

Sıra geldi ap yi yapılandırmaya. Pc deki dongle'yi cıkatıp ap yi kablo ile pc ye bağladım. Kullanma kılavuzunda statik ip atayıp (192.168.1.100) bağlanmam gerektiği yazıyordu ve bağlantıyı kurdum.

İlk önce LAN ayarlarından gateway ip sini girdim (192.168.1.1) (diğer yazanlar önayarlı olarak geldi)

Sonra wireless kısmına geçtim ve temel ayarlara başladım. Ülke olarak Türkiye seçtim. SSID olarak tplink yazdım (ssid olarak modemdekinin aynısını yazarakta denedim ana temel problemimi çözmedi) Bağlantı kanalını modem ile aynı yaptım.

Wireless modu olarak client sectim. En alttaki survey butonuna basında açılan pencereden kendi modemime bağlandım. modemin ssid'si ve mac adresi otomatik olarak üstteki resimde bulunan yere geldi.

Sonrasında wireless security kısmına geçerek modemdeki şifrelemeyi seçtim ve modemde aktif çalışan kablosuz ağ şifresini girdim.

Son olarak tüm yapılanları kaydedip ap yi reboot ettim.

PC'nin ip ayarlarını otomatik ip alma moduna geri getirdim. PC ap üzerinden modeme bağlanıp otomatik ip aldı ve problemsiz olarak ağa ve internete bağlandı.

Buraya kadar herşey güzel. Kabus buradan sonra başladı.

AP'i pc den ayırıp çalışması gereken yere götürdüm ve tv ye ethernet üzerinden bağlayıp fişini taktım. TV yi çalıştırdım ve ağ yapılandırması kısmına girdim.
    Uzun uğraşlarıma rağmen otomatik ip aldıramadım.
    TV nin verdiği uyarı şu şekilde:

Burada dikkatimi çeken otomatik olarak almaya çalıştığı ip benim ağ ip tabanımdan farklı (168 ile başlı yor)

Manuel yoldan ip tanımladım: (ip adresinin sonunu 2 olarakta 100 olarakta denedim ama sonuca bir etkisi olmadı)

manuel ip yapılandırmasına verdiği cev ap şu şekilde oldu

Yani bağlanmış durumda ancak allshare özelliğini bir türlü aktif edemedim. İşletim sistemim Win7 Samsung un kendi sitesinden indrdiği allshare versiyonunu kullanıyorum ama hişç bir türlü erişemiyorum.

Modemden direk kablo çektiğimde problem yok ya da tvyi ethernet kablosu ile pc ye bağlayıp ağ ayarlarından ethernet ve usb dongle'i köprülediğimde de istediğim gibi çalışıyor ancak ap ile çözüme ulaşamadım.

Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum 3 gündür okumadığım yer kalmadı...

NOT: Allsharenin dışında farklı media share programlarıda denedim. Ama sonuç değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenophan -- 6 Kasım 2011; 15:06:42 >

• Kimse yok mu?
  • En azından ap ayarlarını doğru yapıp yapmadığım konusunda fikir verebilecek olan birisi yok mudur? :(:(
  • Selamlar. İyi bayramlar.
    Mesajı yeni gördüm.
    46D5500 tv ile aynı AP'i kullanıyorum. Senin gibi ugrastirdi beni de.

Aynı nedenle, TV salonda, PC calışma odasında. Ben su sekilde çözdüm ama senin ev - bağlantılar müsait mı bilmiyorum.

Modemi TV'nin olduğu yere koydum, ethernet portuna kablo ile bağladım. AP ise kablosuz alıp kablosuz veriyor, alanı genişletiyor. PC de USB wifi ile İnternet'e bağlı. AP rpeater modunda, kendi kimseye ip vermiyor, PC de modemden tv de modemden alıyor böylece.
  • önce client'in yanındaki wds seçeneğini işaretleyip dene. sorun çözülmezse

birde point to point modunu denemekte fayda var.
    ap ile modemin aynı kanalda olsun.
    modemindeki şifrelemeyi wep yap.
    ap'den point to point modunu seç.
    modemdeki wep şifrenin aynısını gir.
    bide bu şekilde dene.
  • Wds seçeneğini denedim ancak değişme olmadı

Point to pointi de denemiştim ondada bir değişim yok.

Geriye kalan şifrelemeyi wep yapmak. Modem Superonline Tılgın hg1311 wireless şifresi sitenin web arayüzünden gerçekleşiyor. En kısa zamanda deneyip geri dönüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenophan

Wds seçeneğini denedim ancak değişme olmadı

Point to pointi de denemiştim ondada bir değişim yok.

Geriye kalan şifrelemeyi wep yapmak. Modem Superonline Tılgın hg1311 wireless şifresi sitenin web arayüzünden gerçekleşiyor. En kısa zamanda deneyip geri dönüyorum.

point to point'i denedim diyorsun fakat point to point wep harici çalışmaz.

peki ap'ye client modda bağlanıp kablo ile bir pc bağlayınca nete çıkış yapabiliyormusun.
  • "peki ap'ye client modda bağlanıp kablo ile bir pc bağlayınca nete çıkış yapabiliyormusun."

Evet.

İlk sorunuz için çalışıyorum şu anda.
  • birde şimdi aklıma geldi. modeminin ip adresi 1 li grupta dimi.
    birde modemdeki wireless üzerinden ap'nin arayüzüne ulaşabiliyormusun.?
  • Wep ile point to point denedim ama nafile.

Modeme usb dongle ile bağlı iken ap ye modem üzerinden ulaşamıyorum.

gateway ip si 192.168.1.1

ap arayüzüne girmek için 192.168.1.254 adresine gidiyorum.
    Öncelikle pc ye sabit ip olarak 192.168.1.100 ipsini veriyorum sonra adres cubuguna 254 lü ip yi yazınca giriyor. AP ye gerekli ayarları yaptıktan sonra pc ye otomatik ip aldırıp
    (mesela 192.168.1.44 gibi bişeyler alıyor) ap ye 254 lü ip üzerinden ulaşabiliyorum.

PC ye ethernet client modunda ap yi baglayıp modeme baglandıgımda modem arayüzüne erişebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenophan

Wep ile point to point denedim ama nafile.

Modeme usb dongle ile bağlı iken ap ye modem üzerinden ulaşamıyorum.

gateway ip si 192.168.1.1

ap arayüzüne girmek için 192.168.1.254 adresine gidiyorum.
    Öncelikle pc ye sabit ip olarak 192.168.1.100 ipsini veriyorum sonra adres cubuguna 254 lü ip yi yazınca giriyor. AP ye gerekli ayarları yaptıktan sonra pc ye otomatik ip aldırıp
    (mesela 192.168.1.44 gibi bişeyler alıyor) ap ye 254 lü ip üzerinden ulaşabiliyorum.

PC ye ethernet client modunda ap yi baglayıp modeme baglandıgımda modem arayüzüne erişebiliyorum.

peki point to point bağlantı kurdun da tv'mi çalışmadı yoksa bağlantımı kurulmuyor.?

enteresan olan modem üzerindeki wifi ile ap'ye ulaşamaman. normalde sıkıntısız ulaşman gerekiyor.

birde şöyle dene. 500g'yi ap modunda çalıştır. dhcp serveri aç. yine üzerindeki kabloyu televizyona bağla
    pc'indeki wifi ile direk 500g'ye bağlanıp 500g üzerinden televizyona erişmeye çalış. yani modemi devre dışı
    bırakarak bir dene tv'ye bağlanmayı. bakalım ne olacak.

• aklıma birşey daha geldi şuan wifi alıcındaki paylaşım ayarın ne. iş ağı olarak denedin mi?
    genelde default windows 7 üzerinde ortak oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 10 Kasım 2011; 0:58:50 >
  • point to point yapıp ap modunda cihaza baglanmayı denediğimde ap in ssid sini görüyorum baglanıyorum ama düzgün bir ağ kuramıyorum. Tv ye de bağlanamıyorum dolayısıyla. (ap nin ssid sini görüp bağlanıyorum ama ağ kuramıyorum.)

iş ağı olarakta denedim değişen bir şey yok.

farklı bir ap olsa birde onunla denemek lazım bakalım iş yerinden bir tane ödünç alabilirsem denerim ama bu işş ancak 2 hafta sonra olabilir gibi duruyor malum düğün var arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenophan -- 15 Kasım 2011; 1:41:38 >
  • Sorun çözüldümü acaba ? aynı dertten muzdaripim .. gateway bi türlü erişmiyor tv den ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.