Şimdi Ara

AP/Router/Repeater/Range Extender v.b. gibilerinin iletim hızları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde salonda kurulu olan modemimi başlıkta saydıklarımdan birini kullanarak/bağlayarak iki odaya internetimi daha güçlü iletmek istiyorum çünkü odalarda sinyal düşüyor. Bunun için internet üzerinden araştırma yaptığım 2-3 markanın modelinden birine karar vermek istiyorum.

Yalnız bu araştırma sırasında bu araçların aldıkları sinyali iletme hızlarının olduğunu ve bunların da genelde 100 mbps ile 300 mbps arasında olduklarını gördüm.

Temelde sorum şu; internet bağlantı hızım 10 mbps ile 25 mbps arasında ise alacağım sinyal arttırıcının 100 mbps ya da 300 mbps hızında olması neyi değiştirir veya almadığı bağlantı hızının üstünde bir sinyal arttırıcı bana ne sağlar??

Şunu özellikle belirtmek isterimki interneti, online herhangi bir şekilde (PS- xbox) oyun oynamanın dışında, gezinmek (biraz haber biraz sosyal medya), film/dizi seyretmek, araştırma yapmak ve müzik dinlemek için kullanırım. Forumda internet bağlantıları ve benzeri konularda soran/yazan arkadaşların çoğu oyun oynamanın güçlüğünden şikayet etmiş olduğunu görüp, bunun benim için bir gereklilik/zorunluluk olmadığını belirtip, bu yüzden "internetini güçlendirmek, istediğin yerlerde oyun oynamak için sinyal güçlendiricinin de yüksek hızlı olması gerekir" diyecek cevaplar benim işime yaramıyor sanırım.

Teknik olarak bilgi vermek gerekirse, uydunet'in 10 mbps hızlı paketini denemekteyim ve gerekirse 25 mbps'ye çıkarabilirim ama şimdilik bu hız oldukça işime yaramakta. Telefonlar ve bilgisayarlar olarak toplamda 4-5 alet internete bağlanmakta. Salondan sinyal arttırıcıyı koyacağım noktaya 20 m ethernet kablosu çekerek halletmeyi düşünüyorum. Wan girişi olmadan havadan aktarma yapmayı düşünmüyorum çünkü dediğim gibi en fazla 20 metre kabloyu rahatlıkla istediğim noktaya çekebiliyorum. Bir de koyacağım sinyal arttırıcının en az 1 port çıkışı olması tercihim.

Soruyu tekrar etmek adına; yukarıda yazdığım internet kullanımı çerçevesinde, sinyal arttıcımın 100 mbps hıza mı yoksa 300 mbps hıza mı sahip daha doğru olur ve düşük/yüksek hızın avantaj/dezavantajları nelerdir?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

• Arkadaşlar
    Konuyla ilgili cevap buradan devam etmektedir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.