Şimdi Ara

ZyXEL P-660W-T1 modemi AP olarak kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Elimde AirTies 5650 V2 ve ZyXEL P-660W-Tx modem var. Masaüstü bilgisayarıma ethernet ile bağlı olan ana modem AirTies 5650. Kablosuz AP olarak kullanmaya çalıştığım ise ZyXEL.

Öncelikle şunu belirteyim ki iki modem arasında kablolu olarak değil kablosuz olarak bağlantı kurmak istiyorum.

Misal;

AirTies Local IP: 192.168.2.1 (DHCP Sunucusu: 192.168.2.20 ile 192.168.2.254 arasında)
    ZyXEL Local IP: 192.168.1.1 (DHCP Sunucusu: kapatıyorum)

2 modem arasında kablolu haberleşme sağlamam için ZyXEL'in DHCP sunucusunu kapatıp local IP'sini de 192.168.2.25 yaptıktan sonra AirTies'e ethernet kablosu ile bağlamam, ZyXEL'i AP olarak kullanmam için yeterli. Ama istediğim şey modemler arası kablosuz bağlantı.

Uyguladığım ayarlar;

AIRTIES ayarları;

Ana modem olan AirTies 5650'nin arayüzüne girip kablosuz ayarlarını yapılandırıyorum

ve MESH özelliği ile AP olarak kullanacağım ZyXEL'i bulup ekliyorum;

ZYXEL ayarları;

Ardından AP olacak ZyXEL'in kablosuz ayarlarını yapmak için ethernet kablo ile bilgisayara bağlıyorum, ve kablosuz ayarları yapılandırarak AirTies'in wireless'i ile aynı kanala (11 kanalı) ayarlıyorum.

Ve ZyXEL modemin Mod'unu köprü olarak değiştiriyorum;

WDS kısmından ana modem olan AirTies'in MAC adresini tanımlıyorum. Hepsi bu.

Bundan sonra ZyXEL modeme laptop, telefon vs ile bağlanabiliyorum ama internete çıkış alamıyorum.

Kısacası bu arkadaşın videoda anlattığını yapmaya çalışıyorum.

berke0606youtube
    İKİ MODEMİ KABLOSUZ KÖPRÜLEME (ACCESS POİNT) -WİRELESS
    http://www.youtube.com/watch?v=bb7mKmqKKv8

Yani aşağıda ki 2 modemi aynen yan yana birbirlerine ethernet üzerinden bağlı değillerken kullanmak istiyorum (tabi AirTies ana modem, ZyXEL de AP olacak şekilde)

Yardımcı olursanız minnettar olurum arkadaşlar. Hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 20 Temmuz 2014; 14:06:59 >

• Yardımcı olacak biri var mı arkadaşlar?
  • Yardımcı olayım dedim ama
    Çok karışık yazmışsın 2 - 3 kere okudum cözemedim..
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam uyku sersemliği ile yazdığımdan karman çorman olmuş lakin şu anda düzenledim. En altta da yapmaya çalıştığım şeyin videolu olarak anlatımı var ama adam detaylı bilgi vermediği için (Köprü olarak kullanılacak modemin DHCP'si kapatılacak mı vs? gibi) yapamadım.
  • Köprülü bir şekilde ben de kullanıyorum
    DHCP açık bende..
    Açık olursa IP leri otomatik alırlar
    Ama köprülediğin cihazların IP lerini sen manuel ver.
    Hangi 2 modemi kullanıyorsun hocam ve hangisi köprü modem hangisi ana modem? İkisi arasında ki şifreleme türü nedir. WEB şifrelemesini istemiyorum çünkü çok basit bir şifreleme ve elimde ki modemler de o kadar eski olmadığından kendi aralarında haberleşmek için WEB şifrelemesi dışında ki WPA yada WPA2'yi desteklemesi lazım. DHCP'yi köprü modemde kapatmıyorsun evet bende kapatmadan yapmaya çalışıyorum zaten ama bir türlü beceremedim.

Wireless'leri aynı kanala alıyorum. 2 modeme de birbirlerinin MAC adreslerini tanıtıyorum. Ama iş şifreleme protokolüne gelince orada takılıyorum anlaşılan. AirTies'de şifrelemeyi sırası ile WPA yada WPA2 yaptım, köprü olacak ZyXEL modem de de şifreleme olarak önce WPA sonra WPA2 denedim ama bu sefer bende IP istiyor ama o kısma neyin IP adresini gireceğimi anlamadım gitti. Mümkün ise teamviewer ile bağlanıp ZyXEL'e gerekli ayarları gösterebilir misin hocam?

• Ben modemle değil de AP ile kullanıyorum
    Modem in DHCP sini kapat köprü yaptığının DHCP özelliğini aç.
    Ben olsam boyle yapardım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zyXEL P-660W-T1 v3 şifre ??
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yok hocam ne yaptım ne ettiysem bu iki modemi de kablosuz konuşturamadım. Kafayı yemeden biraz ara vereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Yok hocam ne yaptım ne ettiysem bu iki modemi de kablosuz konuşturamadım. Kafayı yemeden biraz ara vereyim.
    Daha sonra sonuç alabildin mi? Benzer modemlerle aynı şeyi ben de yapmak istiyorum. Boşuna uğraşmış olmayayım...
  • modemi modemle birbirine kablosuz ap yapamazsınız deyip kökünden kestirip atalım. kural olarak ikisi de vericidir, boşuna uğraşmayın. bunu daha önce de yazmış olabilirim.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Foruma gezinirken girdim ve bildirimi görüp meraktan tıklayarak yıllar önce açtığım konuya dönüp duygulandım :)

Teorik olarak dediğin gibi olsa da pratikte mümkün dostum. AP olarak kullanmak istediğin modemin DHCP sunucusunu kapatarak Default IP adresini, verici modemin IP adresi ile aynı bloka alman kafi. Artık 2. modemin sorunu yoksa bir AP mantığı ile çalışacaktır. Zira bu konuyu açtıktan sonra yıllar içinde bu bir kaç farklı yerde daha yapmak zorunda kalıp gözlemlemiştim.

Tabi bir insan benim gibi uğraşıyorsa, elinde 2. bir modem vardır ve cebinden AP için para çıksın istemiyordur. Default IP yada DHCP sunucusunu değiştirmek zorunda kalmadan bu işi halletmek istiyorsa da bu iş için üretilmiş Access Point cihazlarını alıp direkt ana modeme kablolu, yada kablosuz olarak bağlayıp kullanır zaten:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 4 Temmuz 2019; 18:35:3 >
  • Fırat Aksuyoutube
    zyxel modem P-660w Tx router (access point) yapma
    https://www.youtube.com/watch?v=J4AOGiMjWSg&feature=youtu.be

router yaparsın ip leride farklı yaparsın
  • 2 gündür bende bununla uğraşıyorum konuyu açalı baya olmuş fakat , eğer bu çözüm bulduysanız yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.