Arkadaşlar merhaba.Yazlıktaki Komşumda Zyxel P-660N-T1A modem var.Bende ise kullanmadığım kenarda duran l P-660HW-T1 v3 modem var.Komşumdaki internet az çektiği için sanırım access pointten başka çarem yok(yani sinyal güçlendirici başka bir alet yok varsa söyleyebilirsiniz) komşumda Zyxel modem olduğu için bende kendi modemimi access point olarak kullanabilir miyim acaba? Çok denedim ancak access point olarak kullanma diye bir seçenek yok zaten.Köprü modu var.Birde WDS diye bir şeyler yapmışlar.Ancak bunu da yapamadım.Size sorum : Modemi mi Access point olarak kullanabilirmiyim ? Access Point olarak kullanabiliyorsam,Nasıl kurabilirim ?Birde Access point ten başka sinyal güçlendirme seçeneğim var mı ? Şimdiden teşekkür ederim...
Arkadaşlar sinyal güçlendirici dediğim böyle bir şey olur mu yani ?
www.hepsiburada.com
TP-LINK TL-WN7200ND 150 Mbps N Kablosuz 5dBi Değişebilir Fiyatı
P-660N-T1A model modemle P-660HW-T1 v3 model modemi kablosuz olarak görüştüremezsin sana tavsiyem Kablosuz tüm sinyal dağıtan cihazlarla görüşebilien ZyXEL NBG-416N UR destekli access poaint alıp komşundan gelen sinyallerin azaldığı noktaya bu cihazı bağlayarak sinyal seviyeni yükseltmen alacaktır ürün vatan bilgisayarda kdv dahil 83 tl satılıyor aşşağıdaki linkten cihazı inceleyebilirsin.
Bu cihazı access point olarak kullanabilirsin fakat ana modemden interneti bu ürüne kablo ile iletmen gerekecek. Yapman gerekenler bu modemi pcye bağla arayüzüne gir, wlan ayarlarını yap, geniş alan ağı modu köprü seç, yerel ağa gir dhcp devre dışı bırak hepsi bu. bağlantını kes ana modemden kabloyu bağla cihazı bi restart et yeni ağ isminden bağlan.
by_mami28B
kullanıcısına yanıt
hocam bu anlattığınız gibi yaptım şuan kullanıyorum teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: by_mami28
Bu cihazı access point olarak kullanabilirsin fakat ana modemden interneti bu ürüne kablo ile iletmen gerekecek. Yapman gerekenler bu modemi pcye bağla arayüzüne gir, wlan ayarlarını yap, geniş alan ağı modu köprü seç, yerel ağa gir dhcp devre dışı bırak hepsi bu. bağlantını kes ana modemden kabloyu bağla cihazı bi restart et yeni ağ isminden bağlan.
Teşekkür ederim gerçekten işime yaradı +1
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme