Dostlar selam. Sahibi olduğum dairenin bulunduğu binanın apartman görevlisi ile ilgili bazı sorunlar yaşadım. Adam binaya gelen tüm kargoları teslim alıyor ama bana gelen kargoları teslim almıyor. Kargocu aradığında görevliye bırakın diyorum, görevli evinin kapısını açmıyor. Ben bu nedenle hizmet alamıyorum ve almak da istemiyorum. Apartman aidatında görevli maaşı kısmını vermek istemiyorum. Bu mümkün mü? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut976 -- 9 Temmuz 2021; 11:56:57 > |
Apartmanda Kapıcı Hizmeti Almamak
Apartman hayatında sık karşılaşılan bir konu olan kapıcı hizmeti, birçok kişi için bir gereklilik olarak görülürken bazıları için de istenmeyen bir masraf olabilir. Siz de "apartmanda kapıcı istemiyorum" düşüncesine sahipseniz, bu konuyu apartman yönetiminizle görüşmeniz ve gerekçelerinizi açıklamanız faydalı olacaktır.
Kapıcı hizmetinin maliyetli bir yük olduğunu düşünüyorsanız, "kapıcı parası vermek istemiyorum" diyerek apartman yönetimine bu konuyu iletebilirsiniz. Apartman yöneticisi, kapıcı hizmetinin apartman sakinleri için sağladığı faydaları ve maliyetleri değerlendirerek sizinle ortak bir çözüm bulabilir.
Bazı durumlarda kapıcılar, görevlerini tam olarak yerine getirmeyebilirler. Örneğin, "kapıcı çöpleri almıyor" gibi şikayetler, kapıcı hizmetinin kalitesizliğini gösterir. Bu gibi durumlarda apartman yönetimine başvurarak kapıcının görev talimatının gözden geçirilmesini talep edebilirsiniz.
Apartmanda kapıcı hizmeti almak istemiyorsanız, apartman yönetimiyle görüşmeniz ve gerekçelerinizi açıklamanız önemlidir. Ortak bir çözüm bulunması için apartman sakinleriyle iş birliği yaparak apartman yönetimini ikna etmeniz mümkündür.