Merhaba arkadaşlar. Bu konu üzerinde tam 3-4 yıl önce çok ağır bir şekilde araştırma yapıyordum fakat bugünlerde hiç bu konuya geri bakmadım. Bu konuyu da meraktan dolayı açtım. Bir eve (müstakil ev veya apartman dairesi fark etmeksizin) ücretini karşılayarak altyapı çektirmek mümkün müdür? Ayrıca altyapı maliyeti aşağı yukarı ne kadar tutar? Özellikle de fiber sonlandırıcı cihazlar gibi önemli cihazların maliyetlerini çok merak ediyorum. |
Eve ücretli altyapı çektirmek mümkün müdür?
-
-
forumda bir konuda görmüştüm müstakil eve tanıdık vasıtası ile fiber çektirmişti arkadaş 1700-1800 lira civari tuttuğunu yazmıştı, neyin maliyeti o 1700-1800 lira bilemiyorum maliyet farklılık gösterir ama ucuz bir şey değildir,çektiren arkadaş o kadar düşük bir fiyata nasıl çektirmiş bilemiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: erkaninn59forumda bir konuda görmüştüm müstakil eve tanıdık vasıtası ile fiber çektirmişti arkadaş 1700-1800 lira civari tuttuğunu yazmıştı, neyin maliyeti o 1700-1800 lira bilemiyorum maliyet farklılık gösterir ama ucuz bir şey değildir,çektiren arkadaş o kadar düşük bir fiyata nasıl çektirmiş bilemiyorum
O kadar düşük maliyet mümkün değil hocam. Benim tahminim en az 200.000 TL olacağı fakat bilgili arkadaşlardan da cevap almak istiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
200 çok abartı bir rakam o kadarda abartı bir fiyat çıkamaz yakında dağıtım noktası varsa zaten çok büyük maliyet yansımayacaktır
Hocam ne iki yüz bin lirası?
Mesafenin durumuna göre birkaç bin tl ye çekiliyor özel proje kapsamında.
-
O parayı bana ver caddene komple fiber çekeyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o maliyetini karşılamaz onun sağlam torpili vardı.
Santral veya saha dolabı ile sizin eviniz arasındaki fiber metre başına ücret hesaplanır 5-15 bin tl arası tutabilir bu tamamen uzaklık ile alakalı.
quote:
Orijinalden alıntı: NitroNoso maliyetini karşılamaz onun sağlam torpili vardı.
Santral veya saha dolabı ile sizin eviniz arasındaki fiber metre başına ücret hesaplanır 5-15 bin tl arası tutabilir bu tamamen uzaklık ile alakalı.
Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki Kurtköy Fatih Mahallesi'nde oturuyorum. Sapanca'nın merkezine yakın yerde (tahmini olarak Güldibi Mahallesi'nde) bir Türk Telekom Tip3 saha dolabı görmüştüm ve iki yerin arasında yaklaşık 4-5 km mesafe var.
Santral ise Adapazarı'nda yer alıyor ve arada 25-27 km mesafe var.
Kaç mbps hız alıyorsunuz çevrenizde kaç hane/insan var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NitroNosKaç mbps hız alıyorsunuz çevrenizde kaç hane/insan var.
Bizim evin yanındaki binalarda 10-12 tane hane var. Bizim evimiz müstakil ev fakat yanımızda 2 tane apartman var. Bir taraftaki apartmanda 3 tane daire var, diğerinde ise en az 4 tane var diye tahmin ediyorum. Sokağa çıkma yasağından dolayı çıkıp bakamıyorum, yarın tam bilgi veririm.
Şu anda ADSL kullanıyorum ve 10 Mbps hız alıyorum. Hat değerlerini şu anda paylaşamıyorum fakat bilgisayara geçince paylaşacağım.
Oturduğum apartmanın 50 metre aşağısındaki apartmanda fiber altyapı var. Telekom 50 metre kablo çekmekten aciz. BTK'dan yazdığımda "Fiber altyapı çalışmaları başlatıldı, 2021 yılı ikinci çeyreği içerisinde tamamlanması planlanıyor" diye cevap verdiler. Ama ben buna inanmıyorum. Çünkü geçen sene de "Bu yılın sonunda tamamlanacak" dediler ve Aralık ayında Twitter'dan yazdığımda fiber altyapı çalışması yok dediler. Eğer ücretli bir şekilde çektirilebiliyorsa ben de çektirmek istiyorum. 50 metre mesafe için yüksek ücret talep edeceklerini sanmıyorum.
-
Hocam bakır kablo peki yer altından geliyorsa. Benim eski oturduğum yer müstakil bir katlı üç daireli bir evdi. Bakır kablo da direk yer altından geliyordu direkten veya yan binalara birleşik değildi.
Yani hic kazı yapılmadan vdsl bölgesi olan bir yer için bu kadar maliyetler çıkmaz herhalde. O zaman bin iki bin lira gibi ücretlere hallolabilir belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 24 Mart 2021; 1:25:57 >
Halledilebilir kanallar tıkanık oluyor mesela bizim binaya çekerken bakır kablo ezilmiş aynı hattan geçiremediler tekrar başka ekip geldi tekrar boru döşediler içinden fiberi geçirdiler sonuçta bunlar maliyetli işler orada taşeron işçilerin çalışması.
8km fiber 2 dağıtım kutusu 380bin proje bedeli. Ama yapmadılar. 1km fiber 72 aboneye çıkma 24 abonelik t21 koydular. 24 abone sus payı verdiler. Kalanlar yine sürünüyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Belediyenin kazı için isteyeceği ücret de önemli, belediyeden belediyeye ve konuma göre değişecektir.
-
Mesafe, belediye, altyapi saglayicisinin eline kalmis birseydir. Ama genelde 3-4 bin tutuyor hersey dahil.
Eğer sokağında tt rogar kapağının altında turuncu kablo geçiyorsa çok ufak bir mesafe kablo taşıma sonrasında rahat rahat çekerler. Bölgemde 0 kazı ile fiber cekildi bana
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X