Şimdi Ara

İnternet Servis Sağlayıcılara ihtiyaç duyulmadan internete girebilmek mümkün müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet Servis Sağlayıcılara ihtiyaç olmadan internete bağlanma konusunda araştırmalar yapıyorum. Böyle birşey bence mümkün fakat çok çalışmak gerekli. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Böyle birşey olsa faydalı olmaz mı?

Edit: Böyle bir şey mümkün. Kendinize ait bir intenet şebekesi kurabilirsiniz. Bunu zaten biliyordum. Ömür boyu internet servis sağlayıcılarına aylık para ödemektense kira öder gibi kendimize ait bir şebeke kurmak daha mantıklı geliyor bana. Pahalı olabilir ancak ömür boyu internet servis sağlayılara vereceğimiz para bence daha fazla tutar toplayınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9B9D22A8A -- 20 Mayıs 2015; 16:22:53 >

• Daha önce de dediğim gibi HAYIR. Kira gibi ödediğiniz para zaten toptan hat kirası oluyor. Türk telekom altyapısı kullanan servis sağlayıcıların çalışma mantığı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 20 Mayıs 2015; 16:34:20 >
  • Mümkün değil.

Çok basit düşünün. Elinizdeki data kablosunu nereye bağlayacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazife0138

Kendinize ait bir intenet şebekesi kurabilirsiniz. Ömür boyu internet servis sağlayıcılarına aylık para ödemektense Pahalı olabilir ancak ömür boyu internet servis sağlayılara vereceğimiz para bence daha fazla tutar toplayınca.

kendine ait internet şebekesinde ne yapacaksın?
    tamam, evinin arka bahçesinde kendine havuz yaparsın ama atlantic okyanusunda yüzüyorum diyemezsin o zaman, sadece 3 metrelik havuzunda takılır kalırsın
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Ya bölgesel internet kuranlar var. 30 bin lira falan harcıyorlar. Benim demek istediğim bu. Bölgesel yani sadece bir mahalle yada semtte yada ilçedede olabilir. Bunu sadece kendim için kurmak istiyorum. Amapek bi bilgim yok. İnternet hızı nasıl olur? Bağlantı kopar mı pek bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardman01

Ya bölgesel internet kuranlar var. 30 bin lira falan harcıyorlar. Benim demek istediğim bu. Bölgesel yani sadece bir mahalle yada semtte yada ilçedede olabilir. Bunu sadece kendim için kurmak istiyorum. Amapek bi bilgim yok. İnternet hızı nasıl olur? Bağlantı kopar mı pek bilmiyorum.

bölgesel internet ne arkadaşım? eninde sonunda telekom altyapısını kurman gerek, ülkeler arası kablolara nasıl erişeceksin peki? sen internetin ne olduğunu biliyor musun önce onu sorayım ??
    biliyorum. Benim dediğim gibi bir sistem duymuştum. Sadece bir bölgede kurmuş adam çevresindekilere satıyorduda. Daha önce böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Yine bu forumda gezerken öğrendim 2-3 ay oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: nazife0138

Kendinize ait bir intenet şebekesi kurabilirsiniz. Ömür boyu internet servis sağlayıcılarına aylık para ödemektense Pahalı olabilir ancak ömür boyu internet servis sağlayılara vereceğimiz para bence daha fazla tutar toplayınca.

kendine ait internet şebekesinde ne yapacaksın?
    tamam, evinin arka bahçesinde kendine havuz yaparsın ama atlantic okyanusunda yüzüyorum diyemezsin o zaman, sadece 3 metrelik havuzunda takılır kalırsın

Çok güzel bir anlatım olmuş..

• quote:

biliyorum. Benim dediğim gibi bir sistem duymuştum. Sadece bir bölgede kurmuş adam çevresindekilere satıyorduda. Daha önce böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Yine bu forumda gezerken öğrendim 2-3 ay oldu.

abi biliyorum diyor ama hala aynı şeyi tekrarlamaya devam ediyor
    arkadaş, en basit haliyle, kendi mahallende network ağı kurduğunu düşün, google'a nasıl bağlanacaksın?? birşeye bağlanmak için kablo ya da kablosuz sistem lazım, kablon yok, ee google modemi de yok bağlanasın senin dediğin belki uydu üzerinden internet veren firmalardır, bi ona bak

Evet aynen uydu üzerinden internet. Benim amacım şu hiç bir servis sağlayıcıya gerek kalmadan (çünkü başa belalar) gerekli malzemeleri alarak kendim internet bağlantısı oluşturmak istiyorum. Yani bu uydudan internet hizmeti veren firmalar da öyle çok büyük firmalar değil. Belli başlı yatırım yapıyolar bu şekilde internet hizmeti veriyorlar. Benim istediğim işte bu.
  • quote:

Evet aynen uydu üzerinden internet. Benim amacım şu hiç bir servis sağlayıcıya gerek kalmadan (çünkü başa belalar) gerekli malzemeleri alarak kendim internet bağlantısı oluşturmak istiyorum. Yani bu uydudan internet hizmeti veren firmalar da öyle çok büyük firmalar değil. Belli başlı yatırım yapıyolar bu şekilde internet hizmeti veriyorlar. Benim istediğim işte bu.

iyi de , uydudan internet veren adam da eninde sonunda bi servis sağlayıcısı ile çalışmak zorunda, o da muhtemelen ya Türkiye'dedir ya da avrupa'dadır,
  • ben beleş kullanıyorum altımızda kuaför var kaçak giriyom vifi şifresi koymamış kamiller 14 mbs hız iyi yani idare ediyoz inşallah bi gün şifre koymazlar
  • Hocam giriyoruz pasa pasa internete, neden boyle aksiyonlar ariyorsunuz anlamiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurarsaniz. Ait fiber ile dagitirsiniz mahallenizdekilere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ferhaaattt F kullanıcısına yanıt
    Neden mi? Çünkü akk diye bir saçmalık var ve internet servis sağlayıcı uzaktan yönetiyor. İstediğin sitelere giremeyebilirsin.
  • Ben sana olayı anlatayım önce server satın alıp onu bir mühendise kurdurup türk telekom sistemine entegre ettimen gerekiyor bunun içinde veri merkezinde yer kiralıyacaksın ( oturduğun evin kirasından en az 5-6 kat daha fazla ) daha sonra kurmak istediğin adresi türk telekoma vericeksin ve alt yapıda senin için devre açıcaklar ( bunun içinde türk telekoma para ödemen gerekiyor ) sonra serverda sana açılan devreyi tanıtıp serverını internetle aranda köprü olarak kullanabilirsin ama bunu yönetmek problemlere müdahale etmek için ileri derecede server bilgisi gerekiyor ( windows server 2000 felan değil cisco microtik huawei felan olcak ) Eğer bunun altından 30 bin tlye kalkarım diyosan beni %50 ortak yap 30 bini sana ben vereyim. Bu arada altyapıyı sadece evine giden kısım şeklinde değil bölge olarak kiralıyosun ( orta anadolu, doğu anadolu felan şeklinde oda 1-2 milyon tl felandı heralde )
  • kultegins kullanıcısına yanıt
    Bu telekom şirketleri köşeyi dönüyor anasını satim. Aslında uydu vasıtasıyla ve kendi kuracağın küçük bir altyapıyla (küçük diyorum çünkü sadece bana ve çevreme yaramasını istiyorum bunun. Diğer internet servis sağlayıcıları gibi büyük bişey yapıp tüm bölgeye hizmet verme derdim yok) internete bağlanabilirsin. Meshnet diye bir şey var. Aslında internetten her türlü daha az fiyatla ve daha iyi kalitede yararlanabiliriz. Ama bir şirket ortaya çıkıyor ve bu işi ticarete döküyor. İnsanların özgür kullanabileceği şeyi ellerinden alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9B9D22A8A -- 28 Mayıs 2015; 17:58:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.