Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
50
Favori
623.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merkezi sistemli binalara pay ölçer takmak için son tarihte bir ERTELEME var mı arkadaşlar?

2017 yılına ertelendi dedikodusu dolaşıyor, GERÇEK Mİ DİR? yoksa PALAVRA MI DIR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 21 Mayıs 2012; 13:58:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Bu sistemde faturalar arasındaki fark gayet doğaldır ki 3 kata kadar çıkabilir..Zira benim ev 28-29 derece olup gereğinden fazla ısınırken aynı binanın zemin ve çatı katındaki vatandaşlar hala üşüdüğünden şikayet edebilmektedir..Bu durumda bu daireler ilave para ödeyerek içten yalıtım parke altına strafor vb..çareler düşüneceklerdir..

Bu durumda eve gelen elektrik faturasından nasıl ki kimse komşusunu sorumlu tutmuyorsa yakıt parasından da sorumlu tutamayacaktır..Artık kimse yöneticiye kapıcıya kazanı yak kapat gibi baskı da yapamayacaktır..Yöneticiler için yakıt aidatı toplama sıkıntısı olmayacaktır..Zira herkes faturasını alacak ve ödemesini kendi yapacaktır..

x15;
    Son derece yanlış cümleler yazmışsınız.

İgdaş gelip apartmanın ana saatinden ölçüm yapıp apartmana tek fatura kesecektir.
    O tek faturayı dairelere nasıl adil olarak bölüştürürsün amaçlı pay ölçer sistemi icat edilmiştir.

Sonuç olarak Yönetici yine hamallık yapmaya devam edecek ve dairelerden gaz parasını toplayacaktır.
    Topladığı parayı elindeki apartmana kesilen tek fatura ile ödeyecektir.

Pay ölçer sadece Yöneticinin hangi daireden ne kadar toplayacağına yardımcı olacaktır.
    Onun içinde İgdaş faturasından farklı olarak, bir A4 kağıdında hangi daire ne kadar borçlu onu gösterecektir.

Biz apartman olarak mevcut merkezi sistemde kalıp, arsa payı(daire metrekaresi) üzerinden bölüşümlerimizi yapmaya devam edeceğimiz şeklinde bir karar aldık.
    Yeniden yapılanmanın yaklaştığı şu günlerde Pay ölçer gibi gereksiz ne olduğu belirsiz bir sisteme geçmeyeceğiz.
    Çünkü zaten daire metrekaresi üzerinden bölüşüm yaparak adil bir dağılım sağlıyoruz.

• Bu ısı yada enerji tasarrufu meselesi değil kesinlikle.Forumdada yazıldığı üzere, zaten baştan öyle harcamalar yapılıyorki, ki sadece yıllık 60 daireli bir site için 1700 tl civarında okuma ( akıl parası) parası ödenecek. sonrada ben az yakarak bu paraları amorti ettirmeye çalışacağım.öylemii???? Dediğiniz gibi, sistemin ömrü bittiğinde bile belkide bunu başaramayacağım.Birde bu tasarruf olayını merkezi tasarruf olarak düşünmek lazım.Yoksa, yemeyerek içmeyerek, ısınmayarak yapılacak tasarruf ne kadar tasarruftır bilemiyorum.Fırsat bu fırsat denilerek avrupalı bir kaç şirket için başımızın tutuluverdiğinden kuvvetle şüpheleniyorum.
  • bu sistem hakkında başka bir ortamda şu kaygılarımı yazmıştım:

quote:

1. daire başı minimum 200€ parayı (2 + 1 + mutfak + banyo) zamanında bu işe giren birkaç firmaya uçlanacağız,
    2. eski tip, ayarlanamaz durumda petekleri olanlar petek değiştirmek durumunda kalacak,
    3. evi boş tutanlar ve evde oturduğu halde sekiz kat hırka giyip kaloriferi açmayacak olanlar nedeniyle komşuları daha fazla açıp daha az ısınacaklar,
    4. halihazırda bile "biz zaten ısıdan yararlanmıyoruz" deyip aidatı ödememek için fırsat kollayan dükkanlar maraz çıkaracak, aletleri kurcalayıp türlü dalavere yapacak
    5. kış geçmiş olduğu için bütün yıl aidat toplanan binalarda ısıtma giderlerinin neye göre paylaştırılacağı bilinemeyecek. eski uygulamaya devam edilirse üstteki maddelerde belirtilen kişiler dava açacak. para toplanamazsa önceden gaz alınamayıp paşa paşa zamlı fiyattan gaz alıncak.
    6. yıl boyu değil kış aylarında aidat toplanıyorsa bile, gazın ön ödemeli sistemle alındığı yerlerde sorun çıkacak. önceden alınan gazın maliyetinin nasıl paylaşılacağı bir ay sonra belli olacak, gaz bedelini tahsilatta sorun yaşanacak.

özellikler 5. ve 6. maddelerde belirttiğim kaygılarım hakkında fikri olan var mı?

bütün yıl aidat toplayamacak mıyız şimdi yani? toplasak bir apartman sakininin dava açmayacağını nasıl garanti edebiliriz? temmuz'da geleceği söylenen ve sonbaharda gelme ihtimali olan doğal gaz zamlarından önce gaz alma şansımız olmayacak mı yani ısı pay ölçer'le ölçüm yapıp maliyeti paylaştıramadığızdan dolayı? aynı sebeple, ön ödemeli sistemde ilk ay nasıl gaz alacağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: TYR

quote:

Bu sistemde faturalar arasındaki fark gayet doğaldır ki 3 kata kadar çıkabilir..Zira benim ev 28-29 derece olup gereğinden fazla ısınırken aynı binanın zemin ve çatı katındaki vatandaşlar hala üşüdüğünden şikayet edebilmektedir..Bu durumda bu daireler ilave para ödeyerek içten yalıtım parke altına strafor vb..çareler düşüneceklerdir..

Bu durumda eve gelen elektrik faturasından nasıl ki kimse komşusunu sorumlu tutmuyorsa yakıt parasından da sorumlu tutamayacaktır..Artık kimse yöneticiye kapıcıya kazanı yak kapat gibi baskı da yapamayacaktır..Yöneticiler için yakıt aidatı toplama sıkıntısı olmayacaktır..Zira herkes faturasını alacak ve ödemesini kendi yapacaktır..

x15;

İgdaş gelip apartmanın ana saatinden ölçüm yapıp apartmana tek fatura kesecektir.
    O tek faturayı dairelere nasıl adil olarak bölüştürürsün amaçlı pay ölçer sistemi icat edilmiştir.

Sonuç olarak Yönetici yine hamallık yapmaya devam edecek ve dairelerden gaz parasını toplayacaktır.

Pay ölçer sadece Yöneticinin hangi daireden ne kadar toplayacağına yardımcı olacaktır.
    Onun içinde İgdaş faturasından farklı olarak, bir A4 kağıdında hangi daire ne kadar borçlu onu gösterecektir.

Biz apartman olarak mevcut merkezi sistemde kalıp, arsa payı(daire metrekaresi) üzerinden bölüşümlerimizi yapmaya devam edeceğimiz şeklinde bir karar aldık.
    Yeniden yapılanmanın yaklaştığı şu günlerde Pay ölçer gibi gereksiz ne olduğu belirsiz bir sisteme geçmeyeceğiz.
    Çünkü zaten daire metrekaresi üzerinden bölüşüm yaparak adil bir dağılım sağlıyoruz.

Son derece yanlış cümle dediğiniz yöneticiler için aidat toplama sıkıntısının devam edeceği sanırım..Ben herkes faturasını igdaşa ödeyecek demedim.. Belki ileride doğrudan igdaş gibi dağıtım şirketlerine ödeme yapılmasının da bir yolu bulunabilir..Benim burada asıl demek istediğim eğer sistem sorunsuz işlerse yöneticilerin de eskisine göre rahat edeceği aşikar..Şimdiki sistemde çok ısınanlar şikayet ediyor kazanı kısın diyor..Öbür yandan üşüyenler oluyor onlarda daha fazla ısınmak istiyorlar.Çoğu zaman evde bulunmayanlar gelen genel faturaya itiraz ediyor ancak ödemek zorunda kalıyorlar..Bu sistemle genel fatura azalacak eskiden 400 ödeyen şimdi belki 300 ödeyecek..Herkes ne yaktığını faturasını bilecek ödemesini yapacak..Dolayısıyla bu da genel bir rahatlama sağlayacaktır diye düşünüyorum..

Arsa payı üzerinden bölüşüm yaparak adil bir dağıtım mı yapmış oluyorsunuz şu an? Size göre adil olabilir ancak mantıken matematiksel olarak böyle bir şey mümkün değil..

• Bu iş tam bir Bombadır...
    Aynen sizinde belirttiğiniz gibi, bazı sitelerde aidatını ödemeyenler var. Mesela bizde borçlulardan toplanacak 56.000 TL var. Bu durumda "KANUNEN AVANS DA TOPLAYAMAZSINIZ" zira tahakkuk etmiş bir borcu yok.
    Kış gelip çattığında Biri bu borcu ödemedi mi diğerlerinden de tahsil ettiğiniz avans olmadığından HOOOOOP kışı donarak geçirdiniz demektir.
    Çok arızalı olacak anlayacağınız.
    Ama ben 2000 m2 ve üstü sitelerde bu işin OYBİRLİĞİNE muhtaç olduğunda ısrarcıyım. (Ya da ben öyle yorumladım kanunu)...
  • burda arkadaşın biri bunun kaçak kullanım yontemleride varmış nasıl biz komşımuza güveneceğiz
  • peki ya apartman merkezi sistem nasıl olsa bütün katlar sıcak olur düşüncesi ile ve kirası da dier katlardan farklı olmayan zemin kat sakinlerinin hali nicedir ev sahipleri bi nebze yinede rahat olucaklar sonuçta kira dertleri yok olan yine gariban kiracılara hele hele de senelerce soğuk ewlerde oturupta oh be nihayet kovadan veya kombinin ısısı ile uğraşmaktan kurtuldum diyen kiracılara olucak demi ustalar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

Merkezi sistemli binalara pay ölçer takmak için son tarihte bir ERTELEME var mı arkadaşlar?

2017 yılına ertelendi dedikodusu dolaşıyor, GERÇEK Mİ DİR? yoksa PALAVRA MI DIR?

buna bir cevap var mı???
  • Değerli forum üyeleri;
    naçizane bu konu hakkında bir kaç kelime yazmak istedim.

öncelikle dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynakları konusunda uygulanan enerji politikalarını desteklemekte ve halka bunun en iyi şeklide uzman kişilerce anlatılması düşüncesindeyim.
    Malumunuz ki merkezi sistemle ısınan binaların ısı gider paylaşımına geçmesi için gerekli süre 02.05.2012 tarihinde doldu. Yaklaşık 5 yıllık bir geçiş süresi öngörülmüştü ve bu sürede gerektiği kadar halk bilgilendirilmedi ve son aşamada herkesin
    kafası karıştı. Dikkat ederseniz son zamanlarda büyük bir firmanın reklamları tv lerde dönmektedir.

Bu konudaki tespitlerim;
    1. Merkezi sistemlerde ısı gider paylaşımı hakkıyla ve doğru şekilde uygulandığı takdirde adaletli ve verimli bir çözümdür. Nasıl mı?
    a.Yönetmeliği göre uygulanan termostatik vana ile oda sıcaklığı min. 15 C olduğu zaman,
    b. peteklere takılnan RF li ısı pay ölçerlere kurulum aşamasında gerekli doğru parametreler ( petek cinsi, dairenin konumu vs) in firmalar tarafından girilmesi,
    c. pompalar için Frekans konvektörlü kontrol sistemleri ve otomasyon panoları kullanarak optimum suyu kazandan tesisata göndermek
    d. verilerin doğru bir şekilde okunarak fatura haline sunulması
    e. peteklerde bilerek veya bilmeyerek manipulasyon yapmamak,

Mevcut binalar için ısı pay ölçerden başka bir çözüm yolu maalesef yok! her peteğe takılan pay ölçer cihazı petek yüzeyi ve oda sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkından bir hesaplama yaparak nümerik bir değer veriyor, bu değerin gerçek ısıl değerine yakın olup olmaması kurulum aşamasında girilen parametrelere bağlı açıkcası, yalnız bu paratmelerin ne olduğu yönetmelikte açık değil sanırsam( yanlış olabilirim) şu an mevcut uygulama okunan değeri direk almak ve paylaşım hesabında kullanmak.Dönemi sonu itibarı ile yetkili ölçüm şirketi veya yönetici ( bu serbest bırakılmış, yönetmeliğin ilk halinde bağımsız ve yetkilendirilmiş bir 3. kuruluş tarafından okunacağı belirtiliyordu!) tarafından el terminali ile RF ile verilerin okunması ve bir yazılım vasıtasıyla %30 ve %70 paylaştırma kuralına göre ısı gider paylaşım pusulası düzenlenmesi şeklinde.
    Tabi burada pay ölçer manipule edilerek daha düşük bir değer göstermesi sağlanabilir...biz hemen işin cinliğini düşünüp bizim açımızdan +, sistem açısından - noktaları düşünüyoruz. Bazı sistemlerin bu manipülasyonu algıladığı söylense de işin uzmanı bir kişi bunun zor olduğunu beyan etti.
    bu işin maliyet noktası ise her peteğe bir ısı pay ölçer ve termostatik vana, her ay okuma hizmeti için 1-2 euro arasında değişen maliyetler...Burda binadaki daire sayısı ve okuyucu rakip firmaların fiyat politikası belirleyici bir rol..örneğin 300 konutluk bir site için verilen 1 euroluk okuma fiyatı, 20-30 daire için 2 euro olabilmekte. okuma işi rf ile yapıldığından çok kısa sürelerde her biri farklı id ye sahip cihazlardan veri el terminaline gelmektedir. Sizin binanızın dışında birisinin elinde sigara ile beklediğini görmeniz olası mümkün bir sahne...O yüzden diare sayısı ve çevrenizde ne kadar çok merkezi sistemle ısınan bina varsa maliyetiniz düşecektir. bir bölgeye gelen okuyucu bir çok binaya aynı anda okuyabilecektir.
    yönetici bunu yapa bilir mı ? eğer daire sayısı az ise tek tek gözle değerleri okur basit bir excel hesabı ile paylaşımı yapabilir. Genellikle pay ölçer satan firmalar bu yazılımı vermek istemiyorlar çünkü işlerine gelmiyor veya çok yüksek lisans bedelleri istiyorlar ben ce bu da gayet normal...

yeni yapılan 2000 m2 üstü binalarda (ilk halde 1000 m2 idi, müteahitler bastırıp düşürdüler) ise durum daha kolay; kollektör sistemine bir ısı sayacı takılarak gerçek ısıl değer ölçülebilmektedir. Yalnız çoğu ısı sayacı M-bus lı sisteme uygun, rf li olanlar ise tam verimli çalışmıyor diye duydum. Okuma işi ya daireye girerek veya çok kapasiteli bloklarda bina bodrum katına kurulacak M-bus sistemi ile kablolu olarak veriler bu sisteme aktarılacak. buradaki sıkıntı sizin komşunuz termostatik vanayı kapatamayacağı için direk kollektörden vanayı durumunda sisteme yeniden - bir müdahale ve sistemin verimini düşürecektir.
    ilk söylediğim şey; sistem hakkıyla kurulduğunda ve kullanıldığında verim sağlayacaktır.

şu ana TR de 19 okuma yetkisi alan firma var ve bunlar piyasaya yön veren firmalar, okuma hizmeti ilerleyen yıllarda 0,5 euro lara kadar düşecektir diye tahmin ediyorum. açıkcası 2 euro çok yüksek bir rakam, maliyeti bakınca bir eleman, bir el terminali bir yazılım ve bir pc-yazıcı...bir verinin bir cihazdan 7 ms de terminale aktarıldığını düşürseniz toplu konutlarda işlem çok basit ve maliyeti düşük...okuyucu durduğu yerden ( kaynak cihaza uzaklık önemli 40-400m diyenler var!) tüm verileri çok kısa sürede toplayabilir, ofise gidip yazılım vasıtası ile hesplayıp print out edebilir ve yönetime teslim eder...

çok dağınık oldu ama kısaca bildiklerimi paylaşmak istedim ( doğruluğunu %100 iddia etmiyorum)
    son olarak dışa %100 bağımlı olduğumuz doğalgaz-enerji konusunda bu tür politikaların uygulanması çok önemlidir. Vatandaş olarak da bunları desteklemek ve doğru bir şekilde uygulamak da en birincil görevimiz.
    Mevcut bunlara ek olarak 2017 ye kadar her binanın enerji kimlik belgesi alması (EKB), yeni binalarda dış yalıtımın zorunlu olması, bazı binaların enerji yöneticisi bulundurması gibi noktaları da yeri gelmişken hatırlatmak istedim.

son olarak keşif için 2-3 firmadan teklif alıp, kafanıza takılan soruları sorgulamanız menfaatinize olacaktır diye düşünüyorum. bu şekilde piyasa da rekabet oluşarak hem daha ucuza hem de daha kaliteli hizmet alma şansınız olacaktır.

herkese iyi forumlar...

• değerli arkadaşlar..
    ben ankara eryamanda oturan ve ısı pay ölçer denilen kazığı yiyen birisiyim.. bizim toplu konut yönetimi bu sistemi bize 2010 ocaktan itibaren uygulamaya koydu.. bize zorunlu denildi.. bizde koyun gibi inandık.. sonradan araştırdım çevre ve şehircilik bakanlığı yapı denetimi dairesini aradım.. her şey muallak. bu sistem zorunlu ise bunu kim denetleyecek cevap yok.. peki bu sistemi ölçen cihazlara itiraz olsa bu cihazları kım test edecek cevap yok.. peki zorunlu deniliyor bu cezayı kim kesecek polis mi zabıta mı jandarma mı cevap yok.. yok yok yok.. sadece bize geçen kocaman bir kazık var.. yönetime açıkcası kavgaya gittim.. bana sözleşmeyi verin diyorum mahkemeye ver öyle diyorlar.. peki bu sistem 2012 de zorunlu siz neden bu kadar acele ettiniz dedim ortalık kızışmasın diye dediler.. anlayacağınız her şey sıkıntı.. bize kasım 2011 de bir fatura geldi 600-700 tl civannda ödeyenler oldu.. sözde tasarruf edecektik.. her ay 17,5 tl vana parası ödüyoruz yaz kış.. sözde tasarruf edecektik... kış aylarında her aya okuma işi için firmaya 2,5 euro para ödeniyor daire başı.. bizim site yaklaşık 6500 daire.. sözde tasarruf edecektik.. ben full yakarak mart ayında 310 tl verdim.. benim oturduğum binada en düşük ödeyen 265 tl ödemiş.. ve bu kişi bana sistemi savunuyor 3. derecede yakarak.. yani aradakı 45 tl yi kendisi kar etmiş sayıyor (onuda eminim kazak ve battaniyeler ile oturuyordur) yani ben petekleri full yaktığım zaman bile ısınamadım ısınamadım ısınamadım.. alt kat kısıyor üst kat kısıyor benim ev buz gibi yerler buz gibi haydi dayan elektrik sobasına sözde tasarruf edecektik.. arkadaşlar koyun olmayın.. soyulmayın.. bizi kazıklayan firma 6500x2,5 euro ile ne kadar aylık para kazanır ve aylık 17,5 tl x 6500 daire ile ne kadar vana parası kazanır hesap size ait.. ben bu sisteme karşıyım.. ısınamıyorum.. şimdi apartman olarak yalıtım yaptıralım deniliyor onun maliyeti yaklaşık 200 bin tl civarı sözde tasarruf edecektik.. bu kanun neden çıktı niye çıktı faydası ne hala anlayamadım.. bizim binalar 1985 te oturuma açılmış.. bu eski binaya bu sistem uyarmı uymazmı diye bu konunun uzmanları bir araştırma yaptımı merak ediyorum.. ve ben hala bu sisteme karşıyım.. ISINAMIYORUM.. ÜŞÜYORUM.. VE ŞİMDİDEN 2013 KIŞI İÇİN KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM.. YAZIK BİZE.. KOYUN OLMAYIN...

• quote:

Orijinalden alıntı: bydeger

değerli arkadaşlar..
    ben ankara eryamanda oturan ve ısı pay ölçer denilen kazığı yiyen birisiyim.. bizim toplu konut yönetimi bu sistemi bize 2010 ocaktan itibaren uygulamaya koydu.. bize zorunlu denildi.. bizde koyun gibi inandık.. sonradan araştırdım çevre ve şehircilik bakanlığı yapı denetimi dairesini aradım.. her şey muallak. bu sistem zorunlu ise bunu kim denetleyecek cevap yok.. peki bu sistemi ölçen cihazlara itiraz olsa bu cihazları kım test edecek cevap yok.. peki zorunlu deniliyor bu cezayı kim kesecek polis mi zabıta mı jandarma mı cevap yok.. yok yok yok.. sadece bize geçen kocaman bir kazık var.. yönetime açıkcası kavgaya gittim.. bana sözleşmeyi verin diyorum mahkemeye ver öyle diyorlar.. peki bu sistem 2012 de zorunlu siz neden bu kadar acele ettiniz dedim ortalık kızışmasın diye dediler.. anlayacağınız her şey sıkıntı.. bize kasım 2011 de bir fatura geldi 600-700 tl civannda ödeyenler oldu.. sözde tasarruf edecektik.. her ay 17,5 tl vana parası ödüyoruz yaz kış.. sözde tasarruf edecektik... kış aylarında her aya okuma işi için firmaya 2,5 euro para ödeniyor daire başı.. bizim site yaklaşık 6500 daire.. sözde tasarruf edecektik.. ben full yakarak mart ayında 310 tl verdim.. benim oturduğum binada en düşük ödeyen 265 tl ödemiş.. ve bu kişi bana sistemi savunuyor 3. derecede yakarak.. yani aradakı 45 tl yi kendisi kar etmiş sayıyor (onuda eminim kazak ve battaniyeler ile oturuyordur) yani ben petekleri full yaktığım zaman bile ısınamadım ısınamadım ısınamadım.. alt kat kısıyor üst kat kısıyor benim ev buz gibi yerler buz gibi haydi dayan elektrik sobasına sözde tasarruf edecektik.. arkadaşlar koyun olmayın.. soyulmayın.. bizi kazıklayan firma 6500x2,5 euro ile ne kadar aylık para kazanır ve aylık 17,5 tl x 6500 daire ile ne kadar vana parası kazanır hesap size ait.. ben bu sisteme karşıyım.. ısınamıyorum.. şimdi apartman olarak yalıtım yaptıralım deniliyor onun maliyeti yaklaşık 200 bin tl civarı sözde tasarruf edecektik.. bu kanun neden çıktı niye çıktı faydası ne hala anlayamadım.. bizim binalar 1985 te oturuma açılmış.. bu eski binaya bu sistem uyarmı uymazmı diye bu konunun uzmanları bir araştırma yaptımı merak ediyorum.. ve ben hala bu sisteme karşıyım.. ISINAMIYORUM.. ÜŞÜYORUM.. VE ŞİMDİDEN 2013 KIŞI İÇİN KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM.. YAZIK BİZE.. KOYUN OLMAYIN...

yani diyorsunuz ki; "durmak yok yola devam" değilde aslında "durmak yok yolmaya devam".....

• quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Bu ısı yada enerji tasarrufu meselesi değil kesinlikle.Forumdada yazıldığı üzere, zaten baştan öyle harcamalar yapılıyorki, ki sadece yıllık 60 daireli bir site için 1700 tl civarında okuma ( akıl parası) parası ödenecek. sonrada ben az yakarak bu paraları amorti ettirmeye çalışacağım.öylemii???? Dediğiniz gibi, sistemin ömrü bittiğinde bile belkide bunu başaramayacağım.Birde bu tasarruf olayını merkezi tasarruf olarak düşünmek lazım.Yoksa, yemeyerek içmeyerek, ısınmayarak yapılacak tasarruf ne kadar tasarruftır bilemiyorum.Fırsat bu fırsat denilerek avrupalı bir kaç şirket için başımızın tutuluverdiğinden kuvvetle şüpheleniyorum.

+1. Aynen katılıyorum.
  • Arkadaşlar

Ceza yemekten korkan yönetici veya kat maliklerimi var .Onlara şunu söyleyin acele etmeyelim.Gerekirse teklif alıyoruz diye karar defterine geçin kararınızı .ama karar aşamasında bir daha olağanüstü toplantı yapılacak ibaresi koyun.Denetçiler geldi diyelim duyduklarıma göre çok zor gelirler 2033 de belki gelen olur.Geldi diyelim karar defterini çıkarın uzlaşacak kimse bulamadık diyin.Hiçbir devtlet kurumu şu aşamada hiçbir binaya ceza kesmez.Bunu bilin.
  • Arkadaşlar........

Uzun lafın kısası........ gerçekten kanuni yönünü bilenler cevap versin lütfen...........

02.05.2007 den 5 yıl sonra, yani 02.05.2012 tarihinden itibaren;

2007 YILI ÖNCESİNDE YAPILMIŞ 2000M2 ÜZERİ ORTAK KAZAN ISITMA SİSTEMİ KURULU MEVCUT BİNALARDA PAY ÖLÇER TAKILMASI ZORUNLUMU DEĞİLMİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 26 Mayıs 2012; 2:00:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Arkadaşlar........

Uzun lafın kısası........ gerçekten kanuni yönünü bilenler cevap versin lütfen...........

2007 YILI ÖNCESİNDE YAPILMIŞ 2000M2 ÜZERİ ORTAK KAZAN ISITMA SİSTEMİ KURULU MEVCUT BİNALARDA PAY ÖLÇER TAKILMASI ZORUNLUMU DEĞİLMİ?

http://www.eie.gov.tr/duyurular/EV/EV_kanunu/EnVerKanunu_Temmuz2008.pdf

Kanunun tam metni burada açıp okursanız sorunuza cevap bulursunuz .......

• quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Arkadaşlar........

Zorunlu olmasına zorunlu ama kimin denetleyeceği ve ceza keseceği açık değil, apartmanda yaşayıp sosyalleşememiş biri arıza çıkarıp yakıt parası ödemezse ancak o zaman problem olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi
    Zorunlu olmasına zorunlu ama kimin denetleyeceği ve ceza keseceği açık değil, apartmanda yaşayıp sosyalleşememiş biri arıza çıkarıp yakıt parası ödemezse ancak o zaman problem olabilir

yasaların ne kadar mantıklı olduğu bir yana, "mevcut yasalara göre" yasaların ona tanıdığı hakları kullanan biri ne zamandan beri "sosyalleşememiş" oluyor? yasaya uygun hareket etmek eğer "sosyalleşememek" ise ben öyle sosyelleşmenin................. anladınız.....
  • Arkadaşlar Merhaba,

Yeni taşınacağım ev, ERENSAN Isı Mühendisliği tarafından merkezi ısıtma sistemi döşenmiş bir ev.
    Komşular ile yapmış olduğum görüşmede şikayetleri, ısınmada ödedikleri paradan çok sicak suya ödedikleri paranın yüksek olması yönünde..

Sizce problem nerdedir? Böyle bir durumda ne tarz bir yol izlenmelidir?

Saygılarımla..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TYR

quote:

x15;

Son derece yanlış cümle dediğiniz yöneticiler için aidat toplama sıkıntısının devam edeceği sanırım..Ben herkes faturasını igdaşa ödeyecek demedim.. Belki ileride doğrudan igdaş gibi dağıtım şirketlerine ödeme yapılmasının da bir yolu bulunabilir..Benim burada asıl demek istediğim eğer sistem sorunsuz işlerse yöneticilerin de eskisine göre rahat edeceği aşikar..Şimdiki sistemde çok ısınanlar şikayet ediyor kazanı kısın diyor..Öbür yandan üşüyenler oluyor onlarda daha fazla ısınmak istiyorlar.Çoğu zaman evde bulunmayanlar gelen genel faturaya itiraz ediyor ancak ödemek zorunda kalıyorlar..Bu sistemle genel fatura azalacak eskiden 400 ödeyen şimdi belki 300 ödeyecek..Herkes ne yaktığını faturasını bilecek ödemesini yapacak..Dolayısıyla bu da genel bir rahatlama sağlayacaktır diye düşünüyorum..

Arsa payı üzerinden bölüşüm yaparak adil bir dağıtım mı yapmış oluyorsunuz şu an? Size göre adil olabilir ancak mantıken matematiksel olarak böyle bir şey mümkün değil..

Evet gayet adil.
    Hatta bazı binalarda petek sayısına göre bir dağılım yapılıyor, oda gayet adildir.

Pay ölçer sisteminde, diyelimki bir dairede pay ölçer arızalandı, veya kasıtlı kırıldı.
    Bu durumda diğer daireler onun yaktığınıda ödemek zorunda kalacak.

Artı peteğini tamamen kapatanlarda %30 oranında hiç kullanmasalar bile ödeme yapacaklar.
    Bu sistemmi adaleti sağlayacak ?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.